Eentje met hesp en eentje met kaas? Of mag het dit schooljaar net iets meer zijn in die brooddoos? Een groene Shrek-omeletwrap met spinazie, bijvoorbeeld. Of waarom geen veggie préparé met mozzarella? Chefs Sandra Bekkari en Sofie Dumont delen hun beste tips voor een gezonde brooddoos én recepten om van elke (school)lunch een feest te maken: “Soms kijken de andere kinderen raar naar Graces brooddoos, maar zo inspireert ze en maakt ze nieuwsgierig.” [naar artikel]
Eentje met hesp en eentje met kaas? Of mag het dit schooljaar net iets meer zijn in die brooddoos? Een groene Shrek-omeletwrap met spinazie, bijvoorbeeld. Of waarom geen veggie préparé met mozzarella? Chefs Sandra Bekkari en Sofie Dumont delen hun beste tips voor een gezonde brooddoos én recepten om van elke (school)lunch een feest te maken: “Soms kijken de andere kinderen raar naar Graces brooddoos, maar zo inspireert ze en maakt ze nieuwsgierig.” [naar artikel]
Smeer geitenkaas en rauwe paprika over een reep brood zonder korst en rol die op. Het is net sushi. Tv-chef Sofie Dumont toonde gisteren ouders en kinderen van basisschool Het Kompas in Hoboken hoe ze een originele en gezonde brooddoos kunnen samenstellen. Het is de aankondiging van de Vlaamse campagne ‘Oog voor Lekkers’, die gezonde voeding op school promoot met stukken fruit en groenten. [naar artikel]
Een nieuw schooljaar gaat voor jong en oud vaak gepaard met een nieuw lijstje vol goede voornemens. En om die vol te houden, is een gezonde ‘brooddoos’ belangrijk. Past brood in dat gezonde plaatje? En wat zijn alternatieven voor een boterham met kaas of een smoske onderweg? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft tips, helpt misverstanden de wereld uit en deelt 3 exclusieve recepten. “De overschotjes van je avondeten kunnen een mooie basis vormen.” [naar artikel]
Een nieuw schooljaar gaat voor jong en oud vaak gepaard met een nieuw lijstje vol goede voornemens. En om die vol te houden, is een gezonde ‘brooddoos’ belangrijk. Past brood in dat gezonde plaatje? En wat zijn alternatieven voor een boterham met kaas of een smoske onderweg? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft tips, helpt misverstanden de wereld uit en deelt 3 exclusieve recepten. “De overschotjes van je avondeten kunnen een mooie basis vormen.” [naar artikel]
HLN-chef Sandra Bekkari stelt speciaal voor de HLN-lezers een exclusief feestmenu samen ter inspiratie. “Ik hou wel van verrassingen in een menu”, vertelt Sandra. “Maar ook van simpele recepten.” Ontdek het viergangenmenu met kers(t)verse recepten, samen met aangepaste pairingtips van biersommelier Sofie Vanrafelghem en wijnsommelier Sepideh Sedaghatnia. Alvast smakelijk! [naar artikel]
Gourmet, raclette of een klassiek vijfgangenmenu: elk jaar opnieuw sta je voor hetzelfde dilemma tijdens de feestdagen. Daar brengen HLN-chefs Jelle Beeckman, Sandra Bekkari en Piet Huysentruyt verandering in dit jaar. Ze stelden elks een volledig feestmenu samen ter inspiratie. Huissommeliers Sofie Vanrafelghem en Sepideh Sedaghatnia voorzien aangepaste bier- en wijnpairings. Welk menu maak jij klaar dit eindejaar? [naar artikel]
Hun korstjes eten ze niet allemaal op, maar de meeste kinderen van Generatie 2020 trekken wel elke dag met een brooddoos in de boekentas naar de kleuterklas. Voor één keer mag je meekijken wat daarin zit. “Als ze kon, zou ze áltijd boterhammen eten.” [naar artikel]
Fast food, daar is Sandra Bekkari een expert in. Van de gezonde soort wel, want ze brengt al voor de derde keer een boek uit vol supersnelle receptjes die ook nog eens goed voor ons zijn. [naar artikel]
Sandra Bekkari (43) krijgt een eigen kookprogramma op VTM. Ze neemt in de vooravond de plek in van Sofie Dumont en wordt met haar gezonde kost de [naar artikel]
Opnieuw naar school, opnieuw brooddozen vullen. En de verleiding mag dan groot zijn om boterhammen met choco of een broodje ‘smos’ mee te geven, toch wordt aangeraden om voor gezondere opties te kiezen. Maar wat stop je er dan wel in? [naar artikel]
