Wie al wegdraait voor pindasaus op een pakje friet stopt hier best met lezen. In ’t Meuleke is een frikandel met zoete mayonaise nog niet zoet genoeg: op de chocodel komt er nog een dikke laag hagelslag bij. Dus wij naar Heist-op-den-Berg! [naar artikel]
Wie al wegdraait voor pindasaus op een pakje friet stopt hier best met lezen. In ’t Meuleke is een frikandel met zoete mayonaise nog niet zoet genoeg: op de chocodel komt er nog een dikke laag hagelslag bij. Dus wij naar Heist-op-den-Berg! [naar artikel]
Een boterham met hagelslag – of zeg maar muizenstrontjes – is voor kinderen een feest. Maar welke melkchocoladehagelslag is de lekkerste volgens Herman Van Dender? De Brusselse chocolatier van het jaar en hofleverancier proeft negen verschillende merken uit de supermarkt, maar strooit niet met complimenten: “Ik heb geen idee wat ik hier proef, wat is dit?” Welke hagelslag kan Van Dender wel bekoren? [naar artikel]
Wout van Aert heeft zijn vijfde Belgische titel veldrijden zondagavond smakelijk gevierd, met frietjes van Frituur De Bosrand in Brugge. [naar artikel]
Wie Piet Huysentruyts kooktips altijd trouw raadpleegde in SOS Piet, neemt ongetwijfeld ook zijn restauranttips met plezier aan. Waar bestelt hij zijn pistolets? En van welke frituur heeft hij het liefst zijn frietjes? Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen in ons land. “Dit gerecht was zo lekker, dat ik er meteen een tweede bord van wilde bestellen.” [naar artikel]
Mayonaise is zonder de twijfel de saus die in ons land het meest gegeten wordt, of het nu bij frietjes is of iets anders. De productie ervan wordt vandaag daarentegen bedreigd door een tekort aan koolzaadolie en varianten met soja en zonnebloempitten. Zelf maar maken dan? Chef Piet Huysentruyt tipt hoe je verse mayonaise thuis bereidt op minder dan 15 minuten. [naar artikel]
"Heerlijk gekruid, lichtjes pikant én goed voor 35 centimeter puur genot, een hele mond vol dus", zo omschrijft producent Vanreusel 'De Romeo's [naar artikel]
Erik Van Looy geeft zich in Het Huis meer bloot dat hij op voorhand wou. Maar hij onthult ook een voorliefde voor een ongewoon ontbijt van [naar artikel]
Meester-chocolatier David Maenhout van Chocolatier M in Knokke lust wel een portie hagelslag. “Het liefst op een witte boterham met een flinke laag gezouten boter en daarop lekker dik hagelslag gestrooid. Door de zoute boter gaan de korreltjes smelten en krijg je een heerlijke smaakvermenging. Een echte guilty pleasure. Maar het moet wel hagelslag zijn van pure chocolade. Geen snoep. Daar pas ik voor.”Tine Bral, foto’s Wim Daneels [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.