Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Na luxefrieten en gastronomische hotdogs: de gepimpte éclairs

20/12/2017 - 05:05
"Onze grootmoeders hielden ze simpel, met soezendeeg, banketbakkersroom en een laagje glazuur. Niets mis met de klassieke éclairs, zegt u? Dries Henau (33) en Yuri Vandenbogaerde (29) zien dat anders. Vanaf eind februari gaan de heren achter Wasbar luxeversies maken van de populaire gebakjes, in hun nieuwe concept Chez Claire."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Na luxefrieten en gastronomische hotdogs: de gepimpte éclair (20/12/2017 - Het Nieuwsblad)

Onze grootmoeders hielden ze simpel, met soezendeeg, banketbakkersroom en een laagje glazuur. Niets mis met de klassieke éclairs, zegt u? Dries Henau (33) en Yuri Vandenbogaerde (29) zien dat anders. Vanaf eind februari gaan de heren achter ‘Wasbar’ luxeversies maken van de populaire gebakjes, in hun nieuwe concept ‘Chez Claire’. [naar artikel]


2. Na luxefrieten en gastronomische hotdogs: de gepimpte éclairs (20/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Onze grootmoeders hielden ze simpel, met soezendeeg, banketbakkersroom en een laagje glazuur. Niets mis met de klassieke éclairs, zegt u? Dries Henau (33) en Yuri Vandenbogaerde (29) zien dat anders. Vanaf eind februari gaan de heren achter Wasbar luxeversies maken van de populaire gebakjes, in hun nieuwe concept Chez Claire. [naar artikel]


3. Van de meest krokante pistolets tot de lekkerste éclairs: dit zijn de favoriete bakkers van 15 Vlaamse (sterren)chefs (17/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een pistolet of een lekker patéke kan er altijd in, en zeker op zondag. Ook deze 15 Vlaamse (sterren)chefs smullen graag van al dat lekkers bij de bakker, maar voor welke bakker kiezen zij? En waarom zijn het brood en de taartjes daar niet te versmaden? Onder andere Piet Huysentruyt, Gert De Mangeleer, Roger van Damme, Wim Ballieu en Luc Bellings verklappen hun favoriete bakker. “De pistolets zijn hier krokant vanbuiten en luchtig vanbinnen, zoals het hoort.” [naar artikel]


4. KIJK. Evenepoel neemt volgers mee op lange training: “De éclairs zijn niet allemaal voor mij” (06/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Remco Evenepoel (23) heeft zijn Instagram-volgers vandaag meegenomen op een lange trainingsrit van 200 kilometer in de Ardennen. De wereldkampioen stopte onderweg om zich van wat kleren te ontdoen en... koffiekoeken te kopen. [naar artikel]


5. Ook Gent en Brussel krijgen de luxefrieten van Sergio Herman voorgeschoteld (23/01/2018 - De Morgen)

Frites Atelier, de luxefrituren van Sergio Herman, breidt uit naar Gent en Brussel. In zijn frietketen serveert de topkok de typisch Belgische frieten, maar in een luxueuzer kader. [naar artikel]


6. Meer dan 200 nieuwe adressen in gastronomische gids Delta (01/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Volgende week ligt de zeventiende editie van de gastronomische gids Delta in de rekken. In de gids staan bijna 2.000 restaurants en hotels in België en het Groothertogdom Luxemburg, waaronder 235 nieuwe adressen. 225 etablissementen van vorig jaar zijn niet meer opgenomen. De gids kiest daarbij hoofdzakelijk voor “jonge of opkomende chefs”. [naar artikel]


7. Luc Hoornaert van Antwerpen Proeft: “Antwerpen is geen gastronomische wereldstad” (06/05/2018 - Gazet van Antwerpen)

Luc Hoornaert (51) is dé gastronomische duizendpoot van Antwerpen. “Ik geef graag mensen die iets in hun mars hebben een zetje”, zegt hij. Dat doet hij ook op Antwerpen Proeft. Elke dag stelt hij een ander geliefkoosd adres voor aan het publiek. Wie is Luc Hoornaert en wie zijn dit jaar de uitverkorenen? [naar artikel]


8. Guus uit ‘Mijn Pop-Up’ serveert gastronomische tapas in Maasmechelen (24/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Op 30 maart van dit jaar openden Myrthe Vranken (23) en Guus Coppens (31) in een gerestaureerde hoeve in Maasmechelen Poort 82. Zij serveren er tapas op een gastronomisch niveau. [naar artikel]


9. Gastronomische tapas bij Gastrobar ’t Genoegen in Hasselt (10/02/2019 - Het Belang van Limburg)

Sinds 27 januari vormen restaurant ’t Kleine Genoegen en cocktailbar Bubbels één concept: Gastrobar ’t Genoegen. Chef Johan Koeken en zoon Stijn serveren er tapas op gastronomisch niveau. [naar artikel]


10. Dutroux heeft hoge gastronomische eisen (09/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!