De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Evenepoel viert overwinning met frieten, maar is zoiets wel gezond voor topsporter? “Het geeft een mentale boost”

Gazet van Antwerpen

25/04/2023 - 08:42

Remco Evenepoel is het gezicht van Pizza Hut maar vierde zijn overwinning van Luik-Bastenaken-Luik zondag met een frietje. Mag een topsporter midden in zijn seizoen wel zondigen? “We hadden op voorhand een deal gemaakt”, zegt Maaike Polspoel, sportdiëtist bij Remco’s ploeg Soudal Quick-Step.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Evenepoel viert overwinning met frieten maar kan dat wel voor een topsporter? “Dit geeft mentale boost” (25/04/2023 - Het Nieuwsblad)
  Remco Evenepoel is het gezicht van Pizza Hut maar vierde zijn overwinning van Luik-Bastenaken-Luik zondag met een frietje. Mag een topsporter midden in zijn seizoen wel zondigen? “We hadden op voorhand een deal gemaakt”, zegt Maaike Polspoel, sportdiëtist bij Remco’s ploeg Soudal Quick-Step.
  [naar artikel]
 2. “De echte trofee”: Remco Evenepoel krijgt waar hij om vroeg en zit plots voor een berg frieten (24/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik heb met de diëtist van de ploeg afgesproken dat ik frieten mocht eten als ik zou winnen. Het worden dus frieten”, sprak Remco Evenepoel na zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik. Zo gezegd, zo gedaan. Remco kreeg zijn frieten van de ploeg. Vijf pakken. En enkele frikandellen...
  [naar artikel]
 3. Familie Evenepoel emotioneel bij aankomst Ronde van Lombardije: “Geen fysieke zege voor Remco, wel een mentale overwinning” (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De cirkel is rond voor Remco Evenepoel en zijn familie. Iets meer dan een jaar na zijn zware val kwam hij vandaag als 19de over de meet in de Ronde van Lombardije. “Dit is geen fysieke zege , maar vooral een mentale overwinning”, aldus vader Patrick, mama Agna en vriendin Oumi.
  [naar artikel]
 4. “Beter een kilo te veel dan enkele te weinig”: topsporter Ward Lemmelijn eet 4 (!) keer zo veel als een normaal persoon (15/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Wat eet topsporter Ward Lemmelijn (25)? De roeier uit Sint-Truiden geeft woensdagavond een inkijk in zijn dagelijks eetpatroon in het Eén-programma ‘Over Eten’. Ward eet uiteraard gezond, maar vooral véél. “Per dag moet ik aan 8.000 kilocalorieën geraken”, vertelt hij.
  [naar artikel]
 5. Topsporter Ward Lemmelijn toont eetpatroon in ‘Over Eten’: “Ik heb altijd honger” (14/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wat eet topsporter Ward Lemmelijn (25)? De roeier uit Sint-Truiden geeft vanavond een inkijk in zijn dagelijks eetpatroon in het Eén-programma ‘Over Eten’. Ward eet uiteraard gezond, maar vooral véél. “Per dag moet ik aan 8.000 kilocalorieën geraken”, vertelt hij.
  [naar artikel]
 6. Actrice Ann Van den Broeck geeft update over kankerbehandeling: “Op mottige dagen vloeien er genoeg traantjes” (24/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Musicalactrice Ann Van den Broeck (45) is sinds afgelopen zomer in behandeling voor borstkanker. De Antwerpse krijgt veel vragen over hoe het nu met haar gaat, dus geeft ze een update op Instagram. “Het is vaak pittig”, schrijft ze, maar ze trekt zich op aan bezoekjes van familie en vrienden. En aan een leuk nieuw project waar ze “een mentale boost” uit haalt.
  [naar artikel]
 7. Ann Van den Broeck geeft update over kankerbehandeling: “Op mottige dagen vloeien er genoeg traantjes” (24/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Musicalactrice Ann Van den Broeck (45) is sinds afgelopen zomer in behandeling voor borstkanker. De Antwerpse krijgt veel vragen over hoe het nu met haar gaat, dus geeft ze een update op Instagram. “Het is vaak pittig”, schrijft de Antwerpse, maar ze trekt zich op aan bezoekjes van familie en vrienden. En aan een leuk nieuw project waar ze “een mentale boost” uit haalt.
