Nauwelijks drie dagen na opening beslist Peter Goossens al om zijn restaurant in Knokke één dag per week te sluiten. Wie in La Rigue wil lunchen of dineren, kan dat niet meer op maandag. En de kans is reëel dat daar binnenkort nóg een dag bijkomt. De reden? Te weinig geschikt personeel. Tijdelijk, hoopt het management. “De goede profielen die we hebben, willen we niet opbranden”, zegt general manager Yannick Bouts. Maar wat met hotelgasten die op maandag willen eten? En mensen die al een reservatie hadden? [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
De coronacrisis heeft ook zijn goeie kanten. Zoals de terugkeer, na twintig jaar, van Het Leugenpaleis. Bart Peeters vertelt over het hoe en waarom, maar ook over zijn livesingle ‘Dicht bij mij’ die uitdrukt wat we nu allemaal samen voelen en missen. [naar artikel]
Patissier, sommelier, afwasser, chef de partie of maître d’hôtel. Voor zowat elke functie in zijn nieuwe restaurant La Rigue in Knokke-Heist zoekt Peter Goossens nog volk. “Het is een megaprobleem.” [naar artikel]
Vier duo’s, vier restaurants en Sergio Herman als jury: het nieuwe programma ‘2 Sterren Restaurant’ op VTM ruikt naar een light versie van ‘Mijn Pop-Uprestaurant’. Alleen zijn de duo’s in dit geval geen koks en maîtres met ambitie, maar Bekende Vlamingen. Bieke Ilegems en Eric Goossens, Roel Vanderstukken & Kürt Rogiers, Marie Verhulst & Andy Peelman en Jacques Vermeire & Herman Verbruggen zullen in de potten roeren en klanten bedienen. [naar artikel]
De culinaire Michelingids heeft opnieuw sterren uitgedeeld. Het was vooral uitkijken of ons land er voor het eerst sinds lang een nieuw driesterrenrestaurant bij zou krijgen, naast het Hof van Cleve van chef Peter Goossens. Maar Goossens bleef uiteindelijk de enige met de hoofdprijs van drie sterren. De jeugdige schwung van talentvolle chefs zorgt in deze nieuwe editie wel voor één nieuw tweesterrenrestaurant en zeven prikkelende sterren. [naar artikel]
‘Zelftests kunnen een enorme toegevoegde waarde zijn, zowel thuis als op het werk’, zegt microbioloog Herman Goossens. Toch laat de uitrol ervan nog op zich wachten. [naar artikel]
‘Zelftests kunnen een enorme toegevoegde waarde zijn, zowel thuis als op het werk’, zegt microbioloog Herman Goossens. Toch laat de uitrol ervan nog op zich wachten. [naar artikel]
Marc Coucke en Bart Versluys zetten hun voornemen om van het iconische hotel La Réserve in Knokke een toonaangevend luxehotel te maken kracht bij: driesterrenchef Peter Goossens zal het hotelrestaurant leiden vanaf de zomer van 2023. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.