Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

LIVE. “Explosies op Krimbrug” - VN hoopt op verlenging graandeal

17/07/2023 - 06:07
"De brug die de Krim met de Russische provincie Krasnodar verbindt is in de nacht van zondag op maandag afgesloten nadat er explosies op zijn gehoord. De Russische gouverneur op de Krim spreekt van een “noodgeval", maar op een Telegramkanaal dat in verband wordt gebracht met de Wagner Groep wordt gemeld dat er in de loop van de nacht twee aanvallen op de brug hebben plaatsgevonden. Een verlenging van het graanakkoord tussen Rusland en Oekraïne, dat vanavond afloopt, is voorlopig nog niet in zicht. De VN en verscheidene andere landen dringen er bij Rusland op aan om de deal te verlengen om mogelijke voedseltekorten, vooral in Afrika, te voorkomen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE. “Explosies op Krimbrug, verkeer stilgelegd” - VN hoopt op verlenging graandeal (17/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het graanakkoord tussen Rusland en Oekraïne loopt vanavond af en voorlopig is een verlenging nog niet in zicht. Het Kremlin eist een versoepeling van de westerse sancties tegen Russische voeding en meststoffen, en aan die voorwaarde is volgens Poetin niet voldaan. Indien de deal in het water zou vallen, kan dat tot voedseltekorten leiden, vooral in Afrika. De VN en verscheidene andere landen dringen er bij Rusland op aan om de overeenkomst daarom te verlengen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


2. LIVE. “Explosies op Krimbrug” - VN hoopt op verlenging graandeal (17/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

De brug die de Krim met de Russische provincie Krasnodar verbindt is in de nacht van zondag op maandag afgesloten nadat er explosies op zijn gehoord. De Russische gouverneur op de Krim spreekt van een “noodgeval", maar op een Telegramkanaal dat in verband wordt gebracht met de Wagner Groep wordt gemeld dat er in de loop van de nacht twee aanvallen op de brug hebben plaatsgevonden. Een verlenging van het graanakkoord tussen Rusland en Oekraïne, dat vanavond afloopt, is voorlopig nog niet in zicht. De VN en verscheidene andere landen dringen er bij Rusland op aan om de deal te verlengen om mogelijke voedseltekorten, vooral in Afrika, te voorkomen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


3. Live - Oekraïense marine zat achter droneaanval op Krimbrug • Rusland trekt zich terug uit cruciale graandeal (17/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. LIVE. Poetin: Kiev zit achter “terroristische aanslag” op Krimbrug - Rusland maakt einde aan graandeal (17/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

De brug die de Krim met het Russische vasteland verbindt, is vannacht door een “terroristische aanslag” getroffen. Dat zegt president Vladimir Poetin, die Kiev beschuldigt. De brug blijft twee maanden gesloten voor verkeer. Een verlenging van de graandeal tussen Rusland en Oekraïne, die vanavond afloopt, is niet in zicht. De VN en verscheidene andere landen vroegen Moskou tevergeefs het akkoord te verlengen om mogelijke voedseltekorten, vooral in Afrika, te voorkomen. Bij het Kremlin klonk vandaag een “njet”, maar Zelensky heeft opgeroepen de deal denoods zonder Moskou te verlengen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


5. Na explosies op de Krim: recordaantal wagens steekt Krimbrug over, lange wachtrijen aan treinstation (17/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Russische toeristen lijken de Krim te ontvluchten na een hele reeks explosies op het schiereiland. Maandag reed een recordaantal wagens over de Krimbrug en gisteren stonden er lange wachtrijen aan het treinstation van Simferopol, de hoofdstad van de Krim. [naar artikel]


6. “Verschillende meldingen van explosies rond Krimbrug: mogelijk Oekraïense drone neergeschoten” (18/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Russische autoriteiten hebben melding gemaakt van bombardementen nabij de Krimbrug in de stad Kertsj. Dat schrijft het Russische nieuwsagentschap ‘TASS’. “Op dit moment gaan de luchtverdedigingssystemen in Kertsj af. De stad en de brug zijn niet in gevaar”, liet een Russische adviseur weten via Telegram. Ook de persdienst van de lokale regering sprak volgens TASS over “gedonder” in de regio. [naar artikel]


7. Live - ‘Acht verdachten opgepakt voor aanslag op Krimbrug’ • Explosies in bezette steden Cherson en Melitopol (12/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Russen melden “noodgeval” op Krimbrug: explosies gehoord, alle verkeer stilgelegd (17/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Op de Krimbrug heeft zich volgens de Russisch autoriteiten een “noodgeval” voorgedaan. Het verkeer op de kilometerslange brug is stilgelegd, zo maakte de Russische gouverneur van de Krim, Sergej Aksjonov, bekend op zijn Telegram-kanaal. [naar artikel]


9. Live - Explosies gehoord op Krimbrug: ‘Twee doden en verkeer stilgelegd wegens noodsituatie’ (17/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!