  [naar artikel]
 8. Niels Albert: “Het Bourgondische leven begint pas na je carrière als topsporter” (25/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig veldrijder Niels Albert is te gast in ‘Waarheid, Durven of Doen’ op VTM. Hij vertelt er onder meer over z'n carrière als topsporter. “Het Bourgondische leven begint pas daarna, hoor”, verzekert hij. “Ik ben er zeker van dat je niet slechter gaat rijden als je op donderdag of vrijdag in je zetel een pint drinkt, als het zondag wedstrijd is. Maar puur dat mentale aspect ...” Nog zo'n taboe: seks voor de wedstrijd. “Als ik de avond voor een training seks had, merkte ik dat ik supergoed reed”, klinkt het. “Maar wanneer het koers is, is dat anders ...”
  [naar artikel]
 9. Is naar de sauna gaan echt zo gezond? “Door de hoge temperaturen kan je lichaam in stressmodus gaan” (21/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het wordt kouder, killer, natter buiten. Dan kan een bezoek aan de sauna deugd doen: na afloop lijk je herboren, fit en uitgerust. Het draagt met andere woorden bij tot het mentale en fysieke welbevinden. Maar: klopt dat wel? Geeft de sauna een boost aan je afweersysteem of zijn er ook nadelen aan verbonden? Enkele inzichten uit de sportwetenschap en hét saunaland Finland.
  [naar artikel]
 10. Anderlecht geeft jarige en revaliderende Yari Verschaeren een boost op stage (12/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Yari Verschaeren viert zijn 22ste verjaardag. Hij wordt gevierd op de zomerstage van Anderlecht, maar het was al een leuk cadeau dat de spelverdeler überhaupt mee mocht op oefenkamp. Verschaeren revalideert nog tot 2024 van een zware knieblessure, maar deze trip geeft hem een stevige mentale (en fysieke) oppepper.
  [naar artikel]
 11. Wroeten in de grond is gezond: “Tuinieren maakt je hoofd leeg” (02/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De zon op je gezicht, de handen in de aarde, en verstand op nul. Een mens wordt er gelukkig van. Een paar uurtjes werken in de tuin geeft je mentale en fysieke gezondheid een enorme boost.
  [naar artikel]
 12. Hoe (on)gezond is een Nutri-Score A of E nu écht? “Bananen krijgen een C-score binnen fruit, maar zijn gezonder dan A-scores uit andere voedingsgroepen” (07/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De kans dat je sinds 2018 in de rekken van de supermarkt actief kijkt naar de Nutri-Score op de verpakkingen om te kiezen welk voedingsmiddel je koopt, is groot. Wijst een A-score altijd op een gezond product en een E-score op het tegenovergestelde, of moeten we toch een tikkeltje kritischer zijn? “Zelfs frieten uit de diepvries krijgen een A-score”, klinkt het bij Dirk Lemaître van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. “Wanneer je die frieten na aankoop bakt in vet, krijg je al een ander gezondheidsverhaal.” Hij legt uit hoe je die schaal juist interpreteert en waar je best rekening mee houdt tijdens het winkelen.
  [naar artikel]
 13. “Mentale frisheid speelt ook een rol”: Tom Boonen vindt dat Evenepoel er alles heeft uitgehaald en noemt gemiste medaillekans Van Aert “zinloze discussie” (19/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Brons voor Remco Evenepoel op het WK tijdrijden, amper een week na Vuelta-eindwinst. Zelf wou hij dat niet inroepen als excuus, onze analist Tom Boonen doet dat wel. “Mentale frisheid speelt ook een rol.”Of dit nu voor Wout van Aert een gemiste kans op een medaille is? Dat vindt hij een non-issue.
