Toeval of niet: net op deze topdag voor een zonnig terrasje - met heerlijke cocktail in de hand – vieren we Wereld Gin Dag. Maar hoe wordt dat drankje gemaakt? Waaraan herken je een kwalitatieve gin? Betekent duurder ook sowieso beter? En hoe kies je de juiste tonic? Baptiste van Outryve, medeoprichter van The Bruges Gin Society, schenkt zijn beste tips en adviezen uit: “Vaak zitten de beste gins in de eenvoudigste flessen.” [naar artikel]
Achter de gestileerde objecten van Bram Kerkhofs schuilt een mathematisch systeem van schakels, schakels en nog eens schakels. Zo ook bij ‘Coil’, een sobere kast waarvoor de Leuvense ontwerper de prijs voor beste object wint op de Biënnale Interieur. [naar artikel]
Deze maanden liggen de winkelrekken vol met mandarijnen. Kan lekker zijn, áls je geen droog en dof exemplaar mee naar huis neemt tenminste. Hoe spot je de sappigste varianten? En hoe bewaar je ze thuis het best? Alexander van Orshaegen van citrusmerk Cibel geeft tips en verheldert het verschil in smaak tussen mandarijnen en clementines. [naar artikel]
Fabriekseten of ultrabewerkte voeding: dokters en experten zien het liever niet te vaak op jouw menu staan. Toch is 70 procent van het supermarktaanbod sterkt bewerkte voeding volgens Foodwatch. Wat is bewerkt eten precies? En hoe herken je het? Voedingswetenschapper Christophe Matthys (KU Leuven) en diëtiste Sanne Mouha (UZA) geven concreet advies. “Zelfs een brood van de bakker bevat meer bewerkte ingrediënten dan je denkt.” [naar artikel]
Fabriekseten of ultrabewerkte voeding: dokters en experten zien het liever niet te vaak op jouw menu staan. Toch is 70 procent van het supermarktaanbod sterkt bewerkte voeding volgens Foodwatch. Wat is bewerkt eten precies? En hoe herken je het? Voedingswetenschapper Christophe Matthys (KU Leuven) en diëtiste Sanne Mouha (UZA) geven concreet advies. “Zelfs een brood van de bakker bevat meer bewerkte ingrediënten dan je denkt.” [naar artikel]
Wanneer je voor een supermarktrek vol wijn staat of een wijnkaart vol suggesties op restaurant in handen hebt, is het soms moeilijk een keuze te maken. Welke wijn zal zijn geld waard zijn? En op welke details moet je letten? Yanick Dehandschutter (35) van Sir Kwinten (*), beste sommelier van het land volgens Michelin, legt uit waar je allemaal op moet letten: “Zelfs de grootte van de wijnglazen op tafel kan al iets verklappen.” [naar artikel]
De griepepidemie is officieel in ons land, dat meldt Sciensano, het federale onderzoekscentrum voor de volksgezondheid. Maar wat zijn de symptomen nu juist van griep? En wat is het verschil met een gewone verkoudheid? Dat blijkt niet voor iedereen even duidelijk te zijn. Al die vragen worden beantwoord in bovenstaande video. [naar artikel]
Dat de lente in het land is, hebben vooral hooikoortslijders geweten. De concentratie aan berkenstuifmeel in de lucht neemt sterk toe. [naar artikel]
Dat de lente in het land is, hebben vooral hooikoortslijders geweten. De concentratie aan berkenstuifmeel in de lucht neemt sterk toe. [naar artikel]
Pollen en allergenen tieren welig. Het hooikoortsseizoen is in volle gang. Omdat sommige symptomen van allergie gelijkaardig zijn met die van het coronavirus, hebben experts op de dagelijkse persconferentie van het Crisiscentrum woensdag de grootste verschillen uitgelegd. “Raadpleeg bij twijfel je huisarts.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.