Wanneer je voor een supermarktrek vol wijn staat of een wijnkaart vol suggesties op restaurant in handen hebt, is het soms moeilijk een keuze te maken. Welke wijn zal zijn geld waard zijn? En op welke details moet je letten? Yanick Dehandschutter (35) van Sir Kwinten (*), beste sommelier van het land volgens Michelin, legt uit waar je allemaal op moet letten: “Zelfs de grootte van de wijnglazen op tafel kan al iets verklappen.” [naar artikel]
Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de... [naar artikel]
Tom Ieven (31) uit Grobbendonk heeft uiteindelijk de elfde plaats bereikt in de prestigieuze sommelierswedstrijd ASI Best Sommelier of the World in Parijs. [naar artikel]
Trésor Vets uit Borgerhout is Sommelier of the Year geworden van de provincie Antwerpen. Vets is 28, heeft Rwandese roots, en werkt in het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane. “Ik begon er als jobstudent en serveer nu wijn van 30.000 euro", zegt hij op Radio 2. [naar artikel]
Toeval of niet: net op deze topdag voor een zonnig terrasje - met heerlijke cocktail in de hand – vieren we Wereld Gin Dag. Maar hoe wordt dat drankje gemaakt? Waaraan herken je een kwalitatieve gin? Betekent duurder ook sowieso beter? En hoe kies je de juiste tonic? Baptiste van Outryve, medeoprichter van The Bruges Gin Society, schenkt zijn beste tips en adviezen uit: “Vaak zitten de beste gins in de eenvoudigste flessen.” [naar artikel]
Klinken op feestelijke gelegenheden doen we al te graag met een glaasje bubbels. Als je daarbij voor Champagne kiest, ga je liefst voor een fles van kwaliteit, maar hoe herken je een goede fles in de supermarkt? Kan je in de Champagnestreek goedkope deals vinden voor het eindejaar? En maakt het glas waarin je de drank serveert een verschil? Sommelier Kris Lismont legt uit. “Er zijn twee methodes om in te schenken, met een verschil qua intensiteit in je mond.” [naar artikel]
Welke wijnen u aan de feesttafel moet ontkurken??Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia maakt het u makkelijk. Op onze vraag schotelden de... [naar artikel]
Geen geslaagde mosselen zonder bijpassend wijntje, toch? Nu deze schelpdieren stilaan op hun best en grootst zijn schotelen onze warenhuisketens... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.