Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Daar zijn de eerste mosselen van het seizoen: “Een week langer moeten wachten dan normaal”

08/06/2023 - 16:55
"Grote mosselfans hebben een weekje langer moeten wachten dan normaal, maar zoals gewoonlijk wordt geduld beloond. Vandaag werden de eerste Zeeuwse hangcultuurmosselen opgehaald. “Een paar dagen zon doet veel, de schelpen zijn goed gevuld”, klinkt het bij kweker Jan Bout in Bruinisse. Hoelang moeten we nog wachten tot de mosselen van bodemcultuur? Wat is het verschil? En hoe maak je ze lekker klaar?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Daar zijn de eerste mosselen van het seizoen: wat is het verschil tussen hang- en bodemcultuur? (08/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Grote mosselfans hebben een weekje langer moeten wachten dan normaal, maar zoals gewoonlijk wordt geduld beloond. Vandaag werden de eerste Zeeuwse hangcultuurmosselen opgehaald. “Een paar dagen zon doet veel, de schelpen zijn goed gevuld”, klinkt het bij kweker Jan Bout in Bruinisse. Hoelang moeten we nog wachten tot we ze kunnen opeten? En hoe maak je ze lekker klaar? [naar artikel]


2. Mosselen wachten niet op heropening restaurants: eerste mosselen geoogst in Zeeland (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen van dit seizoen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om... [naar artikel]


3. Restaurants zijn nog niet open, maar er zijn wel al mosselen (26/05/2020 - Het Nieuwsblad)

In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om mosselen van de zogenoemde hangcultuur. Op de eerste mosselen van de bodemcultuur is het nog een maand wachten. [naar artikel]


4. Hoe maak je mosselen zelf het lekkerst klaar? Sterrenchef tipt: “Je koopt ze beter bij de visboer dan in de supermarkt” (13/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer het mosselseizoen van start gaat, staan we als Belgen te popelen om het zwarte goud van de zee als eerste te gaan proeven. Ook dit jaar is het weer zover. De ideale aanleiding om met sterrenchef Syrco Bakker de perfecte bereiding van mosselen te bespreken. Hoe weet je of een mossel slecht is? Wat is het (smaak)verschil tussen bouchot en Zeeuwse mosselen? En hoe reinig je ze het best? “Soms wacht je beter iets langer in het seizoen om ze te eten.” [naar artikel]


5. Nu al Zeeuwse mosselen te koop, veel vroeger dan normaal: “Dankzij deze kweekmethode hebben we al mosselen met 27% vismassa” (15/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Normaal gezien start het mosselseizoen eind mei, maar dit jaar vind je zelfs in maart al Zeeuwse mosselen in de rekken. Meestal krijgen we zo vroeg op het jaar eerder Deense mosselen, maar die vallen wel erg klein uit. We vroegen aan een mosselhandelaar en -kweker wat het verschil is in kwaliteit, en wat dit betekent voor de prijs en het aanbod in de supermarkt. [naar artikel]


6. Daar zijn de eerste Zeeuwse mosselen van het seizoen: “Lekker mals en zilt” (22/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

In Zeeland heeft mosselkotter ZZ-4 vandaag de eerste mosselen van het seizoen opgehaald. De oogst van de hangcultuur smaakt dit jaar lekker "mals... [naar artikel]


7. Eerste mosselen landen per helikopter in Brecht, en de kwaliteit belooft: “Dit maken we zelden mee” (04/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

Nergens kijken ze er zo naar uit als in ons land: de start van het mosselseizoen. Dinsdag landde een helikopter met de eerste mosselen bij Aqua Fish in Brecht, dat vooral jumbo- en goudmerkmosselen, de beste en grootste soorten, verkoopt. “Er zit bij de start van het seizoen al 32% vlees aan. Dat maken we zelden mee”, zegt Steven Timmermans. [naar artikel]


8. Mosselverslaafde Johan Boskamp schiet seizoen op gang: “Mosseleeuuh, ze zijn er weer!” (27/06/2019 - Gazet van Antwerpen)

De eerste mosselen zijn gisteren opgehaald uit de Oosterschelde nabij Yerseke en daar vertrok voor het eerst in achttien jaar weer een mosselkaravaan. Een stoet van 38 vrachtwagens zette koers richting België met het eerste pakketje van een half miljoen kilo mosselen. Smakelijk. [naar artikel]


9. Tips van de chef: hoe maak je de lekkerste mosselen klaar? En hoe herken je slechte exemplaren? “De kooktijd is afhankelijk van de grootte” (12/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]


10. Eerste Zeeuwse mosselen geoogst: “Lekker mals en zilt” (22/05/2019 - Het Nieuwsblad)

In Zeeland heeft mosselkotter ZZ-4 woensdag de eerste mosselen van het seizoen opgehaald. De oogst van de hangcultuur smaakt dit jaar lekker “mals en zilt”, al zijn op enkele plaatsen de eerste mosseltjes voorlopig nog aan de kleine kant. Sterrenchef Gert De Mangeleer kookt aan boord een gerecht met de schelpdieren, die vanaf volgende week bij ons verkrijgbaar zijn. [naar artikel]


