Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
300 gram groenten per dag eten: we weten dat het wordt aangeraden, maar toch lukt het velen onder ons niet. “Nochtans kan je in heel wat basisgerechten extra groenten verstoppen”, weet HLN-chef Sandra Bekkari. Van witloofrolletjes met hesp tot frieten en lasagne: met zeven tips en drie recepten van Sandra raak jij zonder moeite aan die aanbevolen hoeveelheid. “Je spijsvertering zal even moeten wennen aan die hoeveelheid vezels.” [naar artikel]
We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]
Je wil graag vers en gezond koken, maar je hebt er niet altijd de tijd voor: dat is de realiteit voor velen. “Dankzij een goede voorbereiding of mealpreppen heb je een hele week lang eten", tipt Sandra Bekkari. Op dag 13 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt ze 8 efficiënte tips om het aan te pakken op zo weinig mogelijk tijd. “Hou restjes groenten van je avondmaal bij om er een lunch mee te maken.” [naar artikel]
Conform de nieuwe voedseldriehoek proberen wij minder koolhydraten en meer groenten op ons bord te krijgen. NINA's huischef Sandra Bekkari helpt [naar artikel]
Gezonder eten begint in de supermarkt, maar dat is niet altijd evident. Want hoe maak je de slimste keuzes? En waar moet je op letten als je de etiketten van producten leest? Op dag 9 van de ‘Start Gezond’-challenge helpt Sandra Bekkari je op weg in de supermarkt en geeft ze je de ultieme tips om gezond te shoppen. “Voor de ingrediënten geldt: hoe korter de lijst, hoe beter.” [naar artikel]
Minstens twee liter water per dag drinken is een aanbeveling die we bijna overal horen. Maar klopt die? En hoe geraak je aan die hoeveelheid? In dag 2 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt HLN-chef Sandra Bekkari 7 tips om probleemloos voldoende aantal glazen te drinken. “Als je te weinig water drinkt, ga je jezelf snel moe en futloos voelen en heb je het moeilijker om jezelf te concentreren.” [naar artikel]
Van heerlijk lenteweer kunnen we voorlopig nog niet spreken. Maar met deze koolhydraatarme, mediterraanse auberginelasagne van Sandra Bekkari breng je wél zonnige vibes naar je keuken. Gezonde, zuiderse comfortfood? We love it! [naar artikel]
Minstens twee liter water per dag drinken is een aanbeveling die we bijna overal horen. Maar klopt die? En hoe geraak je aan die hoeveelheid? HLN-chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari deelt 7 tips om probleemloos voldoende aantal glazen te drinken. “Als je te weinig water drinkt, ga je jezelf snel moe en futloos voelen en heb je het moeilijker om jezelf te concentreren.” [naar artikel]
De ene doet zout op zijn rauwe ingrediënten, de andere zweert bij strooien na het bakken. Maar hoe zit dat nu juist? Sandra Bekkari geeft ons tips om slimmer te strooien. [naar artikel]
Wat ligt er altijd in de koelkast van Sandra Bekkari? Ananas. “Ik eet al jaren een schijf verse ananas in de ochtend. Is de ananas op, dan start de ochtend minder goed”, lacht Sandra. De gezonde levensstijl van de auteur van kookboekenreeksen weerspiegelt zich in haar koelkast: veel lokaal fruit, groenten, lekkere smaakmakers, en wist je dat je noten ook beter in de koelkast bewaart? [naar artikel]
Ben jij ook zo’n Sandra Bekkari fan? Goed nieuws, want vanaf nu vind je al haar recepten ook terug onder een icoontje op je smartphone. Vandaag lanceerde de tv-chef namelijk haar eigen app: De recepten van Sandra. Van Nooit meer Diëten 1 tot Family Food. In haar nieuwe app deelt voedingsdeskundige Sandra Bekkari meer dan […] Het bericht Sandra Bekkari bundelt haar culinair oeuvre in een app: De recepten van Sandra verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Heel puur, licht, met veel groenten en vette vis, dus veel gezonde vetten. Ik ben een superfan van de oosterse keuken. Vaak geef ik er zelf nog een... [naar artikel]
