Wie al wegdraait voor pindasaus op een pakje friet stopt hier best met lezen. In ’t Meuleke is een frikandel met zoete mayonaise nog niet zoet genoeg: op de chocodel komt er nog een dikke laag hagelslag bij. Dus wij naar Heist-op-den-Berg! [naar artikel]
Wie al wegdraait voor pindasaus op een pakje friet stopt hier best met lezen. In ’t Meuleke is een frikandel met zoete mayonaise nog niet zoet genoeg: op de chocodel komt er nog een dikke laag hagelslag bij. Dus wij naar Heist-op-den-Berg! [naar artikel]
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na drie jaar ‘loopbaanonderbreking’ bakt Inge Daems (38), bekend als organisator van Frietrock, weer alle dagen friet in haar frituur aan de Turnhoutsebaan in Retie. Iedereen die zondag verkleed het frietkraam binnenkomt, krijgt er gratis een pak friet met mayonaise. [naar artikel]
De Genkse frituur Withofs bestaat dit jaar vijftig jaar. Al een halve eeuw serveren ze hun befaamde zelfbereide goulash, maar je kan er ook terecht voor een frietje met blauwe mayonaise, dé kleur van Racing Genk. [naar artikel]
Liefhebbers van krokant gebakken, goudgele aardappelstaafjes maken zich op voor de Week van de Friet. Uit een nieuwe enquête blijkt dat de helft van alle Vlamingen minstens één keer per maand naar de frituur trekt. Meest gekozen maaltijd: een portie frieten met mayonaise en een frikandel/curryworst/lange hamburger. [naar artikel]
De Genkse frituur Withofs bestaat dit jaar vijftig jaar. Al een halve eeuw serveren de uitbaters hun befaamde zelfbereide goulash, maar je kan er ook terecht voor een frietje met blauwe mayonaise, dé kleur van Racing Genk. [naar artikel]
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na drie jaar ‘loopbaanonderbreking’ bakt Inge Daems (38), bekend als organisator van Frietrock, weer alle dagen friet in haar frituur op de Turnhoutsebaan in Retie. Iedereen die zondag verkleed het frietkraam binnenkomt, krijgt er gratis een pak friet met mayonaise. [naar artikel]
Wie Piet Huysentruyts kooktips altijd trouw raadpleegde in SOS Piet, neemt ongetwijfeld ook zijn restauranttips met plezier aan. Waar bestelt hij zijn pistolets? En van welke frituur heeft hij het liefst zijn frietjes? Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen in ons land. “Dit gerecht was zo lekker, dat ik er meteen een tweede bord van wilde bestellen.” [naar artikel]
Overdag een frituur, ’s avonds een café en sinds kort ook brouwer. Uitbater Chris Claes van frituur-café ’t Frit Pintje op Het Herent zit niet stil. In de frituur kan je vanaf nu ook een belegd bierbrood bestellen, een creatie van bevriende bakker Thomas Hamblok met het bier Moesjke blond. [naar artikel]
In Lanaken pakt Frituur ‘t Frithuuske uit met een origineel carnavalsconcept. “We bieden drie feestelijke lekkernijen aan helemaal in carnavalssfeer. Naast een ‘Vastelaovend hamburger’ is er de ‘Sjeng oan de eng frikandel’ en de ‘Frit Alaaf’. De lekkernijen zijn rijkelijk bedekt met drie originele sausjes in de carnavalskleuren rood-geel en groen”, aldus friturist Mike Paradis. [naar artikel]
De Week van de Friet is de hoogmis voor alle Belgische frituristen. Ook voor Gurbet Cetinkaya van de Gentse frituur De Lange Friet. Zij eet zelf al 30 jaar lang elke dag frietjes. "Vroeger was dat zelfs twee keer per dag. Met veel zout en mayonaise. Het liefst nog met stoofvlees of met vegetarische bitterballen erbij”, vertelt ze aan Radio2-reporter Margaux van de regio. [naar artikel]