  [naar artikel]
 14. Remco Evenepoel verloor de rit, maar won de mentale strijd van Primoz Roglic: “Meer en meer is deze Vuelta een duel tussen die twee aan het worden” (03/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De rit verliezen en toch ergens de mentale winnaar van de dag zijn: dat is wat Remco Evenepoel overkwam in de bergrit naar Xorret del Cati. De realiteit is dat Primoz Roglic de sprint om de ritzege won, maar de manier waarop Remco Evenepoel op de slotklim domineerde, zal de denktank van de Nederlandse Worldtourploeg de volgende dagen toch aan het werk zetten.
  [naar artikel]
 15. Remco Evenepoel viert overwinning Luik-Bastenaken-Luik in zijn stamcafé: “Ik ben op slag de pijn in de benen vergeten” (25/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Remco Evenepoel vierde zondagavond zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik met zijn supporters in zijn stamcafé in Schepdaal.
  [naar artikel]
 16. “Eet maar zes frieten per pakje, meer is ongezond.” Is deze waarschuwing van Amerikaanse professor terecht? (03/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Eet maar zes frieten per portie.” Professor Eric Rimm, een voedingsdeskundige aan de School of Public Health van de Harvard University, noemt aardappelen in een interview met The New York Times ‘zetmeelbommen’. Zijn advies, in het belang van onze gezondheid maar zes frieten eten, wordt weinig serieus genomen. “Totaal onrealistisch”, vindt Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA. Maar hoeveel frieten kan je dan wél eten als je het gezond wil houden?
  [naar artikel]
 17. REACTIES. Remco Evenepoel is fier op zijn ploegmaats, maar: “We hadden natuurlijk graag gewonnen” (19/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Geen overwinning voor Quick.Step-Alpha Vinyl en Remco Evenepoel, maar de Belgische formatie reed een meer dan prima ploegentijdrit. Evenepoel was dan ook tevreden na de finish.
  [naar artikel]
 18. “Ik heb het mentale spel gewonnen”: Remco Evenepoel duikt met tevreden gevoel rustdag in (04/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee dagen bestookt en aangevallen. Remco Evenepoel (22) heeft afgezien, maar hij heeft het zwaarste en cruciale weekend van deze Vuelta overleefd. Eindwinst is nu echt binnen bereik. “Hier had ik vooraf voor getekend.”
  [naar artikel]
 19. Ploegenwerk en gezond eten, hoe doe je dat? 3 nachtwerkers getuigen en geven tips: “Ik lunch om twee uur ‘s nachts” (11/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nachtwerkers draaien de dag en de nacht om. Wanneer wij onze pyjama aantrekken, grijpen zij naar hun werkplunje. Maar hoe zit het dan met hun maaltijden? Hebben ze echt honger in het midden van de nacht? Drie nachtwerkers delen hun ervaringen en diëtiste Iris Goemans geeft do’s en don’ts. “Als je frieten met biefstuk eet, ben je een uur later compleet uitgeteld van vermoeidheid.”
  [naar artikel]
 20. “Ik heb het mentale spel gewonnen”: Remco Evenepoel, die zichzelf beloont met burger en ijsje, duikt tevreden rustdag in (04/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee dagen bestookt en aangevallen. Remco Evenepoel (22) heeft afgezien, maar hij heeft het zwaarste en cruciale weekend van deze Vuelta overleefd. Eindwinst is nu echt binnen bereik. “Hier had ik vooraf voor getekend.”
  [naar artikel]
 21. Remco Evenepoel viert verjaardag van Oumi op Malediven: “Happy Bday amourtje” (20/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Remco Evenepoel en zijn kersverse vrouw Oumi genieten van welverdiende rust op de Malediven tijdens hun huwelijksreis. Vandaag is er een extra reden tot feest, want Oumi viert haar 23ste verjaardag. Evenepoel wenste haar ook via Instagram proficiat.
