Nasi goreng, het nationale gerecht van Indonesië, is ideaal om restjes van de vorige dag op te werken met als basis rijst uiteraard. Nasi betekent ‘gekookte rijst’, terwijl goreng ‘gebakken’ betekent. De oorsprong komt uit het Indonesische en Maleisische taalgebied. Gekookte rijst die achteraf gebakken wordt en uiteraard gemengd met andere dingen om het gerecht zijn echte typiciteit te geven. [naar artikel]
Eind 2018 openden Kuen Wong (35) en zijn vrouw Sara achter het oude stadhuis van Hasselt restaurant Chinous. Zij serveren er de Kantonese keuken. “Zoals papa het me leerde”, zegt de chef. [naar artikel]
Een 80-tal deelnemers gingen in het CC Het Veltmanshuis samen aan tafel. Kookmoeders van de kerkdorpen maakten lekkere maar eenvoudige rijst gerechten (nasi-goreng en rijstepap) met producten van de Wereld Winkel. Iedereen kon vrijblijvend een eigen bijdrage leveren. “De opbrengst gaat integraal naar Broederlijk Delen," aldus de deelnemers. [naar artikel]
Wantansoep, nasi goreng met kip en loempia met sojascheuten en kip. Niet de ober van Chinees restaurant Xing Xing in Grimbergen brengt tegenwoordig de bestelde afhaalmenu’s van de keuken tot bij de klant, maar wel robot Peanuts. [naar artikel]
Een maaltijdbezorging per helikopter heeft tijdens de strenge lockdown in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, tot grote verontwaardiging geleid. De coronamaatregelen hebben de stad, alsook de restaurants, volledig op slot gegooid. Daar liet een grote liefhebber van het rijstgerecht ‘nasi ganja’ zich niet door tegenhouden. [naar artikel]
Doorbreek deze week de winterse sleur met een paar verrassingen op tafel. Wat dacht je van een groene omelet, extra gezond dankzij de jonge bladspinazie? Een soep van de vergeten groente aardpeer? Of noedels met typisch Oosterse hoisinsaus? Onze HLN-chefs schotelen 5 creatieve én budgetvriendelijke recepten voor. [naar artikel]
Open VLD schiet met scherp op Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) omdat de kookapp en -website met gezonde recepten van de Vlaamse overheid 550.000 euro heeft gekost. Volgens Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde is dat te gek voor woorden. [naar artikel]
Nu de herfst weer in het land is, is het tijd om volop quiche te beginnen maken. Ook andere (gezonde) comfortfood kan niet ontbreken op ons menu dit najaar. Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman kiezen alvast samen vijf recepten waar je de herfst mee uit de startblokken kookt. En dat voor minder dan 25 euro. [naar artikel]
Lekker, gezond én betaalbaar koken? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar dat is buiten het Nederlandse duo Jennifer en Sven gerekend die in hun nieuwste boek maar liefst vijftig recepten delen met een prijskaartje van maximaal 3 euro per persoon. [naar artikel]
Wie weinig tijd en inspiratie heeft voor een weekmenu roept al snel een maaltijdbox ter hulp in. Deze 5 recepten van het nieuwe HLN Eten-weekmenu zijn daarentegen nog goedkoper, makkelijk te maken én snel klaar. Zo wordt je week zonder twijfel een smakelijk en betaalbaar succes. Recepten opslaan en koken maar. Welke maaltijd haalt jouw weekmenu volgende week? [naar artikel]
In geval van noot smeer je pindakaas op je boterham, right? Maar wat als we je vertellen dat pindakaas véél meer is dan een smakelijk goedje voor op je pistolet alleen? Van gezonde snickers tot smaakmaker in smoothies, je maakt er recepten mee om je vingers bij af te likken. Foodie en gezondheidsenthousiaste Morgane Van Marcke (25) geeft vijf vegan recepten. Geen betere dag om die uit te testen dan Nationale Dag van de Pindakaas. [naar artikel]
Het nieuwe schooljaar dat van start is gegaan, betekent voor velen onder ons terug een drukker schema om alles en iedereen overal op tijd te krijgen. Geen zin om tijdens die eerste week al meteen weer een heel eetmenu uit te denken? Dan komen deze 5 recepten als geroepen. Met deze maaltijden ben je makkelijk én betaalbaar voorbereid op die nieuwe routine. [naar artikel]
Pascale Naessens heeft met Ik eet zo graag een gloednieuw kookboek uit. En daar hoort een bekentenis bij :“Ik houd mijn recepten altijd graag kort omdat ik niet graag in de keuken sta. Ik zit liever uren aan tafel.” Dat fast ook gezond kan zijn, bewijzen deze recepten voor een snelle hap. [naar artikel]
