Het is hoogseisoen voor de Belgische aardbeien. Maar hoe bewaar je ze thuis het beste om de volle smaak volledig tot zijn recht te laten komen? En kan je ze invriezen voor later, om het hele jaar door van deze smaakbommetjes te genieten? De aardbeitelers van Hoogstraten en Belorta geven advies. [naar artikel]
Wie zomer zegt, zegt aardbeien. En dat deze fruitsoort ontzettend populair is bij de Vlaming blijkt ook uit de cijfers van VLAM, waarbij de aardbei de sterkste stijger was van het meest gekochte fruit in 2022. Efi, Gina en Anne baten zelfs heuse aardbeien drive-ins uit, waar je terechtkan voor de fruitsoort in een speciaal jasje. Hoe werkt het concept? Wat verkopen ze? En hoe ziet een hoogdag eruit voor hen? “Uit al hoeken van ons land komen ze langs voor een pretpakket.” [naar artikel]
Hoe wijnflessen bewaard worden beïnvloedt onvermijdelijk ook de kwaliteit en houdbaarheid van de wijn. Een zorgvuldig uitgekozen bewaarplek is dus... [naar artikel]
Hoe wijnflessen bewaard worden beïnvloedt de kwaliteit en houdbaarheid van de wijn. Een zorgvuldig uitgekozen bewaarplek is dus geen overbodige luxe voor wijnliefhebbers. Maar ook met een klein budget kan je jouw wijn op een goede manier bewaren. [naar artikel]
Als er één groente is die moeilijk is om te bewaren, dan is het wel sla. Niets treuriger dan verlepte slablaadjes bij je gerecht moeten doen en ook weggooien is zonde. Maar hoe zorg je ervoor dat je blaadjes groen én stevig blijven? En kan je sla ook invriezen om langer vers te houden? Voedingswetenschapper Nathalie Bernaert van ILVO legt het ons uit. [naar artikel]
Afhankelijk van hoe en waar je noten bewaart, worden ze plots zompig, ronduit ranzig of helemaal anders van textuur en smaak. Hoe komt dat? En hoe bewaar je die noten het best om dat te vermijden? Frank Devlieghere, professor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering aan de UGent legt uit. [naar artikel]
Afhankelijk van hoe en waar je noten bewaart, worden ze plots zompig, ronduit ranzig of helemaal anders van textuur en smaak. Hoe komt dat? En hoe bewaar je die noten het best om dat te vermijden? Frank Devlieghere, professor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering aan de UGent legt uit. [naar artikel]
Je hebt het ongetwijfeld ook al (vaak) gemerkt: na een paar dagen krijgen de aardappelen die je in de berging hebt gelegd van die rare uitlopers. Hoe komt dat eigenlijk? Is zo’n aardappel dan nog eetbaar? En klopt het dat het gezelschap van appels de aardappelen langer vers houdt? Ilse Eeckhout, coördinator van het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA), legt het uit. [naar artikel]
Als je verse koffiebonen koopt voor in je koffiemachine thuis, gebruik je niet meteen de hele zak of koop je misschien meerdere zakken tegelijkertijd om te besparen. Maar hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit en de smaak van die koffiebonen goed bewaard blijven als de zak al open is? En hoe bewaar je gesloten zakken het best? Koffie-expert Raf Van Den Bruel geeft tips die gelden voor zowel bonen uit de supermarkt als bonen van een lokale branderij. [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.