De productie bij chocoladefabrikant Ferrero in Aarlen ligt nog altijd stil, na een salmonellabesmetting die in heel Europa mensen ziek maakte. [naar artikel]
De salmonellabesmetting komt wel degelijk uit een Belgische fabriek. Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) zegt dat er iets verkeerd gelopen is in de Ferrero-fabriek in Aarlen. Een team van onderzoekers vond een duidelijke link tussen de fabriek en de mensen die ziek zijn geworden. Dat meldt VTM Nieuws. [naar artikel]
De productie bij chocoladefabrikant Ferrero in Aarlen ligt nog altijd stil na een salmonellabesmetting die in heel Europa mensen ziek maakte. Vandaag was er een vergadering tussen directie en vakbonden. De personeelsleden krijgen, zoals tien dagen geleden is afgesproken, hun loon uitbetaald tot 8 mei. Over wat er daarna zal gebeuren als de productie niet kan worden heropgestart, is nog geen duidelijkheid. [naar artikel]
De Ferrero-fabriek in Aarlen ligt stil, nadat het Voedselagentschap de toelating ervoor heeft ingetrokken. Maar hoe belangrijk is die fabriek eigenlijk voor Ferrero? Dat de salmonellabesmetting in alle uithoeken van de wereld opduikt – met bevestigde besmettingen in acht landen en terugroepacties tot in Australië en de VS – zegt veel. En hoe is een vestiging van een Italiaans familiebedrijf eigenlijk in de Ardennen beland? [naar artikel]
Op 15 december werd er in de chocoladefabriek van Ferrero in Aarlen vastgesteld dat er een salmonellabesmetting was. Dat meldt Ferrero in een persbericht. De afgewerkte chocoladeproducten mochten niet meer vertrekken uit de fabriek. Toch raakten de voorbije weken mensen besmet. Hoe dat komt, wordt nog onderzocht. [naar artikel]
De Ferrero-fabriek in Aarlen zal later dan gepland heropstarten. De fabriek werd op 8 april stilgelegd als gevolg van een salmonellabesmetting in Kinder-chocoladeproducten. Het bedrijf had gehoopt om op 13 juni de productie te kunnen heropstarten, maar dat is nu met enkele dagen uitgesteld. “We hebben wat extra tijd nodig”, geeft de directie toe. Een vakbondsbron spreekt over de laatste week van juni. [naar artikel]
De Ferrero-fabriek in Aarlen ligt stil, nadat het Voedselagentschap de toelating ervoor heeft ingetrokken. Maar hoe belangrijk is die fabriek eigenlijk voor Ferrero? Dat de salmonellabesmetting in alle uithoeken van de wereld opduikt – met bevestigde besmettingen in acht landen en terugroepacties tot in Australië en de VS – zegt veel. En hoe is een vestiging van een Italiaans familiebedrijf eigenlijk in de Ardennen beland? [naar artikel]
De Ferrero-fabriek in Aarlen, in de provincie Luxemburg, heeft van het federaal voedselagentschap FAVV een voorwaardelijke toelating gekregen om opnieuw op te starten. Dat heeft het FAVV vrijdag bekendgemaakt. [naar artikel]
Chocoladefabrikant Ferrero wil over een maand de fabriek in Aarlen waar chocolade besmet raakte met salmonella, heropenen. Ferrero mikt op 13 juni, maar moet nog de toelating krijgen van het voedselagentschap. Dat besliste om de fabriek begin april te sluiten, nadat een hele lading chocolade met een salmonellabesmetting over heel Europa werd ontdekt. [naar artikel]
Het parket van Luxemburg heeft een onderzoek geopend naar de Ferrero-fabriek in Aarlen naar aanleiding van de salmonellabesmetting. Dat schrijft De Tijd en wordt bevestigd aan persagentschap Belga. De afgelopen weken raakten in Europa meer dan 100 mensen besmet na het eten van in de fabriek geproduceerde Kinder-chocoladeproducten. [naar artikel]
Het federale parket heeft een onderzoek geopend naar de Ferrero-fabriek in Aarlen naar aanleiding van de salmonellabesmetting. Dat schrijft De Tijd en wordt bevestigd aan persagentschap Belga. De afgelopen weken raakten in Europa meer dan 100 mensen besmet na het eten van in de fabriek geproduceerde Kinder-chocoladeproducten. [naar artikel]
