Nu we die barbecue éindelijk kunnen bovenhalen de komende dagen: vermijd stress en ontdek de beste tips voor een lekker, verrassend en goed gebakken buffet. Chef Hendrik Dierendonck leert je de kneepjes van het barbecuevak, grillmaster Peter De Clercq selecteert de beste ribbetjes, HLN-chef Jelle Beeckman tipt verrassende side dishes en sommelier Sepideh schenkt de meest verfrissende rosé in om dat alles mee door te spoelen. Van apéro tot dessert: zo pak je het slim aan. [naar artikel]
En toen werd het zomer. Laat ons schalen vol lekkers maken, lachen en dansen tot diep in de nacht met wie ons lief is. [naar artikel]
Samen tijd doorbrengen tijdens de feestdagen, dat kan ook in de keuken. In Scandinavië is het zelfs een echte feesttraditie: alle genodigden koken gezellig mee. Sandra Bekkari maakte daarom met haar hele gezin een heerlijk feestmenu klaar: een frisse cocktail en 4 makkelijke en kindvriendelijke gerechten waarmee je sowieso scoort. Als kers op de taart geeft Sandra nog enkele handige tips om zelfs de pubers mee aan de slag te krijgen in de keuken. [naar artikel]
Veel mensen die een kilootje kwijt willen, letten extra op hun eten. Op vakantie gaan of genieten tijdens het weekend kan in die gevallen een bron van stress zijn. Want welke keuzes maak je in de rij voor dat grote buffet op je all-in vakantie? Bestel je die cocktail op restaurant of niet? En na de vakantie of het weekend: hoe pak je het dan weer aan als je hier en daar te veel hebt gegeten? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft 8 concrete tips om zorgeloos te genieten. [naar artikel]
Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]
Dit weekend halen we die barbecue misschien wel voor de laatste keer dit jaar boven: vermijd stress en lees hier de beste tips voor een lekker, verrassend en goed gebakken buffet. 12 experts, van vleeschefs en sommelier tot patissier, delen de beste producten en tips om er een smakelijk succes van te maken. Zo pak je het slim aan vanaf de apéro tot het dessert. [naar artikel]
De coronacrisis doet ons massaal in de keuken duiken. Van taarten en brownies bakken tot zomerse zoetigheden in elkaar flansen: wij proberen elke week populaire recepten uit met een minimum aan basic ingrediënten. [naar artikel]
Als je het woord ‘barbecue’ laat vallen, beelden we ons doorgaans in dat er een sappig stuk vlees of een vis ligt te bakken op het rooster. Maar waarom zou je niet profiteren van de warme houtskool om ook je dessert klaar te maken? En nee, we hebben het voor alle duidelijkheid niet over de […] Het bericht Dessert op de barbecue? Kinderspel! verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]
In Topdokters was deze week te zien hoe een jongeman na het aansteken van een barbecue met aanmaakvloeistof werd verbrand over negentig procent van zijn lichaam. Het was niet zeker of hij het zou overleven. Daarom tien vuistregels van brandwondenexperts voor het startende BBQ-seizoen en zeven tips voor als het toch zou mislopen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.