Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Vlaming eet maar helft van aanbevolen hoeveelheid groenten

20/04/2017 - 12:56
"De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen. Dat zegt de VLAM, het Vlaamse promotieagentschap voor lokale landbouwproducten. Er komt een “groentecampagne” om de groenteconsumptie op te krikken, vooral gericht op de leeftijdscategorie van 20 tot 30 jaar oud. “Zij vertonen de sterkste onderconsumptie.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vlaming eet maar helft van aanbevolen hoeveelheid groenten (20/04/2017 - Het Belang van Limburg)

De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen. Dat zegt de VLAM, het Vlaamse promotieagentschap voor lokale landbouwproducten. Er komt een “groentecampagne” om de groenteconsumptie op te krikken, vooral gericht op de leeftijdscategorie van 20 tot 30 jaar oud. “Zij vertonen de sterkste onderconsumptie.” [naar artikel]


2. Vlaming eet maar helft aanbevolen hoeveelheid groenten en op deze site kan je testen of jij daarbij bent (20/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen. Dat zegt VLAM, het Vlaamse promotieagentschap voor lokale landbouwproducten. [naar artikel]


3. Drinken kinderen te veel energiedrank en wat is voor hen de aanbevolen hoeveelheid? (17/05/2017 - De Redactie)

Zestig procent van de kinderen en jongeren drinkt energiedranken, zo blijkt uit een nieuw onderzoek bij meer dan 1.200 jongeren tussen 12 en 18 jaar. Dat is veel, zegt onderzoeker en kinderarts Thierry Devreker (VUB) in "Over eten". Hij pleit alvast voor een verbod. [naar artikel]


4. “Met een halve bol mozzarella of twee vingers fetakaas zit je al aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid”: welke kaas is nu écht het gezondst? (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Parmezaanse kaas strooien we graag volop over onze spaghetti, we beleggen onze boterhammen met een plakje belegen kaas of werken onze salade af met Griekse feta. Lekker én vettig, maar welke kaassoort is nu het gezondst binnen dat grote assortiment? En wat betekent die 20+ of 40+ erbij? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 14 soorten op vlak van voedingswaarden en tipt hoe je de beste keuze maakt. “Eén handvol kaas bevat al gemiddel 85 kcal, het verschil zit in de details.” [naar artikel]


5. Na overlijden oudere man aan overdosis: wanneer worden vitamines giftig? “In supplementen vitamine D zit soms tot 6 keer de aanbevolen hoeveelheid” (17/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer worden vitamines gevaarlijk? De vraag dringt zich op nu het geneesmiddelenagentschap FAGG waarschuwt nadat een ouder persoon stierf aan een overdosis vitamine D. Van vitamines kennen we vooral de positieve eigenschappen, maar kunnen ze ook allemaal giftig worden? En zijn de risico’s voor iedereen even groot? We zochten het samen met twee experts voor u uit in vijf vragen en antwoorden. [naar artikel]


6. "Maximaal drie komkommers per klant": verschillende Britse supermarkten beperken hoeveelheid fruit en groenten die klanten kunnen kopen (22/02/2023 - VRT NWS)

Britten mogen tijdelijk nog maar enkele stukken fruit en groenten in hun winkelkar leggen, omdat er te weinig producten worden ingevoerd vanuit Spanje en Noord-Afrikaanse landen. Het weer daar is er al enkele weken zeer slecht en dat heeft effect op het aanbod. Ook de Brexit gooit roet in het eten. [naar artikel]


7. “70 procent van de Vlaamse kinderen eet te weinig groenten”: voedingsexperte geeft advies om kinderen meer groenten te leren eten (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]


8. Zijn groenten en fruit minder voedzaam dan vroeger?“Kweken van groenten is zoals kinderen maken, soms nemen ze slechte eigenschappen over” (31/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]


9. Komkommer als ‘sukkeltje’ onder de groenten: welke groenten zijn het gezondst? (21/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!