Of je nu thuis bent of een dagje aan de kust: een frietje met mayonaise smaakt altijd. Maar waar ga je die frietjes halen als je de frituren aan zee niet goed kent? Sterrenchef Luc Bellings bezoekt deze week voor zijn zomerreeks 5 frietkoten in verschillende badsteden. Hij bestelt er telkens een klein pakje friet met mayonaise en een curryworst speciaal. “Mayonaise op grootmoeders wijze betekent hier blijkbaar véél te lopend en smakend naar mosselsaus.” Al botst hij ook op hét perfecte frietkot. [naar artikel]
Bij een levering mayonaise is het vanochtend stevig misgelopen aan frituur ‘t Molentje in Roeselare. Enkele potten mayonaise spatten op het voetpad open. Met een vettige smurrie tot gevolg. [naar artikel]
In Brugge en omstreken weten ze het al langer en nu is het ook 'bevestigd' door de recensiewebsite frietfromdesire.be: Frituur De Bosrand in [naar artikel]
Hij kon alleen maar verliezen in Kruibeke, Wout van Aert. Dat gebeurde ook en het kwam zeer hard aan bij de 24-jarige wereldkampioen. “Het gaat al heel het seizoen op en af en blijkbaar kan je dat moeilijk omkeren. Ik moet echter verder en heb nog doelen. Maar daar denk ik nu even niet aan. Ik ga eerst een pak friet eten met een cervela special.” [naar artikel]
Het zit in de familie, want daar haalde iedereen al een respectabele leeftijd. Woensdag mocht ook Charlotta Van Ael 100 kaarsjes uitblazen. Dat vierde ze samen met haar man Vic Heylen (94), een portie stoofvlees friet en een lekker biertje. “Ik hoop dat ik 110 jaar mag worden.” [naar artikel]
Binnenkort kan u naast een frikandel, een kleintje met mayonaise en een hamburger ook een zakje 'doggy fries' bestellen. Frietjes voor uw [naar artikel]
De Rode Kruis-afdeling van Meeuwen-Gruitrode trakteerde in ’t Heem in Meeuwen meer dan honderd bloedgevers. “In principe is er tijdens de laatste bloedafname van het jaar vlaai en koffie”, zegt voorzitter René Dirkx. “Op die manier willen we de inzet en betrokkenheid van onze bloedgevers belonen.” Maar door corona mocht er vorig jaar niets. “Daarom bakken we nu uitzonderlijk verse frietjes met een lekkere frikandel, mayonaise en ketchup. Wie de bloedafname in Meeuwen miste, kan zich op 7 december vanaf 17.30 uur aanbieden in CC Gruitrode, met achteraf een smakelijk frietje natuurlijk”, beloven René en zijn bakkend Rode Kruis-team. [naar artikel]
“Is het om mee te nemen of om hier op te eten?” Het regent dit weekend kwinkslagen bij banketbakkerij Kris uit De Klinge. De bakker verkoopt uitzonderlijk pakjes friet met mayonaise naar aanleiding van Vaderdag en de start van het EK voetbal. De frietjes zijn echter gemaakt van appels en de mayonaise is eigenlijk opgeklopte slagroom. [naar artikel]
De Genkse frituur Withofs bestaat dit jaar vijftig jaar. Al een halve eeuw serveren ze hun befaamde zelfbereide goulash, maar je kan er ook terecht voor een frietje met blauwe mayonaise, dé kleur van Racing Genk. [naar artikel]
Wout van Aert won met sprekend gemak de Flandriencross in Hamme. Zonder Mathieu van der Poel - die rijdt morgen z’n generale repetitie voor het WK - koos hij na pakweg een kwartiertje voor de solo. Van Aert trekt zo met een goed gevoel naar Hoogerheide. “Ik heb enorm veel zin om die regenboogtrui nog eens te dragen.” [naar artikel]
Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet, en al zéker niet op vrijdag. Zin om eens een andere frituur uit te proberen dit weekend? We passeerden bij 17 (sterren)chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Seppe Nobels, Tim Boury en Dominique Persoone om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “Hier zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, en zo hoort het!” [naar artikel]
Na vier dagen in het geel is Wout van Aert niet langer leider in de Tour de France. Van Aert koos voor het offensief in dienst van de ploeg en kwam in de finale logischerwijs te kort. Maar had dit wel gemoeten? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.