In de achterbouw van een Chinees afhaalrestaurant op de Liersebaan in Zandhoven is donderdagavond een brand ontstaan. [naar artikel]
In Mechelen woedt er een uitslaande brand in het Chinees afhaalrestaurant Ni Hao op de Brusselsesteenweg. De brandweer is ter plaatse om de vlammen onder controle te krijgen. [naar artikel]
In de achterbouw van een Chinees afhaalrestaurant op de Liersebaan in Zandhoven is donderdagavond een brand ontstaan. [naar artikel]
Bij een incident in Wales zijn vandaag meerdere mensen gewond geraakt. Dat melden Britse media, die ook melding maken van minstens één dode. Volgens mediaberichten ging een aanvaller met een mes tekeer in een Chinees afhaalrestaurant. De politie van Zuid-Wales spreekt op Twitter over "een ernstig incident" in Treorchy, in het graafschap Rhondda Cynon Taff. [naar artikel]
Het federaal voedselagentschap FAVV heeft een positief rapport gegeven aan het Chinese afhaalrestaurant Jumbo in Geel. Enkele weken terug beweerde een klant dat ze glasscherven vond in haar portie bami. Na controle blijken er geen problemen te zijn bij het restaurant. Dat zegt Jumbo zelf op haar Facebookpagina. [naar artikel]
Er is zaterdagmiddag een uitslaande brand uitgebroken bij een Chinees afhaalrestaurant in Mechelen. Een politieman die op weg was naar zijn werk kon verschillende mensen evacueren. [naar artikel]
Steven Van Snick, chef van de Geraardsbergse sterrenzaak De Verborgen Tuin, verhuist naar de Belselestraat in Waasmunster. “Daar zal ik beter bereikbaar zijn voor mijn klanten en kan ik groeien.” [naar artikel]
In het buitenland heeft men er lang meewarig over gedaan, maar vandaag zijn Chinese automerken top en bovendien goedkoop. China heeft sneller dan Europa de omslag gemaakt naar elektrische voertuigen en is nu op weg om, net zoals Japan decennia geleden, de automarkt grondig door elkaar te schudden. De kans is reëel dat ook jij straks met een Chinees rijdt. The post Rijd jij straks ook met een Chinees? appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sommelier en gastvrouw Deborah Hellburg van sterrenzaak Sensum in Gent proefde van dertien glazen bruiswater. Elf gevuld met huismerkwater, twee met dat van Chaudfontaine en Spa. “Het beste water dat ik proefde, is meer dan de helft goedkoper dan de A-merken.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sommelier en gastvrouw Deborah Hellburg van sterrenzaak Sensum in Gent nipte zeven keer van een glas gin. Vijf ervan waren huismerken, twee de A-merken Bombay Dry Gin en Gordon’s. Of die het extra geld waard zijn? “Voor mij is het duidelijk: dit huismerk wint én kost bijna de helft van ons beste A-merk.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sommelier en gastvrouw Deborah Hellburg van sterrenzaak Sensum in Gent proefde negen tonics: zeven van de huismerken én daarnaast ook nog die van Schweppes en Fever-Tree. Al drinkend ging ze op zoek naar het antwoord op de vraag of die A-merken het extra geld waard zijn. “Dit huismerk kun je zowel puur als met gin drinken, zo kwalitatief is die.” [naar artikel]
In de Sint-Bavostraat in Wilrijk is in de nacht van donderdag op vrijdag brand uitgebroken in het gebouw van een afhaalrestaurant. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sommelier en gastvrouw Deborah Hellburg van sterrenzaak Sensum in Gent nipte zeven keer van een glas gin. Vijf ervan waren huismerken, twee de A-merken Bombay Dry Gin en Gordon’s. Of die het extra geld waard zijn? “Voor mij is het duidelijk: dit huismerk wint én kost bijna de helft van ons beste A-merk.” [naar artikel]
Een Antwerpse gevierde sterrenzaak die afgekraakt wordt met ‘blendermuis -recensies’ en een bakkerij die ‘vergiftigde pistolets’ over de toonbank laat gaan. De heksenjacht op de Reuzegommers en hun entourage neemt proporties aan nadat influencer Acid enkele clubleden met naam en toenaam noemde op zijn Youtube-kanaal. “Het debat is verengd tot brandmerken”, zegt Walter Damen, advocaat van een veroordeelde Reuzegommer. [naar artikel]