Waar je de ene dag nood hebt aan comfortfood, wil je de andere dag het liefst zo gezond mogelijk eten. Aan die behoeften voldoen onze 3 HLN-chefs elke week opnieuw door een mooie mix van gezond, klassiek en comfort samen te stellen. Het toppertje van deze week? Zonder twijfel de stoverijburger om het weekend mee in te zetten. Al valt die preistoemp ook niet te versmaden. [naar artikel]
Het is vaak een behoorlijke opgave om een gezonde boterhammendoos samen te stellen die je kinderen ook nog eens lekker vinden. Maar dankzij de talrijke tips van moeders op Mumsnet wordt dit kinderspel. Van groentenbrochettes tot boterhammen in hartvorm ... deze gezonde snacks vallen ongetwijfeld bij elk kind in de smaak. [naar artikel]
Opnieuw naar school, opnieuw brooddozen vullen. En de verleiding mag dan groot zijn om boterhammen met choco of een broodje ‘smos’ mee te geven, toch wordt aangeraden om voor gezondere opties te kiezen. Maar wat stop je er dan wel in? [naar artikel]
Maak samen met de kinderen een gezonde snack waar ze vandaag van kunnen snoepen en morgen hun brooddoos mee kunnen aanvullen. Een [naar artikel]
Vind je het ook altijd moeilijk om ieders eetvoorkeuren in de week op tafel te krijgen? HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman zorgen voor een mooie mix van allerlei soorten keukens waar je iédereen mee tevereden stemt. Van een gezonde groentelasagne tot klassiek witloof met witte pens en originele taco’s met steak en burrata. Smakelijk! [naar artikel]
Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet. Voor hoeveel snacks gaan zij, hoe moeten hun frieten gebakken zijn en welke saus kan niet ontbreken? We passeerden bij 17 chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Sofie Dumont en Tim Boury, om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “In deze frituur zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, zoals het hoort.” [naar artikel]
Pasen in het vooruitzicht, maar nog geen inspiratie voor de paasbrunch? Dankzij deze vijf recepten van Sandra Bekkari uit haar boek ‘Fast Food 3' tover je probleemloos een smakelijke én gezonde brunch op tafel. In de plaats van de typische wortelcake of asperges met een gekookt eitje kiest ze onder andere voor gevulde appels, bodemloze quiche en vooral: voor eindeloos eetgenot. Smakelijk! [naar artikel]
Sandra Bullock (57) zet haar acteercarrière voorlopig op een laag pitje. Ze is “opgebrand en moe” en zegt daardoor niet in staat te zijn om “gezonde, slimme beslissingen” te nemen, aldus de Amerikaanse actrice in gesprek met ‘The Hollywood Reporter’. [naar artikel]
De open keuken van Sandra Bekkari sluit vanaf 10 december tijdelijk de deuren. Drie weken lang mag Sofie Dumont de eindejaarsperiode overbruggen met De Feestkeuken van Sofie. Daarvoor baseert ze zich op de tien favoriete feestgerechten van de Vlaming. [naar artikel]
De truc tegen indigestie tijdens deze feestdagen? Tussen kerst en nieuw gezond eten. En nee, gezond hoeft niet saai te zijn. Leg dat strenge stemmetje in je hoofd gerust het zwijgen op. Deze eindejaarsperiode mag je milder worden: voor jezelf én je eetgewoonten. Hoe? Deze tips en gezonde receptjes van Sandra Bekkari helpen je op weg. “Als je nu één ding uit je eetpatroon schrapt, laat het dan het gekke idee zijn dat je ‘geen koolhydraten mag eten’.” [naar artikel]
Sandra Bekkari hoeven we niet meer voor te stellen. Lang voor ze Vlaanderen veroverde met haar open keuken en lekkere en gezonde gerechten, groeide... [naar artikel]
Pureren, frituren, of in de oven: met een goed recept wordt een simpele aardappel dé ster van de feesttafel. De drie HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman geven tips voor onweerstaanbare aardappelgerechten: van een klassieker zoals puree tot kroketten met een krokante twist. “De combinatie van deze kruiden tilt élk aardappelgerecht een niveau hoger.” [naar artikel]
Samen tijd doorbrengen tijdens de feestdagen, dat kan ook in de keuken. In Scandinavië is het zelfs een echte feesttraditie: alle genodigden koken gezellig mee. Sandra Bekkari maakte daarom met haar hele gezin een heerlijk feestmenu klaar: een frisse cocktail en 4 makkelijke en kindvriendelijke gerechten waarmee je sowieso scoort. Als kers op de taart geeft Sandra nog enkele handige tips om zelfs de pubers mee aan de slag te krijgen in de keuken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.