Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Dit is het verschil tussen goede en slechte houtskool.” Enige Belgische producent legt uit wat je best in de barbecue stopt

02/06/2023 - 12:35
"Dit weekend 23 graden en voornamelijk zon: dat heet barbecueweer. Wat u op de rooster gooit, zal ons worst wezen, maar weet u ook wat eronder zit? Ja, houtskool, maar hoe en waar wordt houtskool gemaakt? En welke soort gebruik je om een entrecote dicht te schroeien en welke voor zalm in papillot? “Onvoldoende zuivere houtskool heeft letterlijk een weerslag op het stukje vlees dat je roostert”, zegt James Demaret (44), CEO van Tcharbon, de enige Belgische producent van houtskool."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waarom ‘rookt’ goeie houtskool minder dan slechte? Enige Belgische producent van houtskool legt uit wat je best onder de rooster legt (02/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend 23 graden en voornamelijk zon: dat heet barbecueweer. Wat u op de rooster gooit, zal ons worst wezen, maar weet u ook wat eronder zit? Ja, houtskool, maar hoe en waar wordt houtskool gemaakt? En welke soort gebruik je om een entrecote dicht te schroeien en welke voor zalm in papillot? “Onvoldoende zuivere houtskool heeft letterlijk een weerslag op het stukje vlees dat je roostert”, zegt James Demaret (44), CEO van Tcharbon, de enige Belgische producent van houtskool. [naar artikel]


2. “Dit is het verschil tussen goede en slechte houtskool.” Enige Belgische producent legt uit wat je best in de barbecue stopt (02/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend 23 graden en voornamelijk zon: dat heet barbecueweer. Wat u op de rooster gooit, zal ons worst wezen, maar weet u ook wat eronder zit? Ja, houtskool, maar hoe en waar wordt houtskool gemaakt? En welke soort gebruik je om een entrecote dicht te schroeien en welke voor zalm in papillot? “Onvoldoende zuivere houtskool heeft letterlijk een weerslag op het stukje vlees dat je roostert”, zegt James Demaret (44), CEO van Tcharbon, de enige Belgische producent van houtskool. [naar artikel]


3. Met houtskool, briketten of krantenpapier: barbecue-expert Peter De Clercq legt uit hoe je jouw barbecue het makkelijkst in gang krijgt (18/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]


4. Wat stop je best in de barbecue? Expert legt uit wat het verschil is tussen goede en slechte houtskool (02/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend 23 graden en voornamelijk zon: dat heet barbecueweer. Wat u op de rooster gooit, zal ons worst wezen, maar weet u ook wat eronder zit? Ja, houtskool, maar hoe en waar wordt houtskool gemaakt? En welke soort gebruik je om een entrecote dicht te schroeien en welke voor zalm in papillot? “Onvoldoende zuivere houtskool heeft letterlijk een weerslag op het stukje vlees dat je roostert”, zegt James Demaret (44), CEO van Tcharbon, de enige Belgische producent van houtskool. [naar artikel]


5. Dit is het gevolg als je houtskool in de vuilbak gooit na een barbecue (04/07/2019 - Metro)

De zomer is (nog steeds) in het land en dan lonkt de barbecue. Maar wat doe je nadien met de houtskool? Wel, niet meteen in de vuilbak gooien… Het lijkt logisch om niet meteen na een avondje barbecueën de gebruikte houtskool weg te kieperen in de vuilbak, en toch gebeurt het vaker dan je denkt. […] Het bericht Dit is het gevolg als je houtskool in de vuilbak gooit na een barbecue verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


6. Welke houtskool is de beste voor de barbecue? Chef Peter De Clercq zocht het uit (03/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

Chef Peter De Clercq van restaurant Elckerlijc in Maldegem test tien soorten houtskool uit de supermarkt en doe-het-zelfzaken. Hij hoopt vooral grote stukken houtskool te vinden maar treft helaas veel ‘klein grut’ aan. [naar artikel]


7. Met houtskool, briketten of krantenpapier: grill-expert Peter De Clercq legt uit hoe je jouw barbecue het makkelijkste in gang krijgt (18/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]


8. De barbecue: ga je voor houtskool, elektriciteit of gas? Wij overlopen vier toptoestellen voor elke buitenkok (19/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ontbreekt de zomerse gezelligheid van een barbecue in je uitzet? Of verkeert je oude exemplaar in weinig appetijtelijke staat? Dan is het hoog tijd voor een nieuw model. Je vindt barbecues in tal van uitgaven, van ultralicht tot bestand tegen een stevig feestje. HLN Shop maakt je wegwijs langsheen de verschillende toestellen en helpt je jouw perfecte match te vinden. [naar artikel]


9. Houtskool, elektrisch of aardgas: wat zijn de verbruikskosten van de barbecue? (19/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Overal waar je vandaag gaat langs Vlaamse wegen, hangt de zalige geur van de barbecue in de lucht. Waar de diehards zweren bij houtskool, kiezen vandaag ook veel gezinnen voor de snelheid en het gemak van de gasbarbecue of de elektrische barbecue. Maar hoeveel energie vergen die alternatieven? Mijnenergie.be zocht het uit. [naar artikel]


10. Een barbecue op houtskool is tot ruim drie keer duurder qua verbruik dan het goedkoopste alternatief (19/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Overal waar je vandaag gaat langs Vlaamse wegen, hangt de zalige geur van de barbecue in de lucht. Waar de diehards zweren bij houtskool, kiezen vandaag ook veel gezinnen voor de snelheid en het gemak van de gasbarbecue of de elektrische barbecue. Maar hoeveel energie vergen die alternatieven? Mijnenergie.be zocht het uit. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!