Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Oekraïne: “Russische geheime dienst heeft opdracht gekregen om Prigozjin te vermoorden”

30/06/2023 - 19:05
"De Russische geheime dienst FSB heeft de opdracht gekregen om Yevgeni Prigozjin, tot voor kort de baas van de Wagner-groep, te vermoorden. Dat zegt althans Kyrylo Budanov, het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst HUR."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Oekraïne: “Russische geheime dienst heeft opdracht gekregen om Prigozjin te vermoorden” (30/06/2023 - Gazet van Antwerpen)

De Russische geheime dienst FSB heeft de opdracht gekregen om Yevgeni Prigozjin, tot voor kort de baas van de Wagner-groep, te vermoorden. Dat zegt althans Kyrylo Budanov, het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst HUR. [naar artikel]


2. LIVE. “Russische veiligheidsdienst heeft opdracht gekregen om Wagner-baas Prigozjin te vermoorden” (30/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Russische inlichtingendienst (FSB) heeft de opdracht gekregen om Wagner-baas Jevgeni Prigozjin te vermoorden, dat claimt Kyrylo Boedanov, het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst. “Of ze daarin zullen slagen? Dat kan enkel de tijd uitwijzen”, klink het. Oekraïne probeert ondertussen de grens met buurland Wit-Rusland te versterken. Volgens president Zelensky zijn er Wagner-troepen aanwezig. Volg alle recente ontwikkelingen in ons liveblog. [naar artikel]


3. Live - ‘Twee doden en zes gewonden bij raketaanval op school’ • ‘Russische veiligheidsdienst heeft opdracht om Prigozjin te vermoorden’ (30/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. LIVE. “Kiev wil Moskou tegen herfst tot vredesbesprekingen dwingen” - “Russische veiligheidsdienst moet Wagner-baas Prigozjin vermoorden” (01/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Oekraïne is van plan de Russen tegen de herfst tot vredesbesprekingen te dwingen via het tegenoffensief. Dat zou de directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA te horen hebben gekregen tijdens een geheim bezoek in juni waarover ‘The Washington Post’ bericht. Volgens de Oekraïense onderminister van Defensie rukken de troepen “aan alle kanten op”. De Russische inlichtingendienst (FSB) heeft het bevel gekregen Wagner-baas Jevgeni Prigozjin te vermoorden. Dat beweert het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst. Volg alle recente ontwikkelingen in ons liveblog. [naar artikel]


5. Poetin wil de medestanders van Wagner-baas Jevgeni Prigozjin straffen: ‘Hij is de Prigozjin-contracten aan het uitspitten’ (30/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Poetin had Wagner-baas Prigozjin al lang kunnen vermoorden, maar dit houdt hem nog tegen (17/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen die Poetin voor de voeten loopt, valt spontaan uit een raam. Hoe kan het dan dat Wagner-baas Prigozjin (61) nog altijd leeft? De baas van het brutale huurlingenleger heeft al sinds de start van de oorlog zware kritiek op Poetin, maar daar lijkt nu een einde aan te komen. Dit is het plan van het Kremlin om Prigozjin een toontje lager te laten zingen. [naar artikel]


7. ‘Door Prigozjin te vermoorden, brengt Poetin zichzelf nog meer in gevaar’: volgens Rusland-expert Mark Galeotti toont Poetin zijn zwakte (25/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. KIJK. Wagnerhuurling bekent dat hij van Jevgeni Prigozjin persoonlijk opdracht kreeg om vrouwen en kinderen af te maken (07/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een huurling van de Wagnergroep heeft in een beklijvende bekentenis bij de Russische mensenrechtenorganisatie Gulagu.net verteld hoe hij van Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin persoonlijk de opdracht kreeg om ouderen, vrouwen en kinderen te doden in de Oekraïens plaatsen die de privémilitie veroverde. [naar artikel]


9. Live - Wit-Russische oppositieleidster: ‘Prigozjin in het land betekent onrust’ • China en Servië spreken steun uit voor ingrijpen Russische regering (25/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Virtuele assistent Alexa geeft opdracht pleegouders te vermoorden (24/12/2018 - Metro)

Alexa is de computergestuurde virtuele assistent van webwinkel Amazon. Maar deze assistent heeft blijkbaar een erg duister kantje. Zo gaf Alexa aan een gebruiker het bevel om zijn pleegouders te vermoorden. “Vermoord je pleegouders”, zo kreeg een gebruiker te horen. Gelukkig wou die laatste niet lusiteren, maar hij besloot wel in de pen te kruipen […] Het bericht Virtuele assistent Alexa geeft opdracht pleegouders te vermoorden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!