  [naar artikel]
 22. Overwinning Taliban: een “psychologische stimulans” voor islamistische extremisten (10/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Overwinning Taliban: een “psychologische stimulans” voor islamistische extremisten Het hoofd van MI5 – de Britse veiligheidsdienst – waarschuwt voor een “reële en blijvende” terroristische dreiging als gevolg van de overwinning van de Taliban in Afghanistan. “De herovering van het land door de Taliban heeft het moreel van de islamitische extremistische groepen een boost gegeven”, zei hij. In een interview met de BBC onthulde […] Lees dit artikel: Overwinning Taliban: een “psychologische stimulans” voor islamistische extremisten
  [naar artikel]
 23. Hoe gezond is verse gemberthee? (09/02/2020 - De Morgen)
  Verse gemberthee drinken is hip, maar is het ook gezond? Talloze blogs beschrijven lyrisch hoe gember ontstekingsremmend werkt, helpt bij het afvallen, je afweersysteem een boost geeft en alzheimer tegenhoudt. Kan dat allemaal wel?
  [naar artikel]
 24. Vincent Kompany viert ticket voor Champions’ play-offs: “Een boost voor de bekerfinale? Mentale kracht haal je uit jezelf” (11/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vincent Kompany kreeg zijn verjaardagsfeestje, maar de fuif barstte pas los na een avondje afzien op Kortrijk: 2-3. Anderlecht sprong zo in extremis naar plaats drie en zit in de Champions’ play-offs. De eerste Brusselse opdracht is dus geslaagd en nu volgt volgende maandag missie twee: de beker winnen tegen AA Gent. De Buffalo’s kregen zondag een tik, waardoor het nog een mooi seizoen kan worden: “Maar we rekenen niet.”
  [naar artikel]
 25. Onze chef wielrennen weet dat Belgische titel voor boost zorgt: “Wereldkampioen of niet, alleen de driekleur geeft Remco weer gemoedsrust” (25/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Remco Evenepoel kroonde zich in Izegem tot Belgisch kampioen. “Onder zijn regenboogtrui draagt hij nu een trui in de Belgische driekleur en dat geeft hem eindelijk de gemoedsrust waar hij nu al anderhalve maand naar op zoek is”, stelt onze chef wielrennen.
  [naar artikel]
 26. Optiflux is Limburgse Start-up van het jaar: “Dit geeft een enorme boost” (07/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De award van Limburgse Start-up van het Jaar gaat dit jaar naar Optiflux, gevestigd op de campus Greenville in Houthalen-Helchteren. “De award is een beloning voor de stappen die we het voorbije jaar hebben gezet”, aldus de bedrijfsleiders Niels Bessemans en Pieter Coppens. “Dit geeft ons een enorme boost. De bekendheid die het gevolg is van de verkiezing zal ons ook helpen bij het zoeken naar werknemers.”
  [naar artikel]
 27. “Party time in Izegem”: dolblije Remco Evenepoel viert Belgische titel met ploegmaats en vrouw Oumi (25/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Party time in Izegem”, valt te lezen op de Twitterpagina van Soudal-Quick.Step. Remco Evenepoel, vrouw Oumi, ploegmaats en entourage genieten na van de zege van de wereldkampioen op het BK. “Ik denk dat ik nog nooit zo snel heb moeten sprinten”, lachte hij vlak na de aankomst. “Dit is een mooie back-up voor als ik mijn wereldtitel begin augustus niet kan verlengen.” Ook sprak Evenepoel over de aankomende doelen. “Ik rijd enkel de Vuelta in topvorm.”
  [naar artikel]
 28. Achel op zoek naar mentale boost (20/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de zoektocht naar een mentale boost werd de Achelse trip naar Gent vorig weekend uitgesteld wegens corona. De balans blijft dus dezelfde voor Tectum: één puntje uit vijf matchen. En dat met het loodzware tweeluik Roeselare-Maaseik op het menu.
  [naar artikel]
 29. Een BK tijdrijden op WK-niveau: “Remco kreeg een mentale boost in Zwitserland, maar Wout wordt elke dag beter” (22/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Stormcode rood gemeld vandaag in Herzele. Zet u schrap voor Remco vs. Wout 2023, part 3. In de twee tijdritten van de Ronde van Zwitserland bracht Evenepoel (23) de onderlinge score tussen beide tenoren (zij het zonder zege) op 2-3. Een nieuwe Belgische titel loodst hem dus langszij. Maar waarschuwing: in het zicht van de Tour neemt de wervelwind Van Aert (28) fors in kracht toe.
