Onze grootmoeders hielden ze simpel, met soezendeeg, banketbakkersroom en een laagje glazuur. Niets mis met de klassieke éclairs, zegt u? Dries Henau (33) en Yuri Vandenbogaerde (29) zien dat anders. Vanaf eind februari gaan de heren achter ‘Wasbar’ luxeversies maken van de populaire gebakjes, in hun nieuwe concept ‘Chez Claire’. [naar artikel]
Onze grootmoeders hielden ze simpel, met soezendeeg, banketbakkersroom en een laagje glazuur. Niets mis met de klassieke éclairs, zegt u? Dries Henau (33) en Yuri Vandenbogaerde (29) zien dat anders. Vanaf eind februari gaan de heren achter Wasbar luxeversies maken van de populaire gebakjes, in hun nieuwe concept Chez Claire. [naar artikel]
Een pistolet of een lekker patéke kan er altijd in, en zeker op zondag. Ook deze 15 Vlaamse (sterren)chefs smullen graag van al dat lekkers bij de bakker, maar voor welke bakker kiezen zij? En waarom zijn het brood en de taartjes daar niet te versmaden? Onder andere Piet Huysentruyt, Gert De Mangeleer, Roger van Damme, Wim Ballieu en Luc Bellings verklappen hun favoriete bakker. “De pistolets zijn hier krokant vanbuiten en luchtig vanbinnen, zoals het hoort.” [naar artikel]
Remco Evenepoel (23) heeft zijn Instagram-volgers vandaag meegenomen op een lange trainingsrit van 200 kilometer in de Ardennen. De wereldkampioen stopte onderweg om zich van wat kleren te ontdoen en... koffiekoeken te kopen. [naar artikel]
Frites Atelier, de luxefrituren van Sergio Herman, breidt uit naar Gent en Brussel. In zijn frietketen serveert de topkok de typisch Belgische frieten, maar in een luxueuzer kader. [naar artikel]
Volgende week ligt de zeventiende editie van de gastronomische gids Delta in de rekken. In de gids staan bijna 2.000 restaurants en hotels in België en het Groothertogdom Luxemburg, waaronder 235 nieuwe adressen. 225 etablissementen van vorig jaar zijn niet meer opgenomen. De gids kiest daarbij hoofdzakelijk voor “jonge of opkomende chefs”. [naar artikel]
Luc Hoornaert (51) is dé gastronomische duizendpoot van Antwerpen. “Ik geef graag mensen die iets in hun mars hebben een zetje”, zegt hij. Dat doet hij ook op Antwerpen Proeft. Elke dag stelt hij een ander geliefkoosd adres voor aan het publiek. Wie is Luc Hoornaert en wie zijn dit jaar de uitverkorenen? [naar artikel]
Op 30 maart van dit jaar openden Myrthe Vranken (23) en Guus Coppens (31) in een gerestaureerde hoeve in Maasmechelen Poort 82. Zij serveren er tapas op een gastronomisch niveau. [naar artikel]
Sinds 27 januari vormen restaurant ’t Kleine Genoegen en cocktailbar Bubbels één concept: Gastrobar ’t Genoegen. Chef Johan Koeken en zoon Stijn serveren er tapas op gastronomisch niveau. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.