Nu Piet Huysentruyt (60) dit weekend definitief afscheid neemt van de gastronomische keuken, geniet hij met volle teugen van zijn rol als opa van kleinzoon Joshua. Hij geeft de fakkel met veel vertrouwen door aan zoon Cyriel (32), die enkele jaren geleden sterrenzaak Likoké in Frankrijk overnam. Een openhartig gesprek tussen vader en zoon over het gevecht met de weegschaal, vallen en opstaan en de tirannie in de keuken. “Wie vandaag scheldt op zijn personeel, zit misschien niet meer op het juiste pad.” [naar artikel]
Nu Piet Huysentruyt (60) dit weekend definitief afscheid neemt van de gastronomische keuken, geniet hij met volle teugen van zijn rol als opa van kleinzoon Joshua. Hij geeft de fakkel met veel vertrouwen door aan zoon Cyriel (32), die enkele jaren geleden sterrenzaak Likoké in Frankrijk overnam. Een openhartig gesprek tussen vader en zoon over het gevecht met de weegschaal, vallen en opstaan en de tirannie in de keuken. “Wie vandaag scheldt op zijn personeel, zit misschien niet meer op het juiste pad.” [naar artikel]
Jolien Barbier (35) uit Alken werkt als juriste op het hoofdkantoor van Verisure in Genève. Haar twee kindjes zijn in de Zwitserse stad geboren in een privéziekenhuis: “Het leek wel een volwaardige hotelervaring met gastronomische keuken en spa.” [naar artikel]
CAW Antwerpen maakt een omslag in de ondersteuning van dak- en thuislozen. De 192 tijdelijke opvangplaatsen in de verscheidene opvangcentra worden afgebouwd en vervangen door appartementen en studio’s. “We zorgen voor een stabiele woonvorm en laten hen van daaruit hun leven op de rails zetten”, zegt Piet Steenssens van CAW Antwerpen. [naar artikel]
Als je in de Spaanse sterrenzaak Mugaritz in Errenteria naar de dessertkaart vraagt, zie je Noble Rot ertussen staan. Dat gerecht is niet minder dan een beschimmelde appel, vernoemd naar het proces edele rotting dat vooral bekend is in de wijnwereld. [naar artikel]
Gegrild rendierhart op een bedje van vers dennenhout en saffraanijs in een kom van bijenwas: nog tot eind 2024 kan u zich culinair verbazen in driesterrenrestaurant Noma in Kopenhagen. Daarna is het over en uit, want chef René Redzepi vindt een sterrenzaak uitputtend en nauwelijks rendabel. Vlaamse sterrenchefs, die al bij Noma gingen tafelen, begrijpen hem. “Mochten we dezelfde marges aanrekenen voor kreeft als voor een croque monsieur, dan eet niemand nog kreeft.” [naar artikel]
Polen gaat zijn grens met de Russische enclave Kaliningrad strenger bewaken. Dat heeft de Poolse minister van Binnenlandse Zaken aangekondigd. Het land is van start gegaan met de installatie van een zogenaamde “firewall”, die bestaat uit hypermoderne camera’s en bewegingssensoren. Het bewakingssysteem zal naar schatting tegen de herfst klaar zijn en moet ervoor zorgen dat de Pools-Russische grens “de best bewaakte grens van de Europese Unie” wordt. [naar artikel]
In een sterrenzaak eten komt soms met een stevige prijs, op enkele uitzonderingen na. Moet dat menu echt zo duur zijn? En zijn zo’n zaken door de hoge rekening ook heel winstgevend?Sterrenchefs vertelden ons liever niets, maar gastvrouwen Joke Michiel van Souvenir (*) en Caroline Baerten van Humus x Hortense (*) lieten wel in hun (prijs)kaarten kijken. Ook Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen reageert. “Als iemand water drinkt bij zijn eten, draaien we op die persoon break-even.” [naar artikel]
Met een uitgewerkte kalender voor de volgende maanden zet het Overlegcomité de poorten naar het Rijk der Vrijheid open. ‘We maken een omslag’, zegt premier Alexander De Croo (Open Vld). Al houden de experts hun hart vast voor een te snelle omslag. [naar artikel]
“Ik geef de raad aan alle restauranthouders: ga niet bij de pakken neerzitten, doe iets en zit niet stil. We weten dat restaurants verplicht vier weken gesloten blijven. Het kunnen er acht worden”, dat zegt sterrenchef Roger van Damme, die een Thais afhaalrestaurant opzet. [naar artikel]
Ze eet haast dagelijks Italiaans, en verkiest streetfood boven een sterrenzaak. Olga Leyers (26), nu te zien in ‘Celebrity masterchef Vlaanderen’, maakt dankzij de kookwedstrijd een comeback op televisie. “Maar ik ben er nog niet uit waar mijn latere professionele toekomst ligt.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.