  [naar artikel]
 30. Wat betekent die Nutri-Score op de verpakking nu écht? “Vaak telt die score voor 100 gram, maar wie smeert er nu zoveel boter op zijn boterham” (07/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De kans dat je sinds 2018 in de rekken van de supermarkt actief kijkt naar de Nutri-Score op de verpakkingen om te kiezen welk voedingsmiddel je koopt, is groot. Wijst een A-score altijd op een gezond product en een E-score op het tegenovergestelde, of moeten we toch een tikkeltje kritischer zijn? “Zelfs frieten uit de diepvries krijgen een A-score”, klinkt het bij Dirk Lemaître van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. “Wanneer je die frieten na aankoop bakt in vet, krijg je al een ander gezondheidsverhaal.” Hij legt uit hoe je die schaal juist interpreteert en waar je best rekening mee houdt tijdens het winkelen.
  [naar artikel]
 31. Wat betekent die Nutri-Score op de verpakking nu eigenlijk écht? “Vaak telt die score voor 100 gram, maar wie smeert er nu zoveel boter op zijn boterham” (07/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De kans dat je sinds 2018 in de rekken van de supermarkt actief kijkt naar de Nutri-Score op de verpakkingen om te kiezen welk voedingsmiddel je koopt, is groot. Maar hoe zit het precies met de basis achter die score? Wijst een A-score altijd op een gezond product en een E-score op het tegenovergestelde, of moeten we toch een tikkeltje kritischer zijn? “Zelfs frieten uit de diepvries krijgen een A-score”, klinkt het bij Dirk Lemaître van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. “Wanneer je die frieten na aankoop bakt in vet, krijg je al een ander gezondheidsverhaal.” Hij legt uit hoe je die schaal juist interpreteert en waar je best rekening mee houdt tijdens het winkelen.
  [naar artikel]
 32. Elke dag een “shinemomentje” pakken: zo geeft Evy Gruyaert haar lichaam een boost (24/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Alles begint bij je lichaam. Je ontkomt er niet aan, je lijf is hét vertrekpunt om je beter te gaan voelen, zegt Evy Gruyaert. In haar nieuwe boek Start to feel great geeft ze tal van tips en tricks, waarvoor ze de nodige kennis haalt bij experten. Voor Billie deelt ze haar wijsheid. In les 2, ‘boost your body’, gaat het niet alleen om bewegen, maar mag je jezelf ook een speekselmedaille geven. “Pak elke dag jouw shinemoment.”
  [naar artikel]
 33. Je immuunsysteem rebooten? Intermittent living ‘prikkelt’ je lichaam. Experts: “Meteen effect, of al na 4, 5 dagen” (28/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Leef je gezond, maar ben je toch vaak ziek, verkouden, moe of futloos? Experts kijken naar ‘intermittent living’ als oplossing. “Geef je lichaam korte stressprikkels, zoals dorst, honger of kou, om je lichamelijke en mentale stresstolerantie te trainen”, zegt intermittent-livingmentor Siebe Hannosset. Je wordt er al na een dag of vijf sterker, energieker en gezonder van. Hannosset geeft negen makkelijke oefeningen. “Minder vaak eten of koud afdouchen geeft je immuunsysteem rust.”
  [naar artikel]
 34. Billie Eilish geeft update over mentale gezondheid: “Het gaat beter, maar niet goed” (28/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Billie Eilish (21) worstelt al een hele tijd met haar mentale gezondheid. Eerder heeft de popster toegegeven dat ze leed aan een depressie. In een interview met het ‘Best of Beauty Issue’ van Allure geeft ze een update over die donkere periode. “Het gaat beter, maar het is nog steeds niet goed.”
