Je hebt het ongetwijfeld ook al (vaak) gemerkt: na een paar dagen krijgen de aardappelen die je in de berging hebt gelegd van die rare uitlopers. Hoe komt dat eigenlijk? Is zo’n aardappel dan nog eetbaar? En klopt het dat het gezelschap van appels de aardappelen langer vers houdt? Ilse Eeckhout, coördinator van het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA), legt het uit. [naar artikel]
Je hebt het ongetwijfeld ook al wel gemerkt: na een paar dagen krijgen de aardappelen die je in de voorraadkast hebt liggen soms van die rare uitlopers. Hoe komt dat? Is zo’n aardappel nog eetbaar? En bewaar je patatjes best in de voorraadkast of is de koelkast toch niet zo’n probleem als wordt beweerd? Ilse Eeckhout, coördinator van het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA), legt uit. [naar artikel]
Je hebt het ongetwijfeld ook al wel gemerkt: na een paar dagen krijgen de aardappelen die je in de voorraadkast hebt liggen soms van die rare uitlopers. Hoe komt dat? Is zo’n aardappel nog eetbaar? En bewaar je patatjes best in de voorraadkast of is de koelkast toch niet zo’n probleem als wordt beweerd? Ilse Eeckhout, coördinator van het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA), legt uit. [naar artikel]
Daan Heerma van Voss is een Nederlandse schrijver. [naar artikel]
Emily McDonald (23) was tijdens een reisje naar het Italiaanse Napels een beetje kwaad aan het worden omdat ze honger had - hangry dus - en was een broodjeszaak binnengestapt om iets te eten te kopen. De Canadese studente had zeven euro uitgegeven aan een panini waarvan ze hoopte dat er veel kaas op zou liggen, maar toen ze de doos opende, werd ze nog kwader om vervolgens in lachten uit te barsten. “Zeven euro”, klinkt het in het video die al talloze keren werd bekeken op sociale media. “En ik kan dit in één hap opeten.” Ze ging verhaal halen in de broodjeszaak en werd na een korte discussie ruimschoots gecompenseerd voor het euvel. “Mijn sandwich kreeg een upgrade...” [naar artikel]
Nu de herfst in het land is, verschijnen er weer vaker kaasschotels op tafel. Daar horen geregeld ook vragen bij zoals "Is de korst van elke kaas eetbaar?" en "Zijn korsten soms ook ongezond?" Het consumententeam van Radio2 vraagt het aan Sophie Schockaert van kaaswinkel Schockaert in Mechelen. "Kort samengevat: van plastic blijf je af. Een dikke korst is eetbaar, maar niet altijd lekker. Heeft je kaas een natuurlijke korst? Dan is het zelfs zonde om ze niet op te eten." [naar artikel]
Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen, volgens cijfers van VLAM uit 2022. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch zijn er veel misverstanden rond het gaarproces. Start je met koud of kokend water? En schil je de aardappelen beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
Op 1 oktober 1977, dag op dag 40 jaar geleden, stichtte Karel Dillen de Vlaams Nationale Partij (VNP), zeg maar een van de ideologische voorlopers van Vlaams Belang. Dillen was woest over het Egmontpact dat mee ondertekend was door de Volksunie. Wat aanvankelijk een marginale Vlaams-nationalistische partij was, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vrij populaire extreemrechtse partij, met dank aan het migrantenthema. [naar artikel]
De thuiskooktrend tijdens de pandemie zorgde voor een revival van oude bewaar- en kooktechnieken. Wegens: duurzaam, lekker en gezond. Heb jij de geheimen ervan niet meegekregen van je grootmoeder? Geen nood, herboriste en hulpkok Lori Horsten (29) gidst je door de basics. “Producten gaan langer mee en je ontdekt nieuwe verrassende smaken.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.