Gezonder eten en meer bewegen: die goede voornemens heb je misschien al. Maar hoe pak je ze dit jaar aan met succes? HLN-Chef Sandra Bekkari deelt 14 dagen lang tips in een ‘Start Gezond’-challenge waarin ze uitlegt hoe je stap voor stap bouwt aan een gezondere levensstijl die je wél moeiteloos kan volhouden. “Ga op zoek naar jouw persoonlijke motivatie: waarom wil je deze voornemens waarmken? [naar artikel]
Iedere week laat Billie zich inspireren door de levenslessen van een bekende Vlaming. Een lang en gezond leven. De toverformule daarvoor bestaat (nog) niet. Gelukkig zijn er wel een aantal healthy aging-tips van Sandra Bekkari. “Vind je ‘ikigai’. Iets dat zin geeft aan je leven.” [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Groenten verstoppen tussen andere groenten of spaghettisaus helpt niet”, verklapt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
Zijn die portie boontjes, wortelen of andere groenten geen succes bij je kind? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven’, geeft tips om je kroost van groenten te leren houden. [naar artikel]
“Eten mag niet saai zijn” is het motto van HLN-chef Sandra Bekkari. Daarom tilt ze haar gerechten telkens weer met kruiden tot een hoger niveau. Maar om met specerijen het gerecht te creëren waar je van droomt, moet je een paar trucjes kennen. Wat wil je níét op de ingrediëntenlijst lezen? Hoe haal je nog meer aroma uit een kruid? En wanneer verliezen kruiden hun smaak? Bekkari deelt haar beste tips. [naar artikel]
Frietjes met mayonaise om de week mee af te sluiten of een stuk taart als traktatie voor een verjaardag? Niets mis mee. “Als je van je gezonde eetpatroon een levensstijl wil maken, moet er ruimte zijn om te genieten van extraatjes”, vertelt Sandra Bekkari. Hoe zorg je ervoor dat je niet voortdurend het gevoel hebt dat één ongezondere snack het verpest heeft? Op dag 7 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt de chef 5 tips om verstandig te leren zondigen. [naar artikel]
Heel wat goede voornemens draaien niet alleen rond een gezonder eetpatroon, maar ook rond meer beweging. Hoe begin je daar dan aan? En moet je meteen elke dag beginnen sporten? In dag 6 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt Sandra Bekkari 6 tips om op een subtiele manier meer beweging in je dag te steken. “Probeer kleine beweegsnacks in je dag te steken om je lichaam wakker te schudden.” [naar artikel]
"Wees creatief" en "probeer het de volgende keer opnieuw, want geduld loont": tien tips om uw kinderen (meer) groenten te laten eten. Want vaak blijken groenten niet meteen de meest favoriete items op een bord dat een kind krijgt voorgeschoteld. Dat bleek nog maar eens klaar en duidelijk uit de aflevering van "Over eten". Geen nood: er bestaan tal van tips & tricks. [naar artikel]
Driehonderd gram is de gemiddelde hoeveelheid groenten die je dagelijks zou moeten verorberen. Komt helemaal in orde als je dit gerecht op tafel... [naar artikel]
Nog even, en het moestuinseizoen gaat van start. Denk je dat je eigen groenten kweken te veel werk is en houdt het onderhoud je tegen om eraan te beginnen? Nergens voor nodig, gelooft onze tuinexperte Laurence Machiels. Ze deelt vijf gouden regels waardoor je groenten en kruiden kweekt zonder slaaf te worden van je moestuin. [naar artikel]
Minstens twee liter water per dag drinken is een aanbeveling die we bijna overal horen. We weten dat het drinken van water belangrijk is: als je te weinig drinkt, voel je je moe, kan je je moeilijker concentreren en kan je dorst verwarren met honger. In dag 2 van de ‘Start Gezond’-challenge tipt HLN-chef Sandra Bekkari hoe je daar probleemloos aan geraakt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.