11. Even lekker als op restaurant: hoe maak je de beste mosselen klaar? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt 7 tips. “Zo wordt het simpel” (12/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]


12. ‘Mosselverslaafde’ Johan Boskamp mag startschot geven voor karavaan met 500 ton verse mosselen (26/06/2019 - Gazet van Antwerpen)

Voor het Nederlandse Yerseke zijn woensdagochtend de eerste mosselen van het nieuwe seizoen bovengehaald. Voetbalanalist en mosselverslaafde Johan Boskamp mocht het allereerste mandje in ontvangst nemen. Aan de wal schoot hij ook de mosselkaravaan op gang, een stoet van 38 vrachtwagens die woensdag een half miljoen kilo mosselen naar ons land brengen. Die hoeveelheid dikt deze week aan tot twee miljoen. [naar artikel]


13. De eerste mosselen zijn er al (22/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Deze week worden de eerste Zeeuwse mosselen geleverd. Het gaat wel nog over de zogenaamde ‘hangcultuur’, die klassiek een dikke maand voor de échte Zeeuwse bodemcultuurmosselen verkrijgbaar is. [naar artikel]


14. KIJK (omhoog). Daar zijn de eerste Zeeuwse mosselen: “Anno 2023 lever je die niet meer met paard en kar, hé” (04/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het seizoen van de Zeeuwse bodemmosselen is begonnen en dat mocht voor groothandel De Vistafel/Alfa Fish uit Sint-Lenaarts best even op een originele manier in de verf gezet worden. En dus leverden broers Christophe en Steven Timmermans de eerste jutezakken samen met kweker Alex van Houte per... helikopter. “Die kwaliteit! Kijk nu toch eens!” [naar artikel]


15. Zeeuws mosselseizoen van start: “Kwaliteit beter dan vorig jaar” (05/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

De eerste mosselen van de bodemcultuur zijn deze middag opgevist in de Oosterschelde, bij het mosseldorp Yerseke. Volgens de mosselkwekers is de kwaliteit van de mosselen beter dan vorig jaar. Het volume Zeeuwse mosselen zou echter voor het tweede jaar op rij minder kunnen zijn. [naar artikel]


16. De eerste Zeeuwse mosselen zijn er (22/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ze zijn er iets vroeger dan andere jaren, maar deze week kunnen we al genieten van de eerste Zeeuwse mosselen. Door het warme weer hebben de [naar artikel]


17. PROMOJAGERS SUPERTIP. Supermarkten voeren mosseloorlog: In deze winkel moet je zijn voor de goedkoopste mosselen (16/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mosselen met frietjes, veel Belgischer wordt het niet. Maar waar vind je de goedkoopste mosselen? Net zoals vorig jaar in juni zijn de Belgische supermarktketens een prijzenoorlog gestart op vlak van Zeeuwse “Super” mosselen. Albert Heijn zet ze op dit moment met de laagste prijs in de winkelrekken, maar andere winkelketens doen ook hun best. [naar artikel]


18. Nieuw mosselseizoen van start: “Mensen rijden van de zee naar Lommel voor onze mosselen” (05/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Vandaag is het nieuwe mosselseizoen van start gegaan. Dat wil zeggen dat u opnieuw Zeeuwse mosselen van bodemcultuur kan bestellen op restaurant of in de winkel. Mosselen gekweekt in hangcultuur zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar volgens liefhebbers zijn mosselen van bodemcultuur de lekkerste. Wij gingen de nieuwe bodemschelpen alvast voor u proeven bij restaurant Diana in Lommel, gekend voor zijn uitstekende mosselen. [naar artikel]


19. EXCLUSIEF. Sergio Herman deelt 3 verrassende recepten uit nieuw boek: “Er is meer dan mosselen in witte wijn” (11/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een ode met een grote O. aan de mosselen, aan zijn jeugd en aan zijn ouders. Dat brengt topchef Sergio Herman met zijn nieuwste boek ‘Hommage’. “Met mosselen ben ik als kind opgegroeid. Ze zijn voor mij een way of life. Als je klein bent, snap je nog allemaal niet zo heel erg goed de latere betekenis. Ik heb dan ook een enorme flashback gekregen.” [naar artikel]


20. Eerste Zeeuwse mosselen zijn twee weken vroeger in het land en "ze hebben een mooi visgewicht" (26/06/2019 - VRT NWS)

In Nederland hebben vissers de eerste lichting Zeeuwse mosselen van bodemcultuur opgehaald. Dit seizoen wordt naar schatting 50 miljoen kilo mosselen geoogst, ongeveer 65 procent daarvan gaat naar België. Voetbalanalist Johan Boskamp gaf vandaag het startschot voor 40 vrachtwagens die de mossels naar restaurants en winkels in Nederland en België brengen. [naar artikel]


21. Ryotaro Ito over Emma Watson, mosselen, en STVV: “Waarom zouden we niet opnieuw vierde kunnen worden?” (22/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Ryotaro Ito is dit seizoen één van de smaakmakers bij STVV, dat er een knappe seizoenstart heeft opzitten. Een gesprek met ‘De Magiër’ over Emma Watson, mosselen, STVV en... het verkeer. “Hier wordt nogal agressief gereden!” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!