Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Van "privékok" van Poetin tot vervelende luis in zijn pels: wie is Wagnertopman Prigozjin?

23/08/2023 - 20:47
"Jevgeni Prigozjin werkte zich als cateraar op tot vertrouweling van de Russische president Vladimir Poetin, maar groeide als topman van de paramilitaire Wagnergroep uit tot een vervelende luis in zijn pels. Met zijn militie trok hij deze zomer zelfs naar Moskou. Nu zou hij zijn omgekomen bij een vliegtuigcrash."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Van "privékok" van Poetin tot vervelende luis in zijn pels: wie is Wagnertopman Prigozjin? (23/08/2023 - VRT NWS)

Jevgeni Prigozjin werkte zich als cateraar op tot vertrouweling van de Russische president Vladimir Poetin, maar groeide als topman van de paramilitaire Wagnergroep uit tot een vervelende luis in zijn pels. Met zijn militie trok hij deze zomer zelfs naar Moskou. Nu zou hij zijn omgekomen bij een vliegtuigcrash. [naar artikel]


2. Van vertrouweling tot verschoppeling: Wagnertopman Prigozjin bezorgt president Poetin kopzorgen (18/05/2023 - VRT NWS)

De innige vertrouwensband tussen de Russische president Vladimir Poetin en de leider van de Wagnergroep Jevgeni Prigozjin lijkt verleden tijd. Van aan de frontlinie in Oekraïne weerklinkt het ene na het andere verwijt, gericht aan de Russische legerleiding, maar - tussen de regels door - ook aan Poetin. Prigozjin de laan uitsturen lijkt de voor de hand liggende optie, maar kan dat wel? [naar artikel]


3. Poetin wil de medestanders van Wagner-baas Jevgeni Prigozjin straffen: ‘Hij is de Prigozjin-contracten aan het uitspitten’ (30/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Prigozjin liet de Russen zien dat het Poetin-tijdperk niet oneindig is. En dat zag Poetin ook (01/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. ‘Door Prigozjin te vermoorden, brengt Poetin zichzelf nog meer in gevaar’: volgens Rusland-expert Mark Galeotti toont Poetin zijn zwakte (25/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Poetin kan ons tegen elkaar uitspelen en de hoge prijzen zullen niet snel verdampen: vijf vervelende vaststellingen over de gascrisis (06/02/2022 - Het Nieuwsblad)

Geconfronteerd met boze en bange burgers kunnen Euro­­pese leiders niet anders dan nood­maatregelen uitdenken om de energiefactuur te drukken. Rus­land moet de gaskraan niet dichtdraaien: het is al oorlog. Vijf vervelende vaststellingen over de gascrisis. [naar artikel]


7. ‘Toen ik Poetin vervelende vragen stelde, werd ik fysiek aangevallen. De boodschap was duidelijk’ (14/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Huurlingenbaas, oppertrol en de ‘chefkok van Poetin’: Jevgeni Prigozjin (61) is het allemaal (18/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. PORTRET. Jevgeni Prigozjin, de chef-kok die nu soldaten ronselt voor Poetin: “In de hel zullen wij de besten zijn” (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoe komt een man die eigenlijk skikampioen wilde worden als chef-kok bij Poetin terecht? Door de misdaad. Vóór hij soldaten rekruteerde in gevangenissen, zat Jevgeni Prigozjin zelf jaren in de cel. Maar een hotdogtent maakte hem tot rechterhand van de dictator. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!