Het Antwerpse restaurant The Jane van Nick Bril is wereldwijd het 39e beste restaurant. Dat zeggen de experts van de gerenommeerde internationale rangschikking The World’s 50 Best Restaurants. De lijst werd dinsdagavond in het Spaanse Valencia bekendgemaakt tijdens een awardceremonie. [naar artikel]
Het Antwerpse restaurant The Jane van Nick Bril is wereldwijd het 39e beste restaurant. Dat zeggen de experts van de gerenommeerde internationale rangschikking The World’s 50 Best Restaurants. De lijst werd dinsdagavond in het Spaanse Valencia bekendgemaakt tijdens een awardceremonie. [naar artikel]
De Mechelse binnenstad krijgt er deze zomer op de Vismarkt twee culinaire adresjes bij. Bram Simons (26) opent in de vroegere viswinkel Emiel zijn eerste zaak, een gastronomisch visrestaurant. Topchef Stef Buelens (42) keert ook terug naar zijn geliefde heimat en opent Lesco. [naar artikel]
Het restaurant L'Auberge du Pont de Collonges in Lyon heeft zijn derde Michelinster verloren. Het restaurant van de Franse chef Paul Bocuse, die twee jaar geleden is overleden, was sinds 1965 goed voor drie sterren in de gastronomische gids van Michelin. Geen enkel restaurant ter wereld doet beter. L'Auberge du Pont is een instituut in de gastronomische wereld. De Franse president Macron heeft ontzet gereageerd op het nieuws. [naar artikel]
Shannah Zeebroek (35) vocht zich een weg naar een universiteitsdiploma en runt met haar man, Willem Hiele, het gelijknamige gastronomische restaurant. [naar artikel]
Nog maar net is het WK Wielrennen achter de rug, of er komt alweer een WK aan, van een heel andere allure. Antwerpen is de komende week gaststad voor The World’s 50 Best Restaurants 2021. Ook wij presenteren een 50-lijst, maar dan eentje over Antwerpen. En je kan er een etentje mee winnen voor twee. [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
Volgende week ligt de zeventiende editie van de gastronomische gids Delta in de rekken. In de gids staan bijna 2.000 restaurants en hotels in België en het Groothertogdom Luxemburg, waaronder 235 nieuwe adressen. 225 etablissementen van vorig jaar zijn niet meer opgenomen. De gids kiest daarbij hoofdzakelijk voor “jonge of opkomende chefs”. [naar artikel]
Onze grootmoeders hielden ze simpel, met soezendeeg, banketbakkersroom en een laagje glazuur. Niets mis met de klassieke éclairs, zegt u? Dries Henau (33) en Yuri Vandenbogaerde (29) zien dat anders. Vanaf eind februari gaan de heren achter ‘Wasbar’ luxeversies maken van de populaire gebakjes, in hun nieuwe concept ‘Chez Claire’. [naar artikel]
Onze grootmoeders hielden ze simpel, met soezendeeg, banketbakkersroom en een laagje glazuur. Niets mis met de klassieke éclairs, zegt u? Dries Henau (33) en Yuri Vandenbogaerde (29) zien dat anders. Vanaf eind februari gaan de heren achter Wasbar luxeversies maken van de populaire gebakjes, in hun nieuwe concept Chez Claire. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.