Nog kilo’s cursus weg te vreten en het warme weer helpt ook al niet. Je zou als student voor minder geen zin hebben om nog zelf te koken. Daarom, speciaal voor de blokkers op kot: drie recepten van Loïc Van Impe, de ‘rookie cook’ die studenten leert koken op Facebook. [naar artikel]
Even geen zin in een klassieke varkensmignonette of doodgewone spaghetti? Met de recepten van onze HLN-chefs breng je komende week een beetje extra sensatie op tafel. Sandra Bekkari fleurt haar varkensmignonette op met blauwe druiven, Piet Huysentruyt legt uit hoe je penne puttanesca maakt als een echte Italiaan en Jelle Beeckman zet de reis rond de wereld verder met Taiwanese popcornkip. Smakelijk! [naar artikel]
Heb je stilaan al je favoriete zomerrecepten gekookt? Dan kunnen deze 5 frisse recepten je uit de nood helpen wanneer je weer eens niet weet wat klaar te maken tijdens de week. Van een originele pasta bolognaise met tonijn tot een lichte salade met quinoa en halloumi: aan smaak geen gebrek. En bovendien zijn alle ingrediënten nog eens betaalbaar ook. Dan proeft alles eens zo lekker! [naar artikel]
Elke week opnieuw tonnen vol inspiratie hebben om een weekmenu op tafel te toveren? Onmogelijk. Zelfs wij op de redactie van HLN Eten strugglen wel eens. Daarom komen deze recepten van foodstyliste Sonja Peeters als geroepen. Gezonde maaltijd om op maandag mee te starten? Check. Comfortfood om vrijdag de week mee af te sluiten? Dubbelcheck. En dat alles voor minder dan 15 euro. Dat kunnen we niet laten liggen. Aan tafel! [naar artikel]
Op het laatste nippertje toch nog op zoek naar recepten voor Pasen voor vandaag of morgen? Eieren, asperges, worteltjes en lamsvlees spelen dé hoofdrol in een klassiek paasmenu. Geef ze in deze drie recepten een verrassende twist en vier Pasen net een tikkeltje anders dit jaar! [naar artikel]
Ons economisch systeem moet helemaal opnieuw uitgedacht worden om niet alleen welvaart, maar vooral ook welzijn te redden. Denktank Oikos vindt de recepten die werkgeversorganisatie Voka hier gisteren uiteenzette, uit de tijd en schadelijk. [naar artikel]
Nét nu we al die stoofpotjes weer van onder het stof gehaald hadden, breekt de nazomer alweer aan. Warmere temperaturen of niet: seizoensgroenten zoals witloof zetten we graag op tafel. Ook pastagerechten kiezen we met plezier uit voor ons menu. Als er één gerecht is dat de tand der seizoenen doorstaat, dan is het deze klassieker wel. Welk van deze vijf recepten stoom jij klaar volgende week? Voor 19 euro is het natuurlijk verleidelijk om ze gewoon allemaal te proberen! [naar artikel]
De vraag ‘wat eten we vandaag’ is ongetwijfeld de meest gestelde vraag in elk huishouden. Geen zin om daar volgende week weer je hoofd over te breken? Dan snelt gezonde ‘fast food’-schrijfster Sandra Bekkari ter hulp met een weekmenu van 5 recepten die niet alleen gezond maar ook nog eens goedkoop zijn. Budgetkoken was nog nooit zo leuk én makkelijk. [naar artikel]
Na een succesvolle herneming van de SOS Piet-reeks op VTM brengt chef Piet Huysentruyt de beste recepten uit het seizoen ook opnieuw samen in een ‘SOS Piet XL’-boek. Nog geen inspiratie voor moederdag? Dan ben je misschien iets met deze 4 exclusieve recepten uit het nieuwe boek van de HLN-chef. Van een volledig hoofdgerecht tot dessert: hiermee scoor je zondag! [naar artikel]
Koken met plezier én zonder te veel afwas? Het is de kookfilosofie van Ellen Van Gool, beter gekend als Kokerellen. “Ik wil mensen niet leren koken, maar hen inspiratie geven voor recepten waar ze geen vier potten voor moeten vuilmaken", vertelt ze. Zelf kookt ze liefst met zo weinig mogelijk ingrediënten, maar met precies genoeg om er een smaakbommetje van te maken. We stelden haar vier vragen om alles over die stressvrije kookstijl te weten te komen én delen vier exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek. [naar artikel]
Nog één week en de zomervakantie gaat van start. Als je thuis je kroost moet entertainen, betekent dat straks minder tijd om uitgebreid te koken. Geniet er deze week nog met volle teugen van dankzij de frisse recepten van onze HLN-chefs. Welke zet jij al zeker op het menu? [naar artikel]
De linkse Vivaldi-partijen zijn niet van plan om samen met staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) naar 3 miljard euro te zoeken. 'Geen terugkeer naar de oude Zweedse recepten.' [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.