De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen. Dat zegt VLAM, het Vlaamse promotieagentschap voor lokale landbouwproducten. [naar artikel]
De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen. Dat zegt de VLAM, het Vlaamse promotieagentschap voor lokale [naar artikel]
De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen, aldus de VLAM. 'Groenten zijn geen bijgerecht, maar de essentie van een maaltijd.' [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen. Dat zegt de VLAM, het Vlaamse promotieagentschap voor lokale landbouwproducten. Er komt een “groentecampagne” om de groenteconsumptie op te krikken, vooral gericht op de leeftijdscategorie van 20 tot 30 jaar oud. “Zij vertonen de sterkste onderconsumptie.” [naar artikel]
300 gram groenten per dag eten: we weten dat het wordt aangeraden, maar toch lukt het velen onder ons niet. “Nochtans kan je in heel wat basisgerechten extra groenten verstoppen”, weet HLN-chef Sandra Bekkari. Van witloofrolletjes met hesp tot frieten en lasagne: met zeven tips en drie recepten van Sandra raak jij zonder moeite aan die aanbevolen hoeveelheid. “Je spijsvertering zal even moeten wennen aan die hoeveelheid vezels.” [naar artikel]
Slechts 5 procent van de Belgische bevolking eet dagelijks de aanbevolen hoeveelheid van 550 gram fruit en groenten. Kinderen en jongeren scoren... [naar artikel]
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) lanceert een campagne om millennials aan te sporen meer groenten te eten. Uit cijfers van de Belgische nationale voedselconsumptiepeiling uit 2014-2015 is namelijk gebleken dat slechts 3 procent van de millennials de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten haalt. [naar artikel]
Miljoenen gezinnen met een laag inkomen zullen na de brexit niet voldoende financiële middelen hebben om nog de aanbevolen hoeveelheid fruit en... [naar artikel]
Driehonderd gram is de gemiddelde hoeveelheid groenten die je dagelijks zou moeten verorberen. Komt helemaal in orde als je dit gerecht op tafel... [naar artikel]
Een blikje bonen opentrekken omdat je geen verse groenten meer in huis hebt? De portie suiker krijg je er gratis bij. Aan 46% van de groenten uit [naar artikel]
Zowat de helft van alle groenten en fruit in Europa gaat verloren in de voedselketen. Want u haalt uw neus op voor appels met een bruin vlekje, en supermarkten blijven overstockeren. [naar artikel]
De Vlaming zamelde in 2016 iets meer huishoudelijk afval in dan in het jaar voordien. De hoeveelheid restafval bleef nagenoeg gelijk (152 kg), maar... [naar artikel]
Vorig jaar is de totale hoeveelheid huishoudelijk afval per Vlaming met 19 kilo gedaald. Dat blijkt uit de officiële jaarcijfers van OVAM, waarover... [naar artikel]
In België consumeert de gemiddelde inwoner dagelijks amper 145 gram groenten. Daarmee blijft de consumptie meer dan de helft onder het aanbevolen gebruik. Dat blijkt uit een studie van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam). Er wordt aan toegevoegd dat slechts 5 procent van de Belgische bevolking de aanbevolen consumptie van 300 gram […] The post Groenteconsumptie wordt meestal zwaar overschat appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Heel wat kinderen eten niet genoeg gezonde voeding en komen niet aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit. “Om die reden riepen we het project ‘gratis soep’ in het leven”, vertelt schepen van Sociaal Beleid Bouchera Ait Aadi (Pro3680). “Tot 6 februari zullen we in alle lagere scholen van Maaseik twee keer per week gratis, gezonde en lekkere soep aanbieden.” [naar artikel]
Moet je een paar kilootjes kwijt en zoek je nog een gezonde manier om af te vallen? De mythe dat slaatjes en rauwe groenten een evenwichtige maaltijd zijn, lijkt niet te kloppen. Voedingsdeskundige Heather Bauer vertelt aan de website Well + Good waarom een overdaad aan salades nefast is voor je gezondheid. “Sommige mensen kunnen perfect […] Het bericht Kan je eigenlijk te veel salade eten? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Opgelet met cholesterolverlagende voedingsmiddelen, waarschuwt de FOD Volksgezondheid. Slechts minder dan de helft van wie smeerproducten en zuivel(achtige) drankjes met plantensterolen en -stanolen nuttigt, is zich ervan bewust dat je er ook te véél van kan eten. Dat blijkt uit onderzoek van professor Liesbeth Jacxsens (UGent). Over welke producten gaat het juist? Wat is de aanbevolen hoeveelheid? En wat is de impact van overconsumptie? [naar artikel]
Britten mogen tijdelijk nog maar enkele stukken fruit en groenten in hun winkelkar leggen, omdat er te weinig producten worden ingevoerd vanuit Spanje en Noord-Afrikaanse landen. Het weer daar is er al enkele weken zeer slecht en dat heeft effect op het aanbod. Ook de Brexit gooit roet in het eten. [naar artikel]
Er zitten steeds meer eeuwigdurende PFAS-chemicaliën in fruit en groenten in Europa. Ngo’s melden dat de hoeveelheid chemische substanties tussen 2011 en 2021 geëxplodeerd is in de groenten en fruit die geconsumeerd werden in de Europese Unie, vooral in zomerfruit. Van de twintig onderzochte landen werd enkel in Nederland vaker PFAS aangetroffen dan in België. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.