  [naar artikel]
 35. Geeft Evenepoel er al vroeg een lap op? Lefevere: “Concurrentie weet ook dat hij dat kan” (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Patrick Lefevere zit in Italië. Zijn ploeg start met drie kopmannen, maar uiteraard gaat de meeste aandacht naar Remco Evenepoel. “Hij zal het niet op een presenteerblaadje krijgen.”
  [naar artikel]
 36. Remco Evenepoel droomt van top-tien en ritzege in de Vuelta: “We hebben vijftien kansen” (18/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Dit is een volledig andere Remco dan die vorig jaar aan de start van de Giro stond. Beter op alle vlakken.” Evenepoel start vrijdag met gezond zelfvertrouwen maar ook nederig aan zijn allereerste Ronde van Spanje. Dat bleek uit zijn uitgebreide persconferentie op donderdag.
  [naar artikel]
 37. En of hij ontspannen is: Remco Evenepoel groet zijn Oumi met een high five tijdens rit: “Alleen jij kan zoiets doen” (07/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  De liefde is schoon, zo ook tijdens de Giro. Tijdens z’n eerste rit in het roze, nam Remco Evenepoel onderweg de tijd om zijn echtgenote Oumi te groeten. Ontspannen en met een brede glimlach gaf hij z’n vrouw een high five. Van zenuwen geen sprake bij de leider van de Giro. Oumi filmde het gebeuren en postte het op haar Instagramverhaal. “Alleen jij kan zoiets doen”, grapt ze bij het filmpje.
  [naar artikel]
 38. Wat doet een saunabezoek met je lichaam? En zijn er dingen waar je op moet letten? “Kan zorgen voor meer stress” (26/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het eindejaar is vaak een stresserende periode, en dan kan een bezoek aan de sauna al eens deugd doen. Na afloop lijk je herboren, fit en uitgerust. Maar klopt dat effectief? Geeft de sauna een boost aan je immuunsysteem of zijn er ook nadelen aan verbonden? Marc Geenen van Gezond Sport Vlaanderen legt uit en we delen inzichten uit Finland, het saunaland bij uitstek. “Als je het juist doet, kan je meer witte bloedcellen aanmaken.”
  [naar artikel]
 39. Rusland viert Dag van de Overwinning: wat staat er op het programma? (09/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland viert maandag de Dag van de Overwinning. Op die dag herdenken de Russen traditioneel de overwinning op de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar dit jaar is de feestdag extra beladen door de oorlog in Oekraïne. Dit verwachten we.
  [naar artikel]
 40. Rusland viert Dag van de Overwinning: wat staat er op het programma? (09/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Rusland viert maandag de Dag van de Overwinning. Op die dag herdenken de Russen traditioneel de overwinning op de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar dit jaar is de feestdag extra beladen door de oorlog in Oekraïne. Dit verwachten we.
  [naar artikel]
 41. Evenepoel ziet “nerveuze” Roglic: “Jumbo-Visma duwt veel in het peloton, maar dat is hun stijl” (11/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een tevreden Remco Evenepoel na de zesde rit in de Giro. Hij verloor geen tijd na de dubbele valpartij van gisteren. “En morgen (een stevige bergetappe, red.) zal het ook wel oké gaan. Ik kon goed losrijden vandaag.” De wereldkampioen deed na de etappe enkele opvallende uitspraken over concurrent Primoz Roglic. “Hij geeft een nerveuze indruk. Ik denk dat ik momenteel de sterkste ben.”
  [naar artikel]
 42. Remco Evenepoel groet zijn vrouw Oumi, opnieuw in het roze, tijdens Giro-rit: “Alleen jij kan zoiets doen” (07/05/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De liefde is schoon, ook tijdens de Giro. Tijdens z’n eerste rit in het roze nam Remco Evenepoel onderweg de tijd om zijn echtgenote Oumi te groeten. Ontspannen en met een brede glimlach gaf hij z’n vrouw een high five. Van zenuwen geen sprake bij de leider van de Giro. Oumi filmde het gebeuren en postte het op haar Instagramverhaal. “Alleen jij kan zoiets doen”, schreef ze bij het filmpje.
