De WHO schaalt de kunstmatige zoetstof aspartaam in als ‘mogelijk kankerverwekkend’, maar tegelijk zegt ze: ook grote dosissen consumeren is veilig. Wat drinkt u nu best, frisdrank met suiker of lightdranken? [naar artikel]
De WHO schaalt de kunstmatige zoetstof aspartaam in als “mogelijk kankerverwekkend”, maar tegelijk zegt ze: ook grote dosissen consumeren is veilig. Wat drink je nu best, frisdrank met suiker of lightdranken? [naar artikel]
Volgens betrouwbare bronnen wil de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de populaire zoetstof aspartaam, die in veel lightproducten zit, binnenkort op de lijst van mogelijk kankerverwekkende stoffen zetten. Vanwaar komt deze plotse beslissing als we aspartaam al een tijdje consumeren? En zullen lightdrankjes en andere producten dan uit de winkelrekken verdwijnen? Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) schept duidelijkheid. [naar artikel]
Volgens betrouwbare bronnen wil de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de populaire zoetstof aspartaam, die in veel lightproducten zit, binnenkort op de lijst van mogelijk kankerverwekkende stoffen zetten. Vanwaar komt deze plotse beslissing als we aspartaam al een tijdje consumeren? En zullen lightdrankjes en andere producten dan uit de winkelrekken verdwijnen? Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) schept duidelijkheid. [naar artikel]
Een van de meest gevreesde ziekten is kanker. Arts en onderzoeker William Cortvriendt (64) legt in zijn net verschenen boek Kankervrij uit hoe het komt dat we het risico daarop hebben verdubbeld in de afgelopen dertig jaar. ‘Ik raad je af ooit nog suiker te eten.’ [naar artikel]
Suiker heeft een grote invloed op het ontstaan, genezen en voorkomen van kanker. Dat schrijft de Nederlandse arts-onderzoeker William Cortvriendt in zijn onlangs verschenen boek 'Kankervrij. “Een blikje frisdrank of een glas vruchtensap is voor je kind waarschijnlijk net zo kankerverwekkend als je kind een sigaret laten roken”, stelt Cortvriendt die samen met Pascale Naessens ook al de bestseller Puur & lichter: Slanker door goed te eten uitbracht. “Volgens onderzoek verhoogt het je risico op kanker zelfs met 18 procent.” Maar kloppen die beweringen wel? Twee gezondheidsexperts aan het woord. [naar artikel]
Slecht nieuws voor de fans van cola light en andere producten waar kunstmatige zoetstoffen in verwerkt zijn. Die kunnen giftig zijn voor de darmflora zeggen Israëlische en Singaporese onderzoekers. [naar artikel]
Er is al heel wat gezegd en geschreven over lightdranken. Dieetdrankjes lijken misschien een gezondere optie dan ‘gewone’ zoete frisdranken en... [naar artikel]
Kunstmatige zoetstoffen die in lightdrankjes zitten verhogen het risico op kanker, concludeert een grote Franse studie. “Interessante studie, maar meer onderzoek is nodig”, nuanceert oncoloog Jeroen Mebis. [naar artikel]
Uit een recente Franse studie, uitgevoerd bij 100.000 volwassenen, blijkt dat kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam in lightdranken een verhoogd risico inhouden op kanker. “Let op”, waarschuwt kankerspecialist Filip Lardon (UA), “vooral de hoeveelheid die je consumeert, maakt het verschil.” Wat is het effect van een Cola Light of Zero op onze gezondheid en vanaf hoeveel blikjes vormt dit écht een probleem? Lardon helpt enkele misverstanden de wereld uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.