De fabriek van Ferrero in Aarlen heeft een definitieve vergunning gekregen drie maanden nadat het bedrijf onder voorwaarden mocht heropstarten van het federale voedselagentschap FAVV. [naar artikel]
De salmonellabesmetting komt wel degelijk uit de Belgische Ferrero-fabriek in Aarlen. De fabriek ontdekte de besmetting al op 15 december en nam maatregelen bij het productieproces. Toch bereikten besmette Kinder Surprise-eitjes de winkels. Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) onderzoekt de zaak verder. [naar artikel]
De salmonellabesmetting komt wel degelijk uit een Belgische fabriek. Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) zegt dat er iets verkeerd gelopen is in de Ferrero-fabriek in Aarlen. Een team van onderzoekers vond een duidelijke link tussen de fabriek en de mensen die ziek zijn geworden. Dat meldt VTM Nieuws. [naar artikel]
Het gerecht is woensdag op zes plaatsen binnengevallen bij Ferrero, de fabrikant van o.m. Kinderchocolade waarin salmonella werd ontdekt. De speurders willen weten wie verantwoordelijk was voor het beheer van de salmonellabesmetting in de fabriek in Aarlen losbrak en wie al dan niet geprobeerd heeft om de zaak voor de buitenwereld verborgen te houden. [naar artikel]
De Ferrero-fabriek in Aarlen heeft woensdagmiddag een nieuwe toelating voor productie aangevraagd. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). De fabriek moest op 8 april de deuren sluiten nadat wereldwijd meerdere gevallen van salmonella gemeld waren na het eten van chocoladeproducten van de groep. [naar artikel]
De Ferrero-fabriek in Aarlen zou ook volgende week niet heropenen. Dat zeggen de vakbonden. Het FAVV besloot vorige week om de fabriek te sluiten, na een salmonella-besmetting. Deze week zou de fabriek sowieso stilliggen voor een gepland onderhoud. De vakbonden zitten deze namiddag samen met de directie van Ferrero, zij willen vooral de garantie dat de 700 personeelsleden hun volledig loon krijgen doorbetaald als de productie nog lang zou stilliggen. [naar artikel]
Het parket van Parijs heeft op 25 mei een vooronderzoek ingesteld naar de klachten die gelinkt zijn aan de salmonella-uitbraak in Kinder-chocoladeproducten. Zo meldt het Franse persagentschap AFP donderdag. Op 8 april werd de Ferrero-fabriek in Aarlen stilgelegd wegens een salmonellabesmetting. Verschillende slachtoffers die ziek waren geworden, dienden klacht in. [naar artikel]
Het federaal voedselagentschap (FAVV) heeft beslist dat de Ferrero-fabriek in ons land tijdelijk de deuren moet sluiten. Daarnaast moeten alle Kinder-producten die afkomstig zijn van de fabriek in Aarlen uit de rekken worden gehaald. De afgelopen dagen was er heel wat ophef over de Ferrero-fabriek in Aarlen. Verschillende consumenten in de Europese Unie, waaronder in […] [naar artikel]
Ferrero wist al op 15 december dat er in hun fabriek in Aarlen een salmonellabesmetting was opgedoken, maar bevestigde dat nieuws pas gisteren. Volgens Test -Aankoop heeft de snoepfabrikant zo lang mogelijk gewacht om openlijk te communiceren. Zelf zegt het bedrijf dat het al het mogelijke heeft gedaan om besmette producten tegen te houden. [naar artikel]
21:01 De vakbonden bij Ferrero zijn gerustgesteld. De directie heeft verzekerd dat de chocoladefabriek in Aarlen niet ter discussie staat door de salmonella-uitbraak in de fabriek. 'Ferrero wil niet zo snel... [naar artikel]
13:18 Het federaal voedselagentschap FAVV heeft de chocoladefabriek van Ferrero in Aarlen een permanente toelating gegeven om zijn productie opnieuw op te starten. Begin april moest de fabriek sluiten na de... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.