  [naar artikel]
 43. Moet je gewicht verliezen voor je gezondheid zoals Sergio? Dokter tipt 7 simpele aanpassingen die wél werken: “Door elk dieet verdik je meer” (14/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig presentator en zanger Sergio (57) moet van zijn dokter verplicht 15 kilo afvallen voor zijn gezondheid. “Ik ben een tikkende tijdbom”, vertelt hij. Hoe pak je zoiets het best aan, zonder op een dieet te gaan dat je achteraf die kilo’s dubbel en dik terug bezorgt? Dokter Luc Evenepoel tipt hoe je gezond kan blijven en zet 7 tips op een rijtje. “Je eet er makkelijk 250 tot 300 calorieën minder mee per dag, zonder dat je het doorhebt.”
  [naar artikel]
 44. Onze chef wielrennen ziet Evenepoel aan nieuw hoofdstuk in carrière beginnen: “Na de Tour van Van Aert, nu de Vuelta van Evenepoel?” (25/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Remco Evenepoel kon niet wachten op de eerste echte krachtmeting in deze Vuelta. Die heeft hij met glans doorstaan, of zelfs gewonnen. “En wat volgt nu?”, vraagt onze chef wielrennen Marc Ghyselinck zich af in zijn analyse. “Anderhalf jaar na zijn eerste grote ronde en een overwinning in Luik-Bastenaken-Luik later ziet de wereld van Remco Evenepoel er anders uit.”
  [naar artikel]
 45. Remco Evenepoel glundert na machtsontplooiing: “Geweldig om Luik en deze koers in één seizoen te winnen” (30/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een fenomenale solo zorgde ervoor dat Remco Evenepoel zijn tweede zege kon pakken in de Clasicá San Sebastián. De jonge wolf van Quick Step-Alpha Vinyl was dan ook bijzonder gelukkig met de overwinning. “Wat een seizoen beleven wij!”, aldus Evenepoel.
  [naar artikel]
 46. Remco Evenepoel glundert na machtsontplooiing: “Geweldig om Luik en deze koers in één seizoen te winnen” (30/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een fenomenale solo zorgde ervoor dat Remco Evenepoel zijn tweede zege kon pakken in de Clasicá San Sebastián. De jonge wolf van Quick Step-Alpha Vinyl was dan ook bijzonder gelukkig met de overwinning. “Wat een seizoen beleven wij!”, aldus Evenepoel.
  [naar artikel]
 47. Onze chef wielrennen over de ‘Missie Kopenhagen’ van Wout van Aert: “Meer dan die tweede plaats haalde hij gisteren een mentale overwinning op zichzelf” (09/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wéér een tweede plaats voor Wout van Aert, dit keer in de tijdrit van de Dauphiné. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck stelt toch dat Van Aert gisteren “een mentale overwinning op zichzelf” behaalde. En dat de eventuele aanwezigheid van Filippo Ganna, straks bij de Tourstart in Kopenhagen, niets uitmaakt. “Van Aert zei gisteren perfecte bochten te hebben gereden en zei dat het materiaal op punt stond.”
  [naar artikel]
 48. “Deze overwinning zal voor mentale rust zorgen bij Wout”: ook vrouw Sarah De Bie ziet dat Van Aert met extra vertrouwen mag toeleven naar de Ronde (24/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Het was precies op leven en dood.” Ook de vrouw van Wout van Aert, Sarah de Bie, beleefde een nagelbijtende E3 Saxo Classic. “De Ronde van Vlaanderen nadert. Als je goede vorm dan wordt bevestigd met een overwinning, doet dat zeker deugd.”
  [naar artikel]
 49. 8 op de 10 Belgen grijpen naar snacks om zich beter te voelen: “Maar dat heeft nadien het omgekeerde effect”, waarschuwt diëtist (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een stukje chocolade, een zakje chips of een hamburger: we grijpen allemaal wel eens naar een snelle snack om ons beter te voelen. “Maar bij snacks vol vet en suiker volgt onvermijdelijk een mentale dip”, zegt voedingsdeskundige Michaël Sels. De diëtist vertelt wat je best wél kunt eten en geeft een gezond recept.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy