Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

LIVE. Poetin: Kiev zit achter “terroristische aanslag” op Krimbrug - Rusland maakt einde aan graandeal

17/07/2023 - 22:36
"De brug die de Krim met het Russische vasteland verbindt, is vannacht door een “terroristische aanslag” getroffen. Dat zegt president Vladimir Poetin, die Kiev beschuldigt. De brug blijft twee maanden gesloten voor verkeer. Een verlenging van de graandeal tussen Rusland en Oekraïne, die vanavond afloopt, is niet in zicht. De VN en verscheidene andere landen vroegen Moskou tevergeefs het akkoord te verlengen om mogelijke voedseltekorten, vooral in Afrika, te voorkomen. Bij het Kremlin klonk vandaag een “njet”, maar Zelensky heeft opgeroepen de deal denoods zonder Moskou te verlengen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE. Poetin: Kiev zit achter “terroristische aanslag” op Krimbrug - Rusland maakt einde aan graandeal (17/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

De brug die de Krim met het Russische vasteland verbindt, is vannacht door een “terroristische aanslag” getroffen. Dat zegt president Vladimir Poetin, die Kiev beschuldigt. De brug blijft twee maanden gesloten voor verkeer. Een verlenging van de graandeal tussen Rusland en Oekraïne, die vanavond afloopt, is niet in zicht. De VN en verscheidene andere landen vroegen Moskou tevergeefs het akkoord te verlengen om mogelijke voedseltekorten, vooral in Afrika, te voorkomen. Bij het Kremlin klonk vandaag een “njet”, maar Zelensky heeft opgeroepen de deal denoods zonder Moskou te verlengen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


2. Live - Oekraïense marine zat achter droneaanval op Krimbrug • Rusland trekt zich terug uit cruciale graandeal (17/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. LIVE. “Explosies op Krimbrug, verkeer stilgelegd” - VN hoopt op verlenging graandeal (17/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het graanakkoord tussen Rusland en Oekraïne loopt vanavond af en voorlopig is een verlenging nog niet in zicht. Het Kremlin eist een versoepeling van de westerse sancties tegen Russische voeding en meststoffen, en aan die voorwaarde is volgens Poetin niet voldaan. Indien de deal in het water zou vallen, kan dat tot voedseltekorten leiden, vooral in Afrika. De VN en verscheidene andere landen dringen er bij Rusland op aan om de overeenkomst daarom te verlengen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


4. LIVE. “Explosies op Krimbrug” - VN hoopt op verlenging graandeal (17/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

De brug die de Krim met de Russische provincie Krasnodar verbindt is in de nacht van zondag op maandag afgesloten nadat er explosies op zijn gehoord. De Russische gouverneur op de Krim spreekt van een “noodgeval", maar op een Telegramkanaal dat in verband wordt gebracht met de Wagner Groep wordt gemeld dat er in de loop van de nacht twee aanvallen op de brug hebben plaatsgevonden. Een verlenging van het graanakkoord tussen Rusland en Oekraïne, dat vanavond afloopt, is voorlopig nog niet in zicht. De VN en verscheidene andere landen dringen er bij Rusland op aan om de deal te verlengen om mogelijke voedseltekorten, vooral in Afrika, te voorkomen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


5. Poetin erkent dat raketaanvallen vergelding zijn voor “terroristische actie” op Krimbrug en dreigt met meer (10/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Rusland heeft toegegeven dat zij achter de raketaanvallen van maandagochtend zitten. Toen werden verschillende Oekraïense steden getroffen. De aanvallen zijn deel van de “speciale militaire operatie”. De Russische president Poetin dreigt met meer als er nog “terroristische acties op Russisch grondgebied” plaatsvinden. [naar artikel]


6. “Onomkoopbare” rechter sterft bij explosie Krimbrug: zat Rusland zelf achter de aanslag? (12/10/2022 - Express)

Een verrassende plottwist in het onderzoek naar de explosie op de Krimbrug: het lijkt er steeds meer op dat Rusland, en misschien Poetin zelf, achter de explosie zat. Dat een “onomkoopbare” toprechter nu een van de slachtoffers is, helpt Poetins zaak alvast niet. De feiten: zaterdag vond een zware explosie plaats op de Krimbrug. Daarbij […] [naar artikel]


7. Live - ‘Massale wraakactie’ van Rusland na aanslag op Krimbrug: luchtaanvallen op Oekraïense steden Odessa en Mykolajiv (18/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - België gaat samen met Nederland en Luxemburg pantservoertuigen leveren • ‘Massale wraakactie’ van Rusland na aanslag op Krimbrug (18/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Optimisme over graandeal Oekraïne en Rusland • ‘Rusland zal zich komende week focussen op kleinere dorpen in Donbas’ (13/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Wit-Rusland en Rusland ontplooien gezamenlijke troepen uit angst voor Oekraïense aanval: “Kiev wil tweede Krimbrug aanrichten” (10/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verdenkt Oekraïne ervan plannen te smeden om zijn land aan te vallen. Dat heeft hij gezegd tegen staatspersbureau Belta. Om die reden heeft Loekasjenko met de Russische president Vladimir Poetin afgesproken om de militaire aanwezigheid bij de grenzen te vergroten. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!