Eentje met hesp en eentje met kaas? Of mag het dit schooljaar net iets meer zijn in die brooddoos? Een groene Shrek-omeletwrap met spinazie, bijvoorbeeld. Of waarom geen veggie préparé met mozzarella? Chefs Sandra Bekkari en Sofie Dumont delen hun beste tips voor een gezonde brooddoos én recepten om van elke (school)lunch een feest te maken: “Soms kijken de andere kinderen raar naar Graces brooddoos, maar zo inspireert ze en maakt ze nieuwsgierig.” [naar artikel]
Eentje met hesp en eentje met kaas? Of mag het dit schooljaar net iets meer zijn in die brooddoos? Een groene Shrek-omeletwrap met spinazie, bijvoorbeeld. Of waarom geen veggie préparé met mozzarella? Chefs Sandra Bekkari en Sofie Dumont delen hun beste tips voor een gezonde brooddoos én recepten om van elke (school)lunch een feest te maken: “Soms kijken de andere kinderen raar naar Graces brooddoos, maar zo inspireert ze en maakt ze nieuwsgierig.” [naar artikel]
Smeer geitenkaas en rauwe paprika over een reep brood zonder korst en rol die op. Het is net sushi. Tv-chef Sofie Dumont toonde gisteren ouders en kinderen van basisschool Het Kompas in Hoboken hoe ze een originele en gezonde brooddoos kunnen samenstellen. Het is de aankondiging van de Vlaamse campagne ‘Oog voor Lekkers’, die gezonde voeding op school promoot met stukken fruit en groenten. [naar artikel]
Een nieuw schooljaar gaat voor jong en oud vaak gepaard met een nieuw lijstje vol goede voornemens. En om die vol te houden, is een gezonde ‘brooddoos’ belangrijk. Past brood in dat gezonde plaatje? En wat zijn alternatieven voor een boterham met kaas of een smoske onderweg? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft tips, helpt misverstanden de wereld uit en deelt 3 exclusieve recepten. “De overschotjes van je avondeten kunnen een mooie basis vormen.” [naar artikel]
Een nieuw schooljaar gaat voor jong en oud vaak gepaard met een nieuw lijstje vol goede voornemens. En om die vol te houden, is een gezonde ‘brooddoos’ belangrijk. Past brood in dat gezonde plaatje? En wat zijn alternatieven voor een boterham met kaas of een smoske onderweg? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft tips, helpt misverstanden de wereld uit en deelt 3 exclusieve recepten. “De overschotjes van je avondeten kunnen een mooie basis vormen.” [naar artikel]
Hun korstjes eten ze niet allemaal op, maar de meeste kinderen van Generatie 2020 trekken wel elke dag met een brooddoos in de boekentas naar de kleuterklas. Voor één keer mag je meekijken wat daarin zit. “Als ze kon, zou ze áltijd boterhammen eten.” [naar artikel]
Frietjes met mayonaise om de week mee af te sluiten of een stuk taart als traktatie voor een verjaardag? Niets mis mee. “Als je van je gezonde eetpatroon een levensstijl wil maken, moet er ruimte zijn om te genieten van extraatjes”, vertelt Sandra Bekkari. Hoe zorg je ervoor dat je niet voortdurend het gevoel hebt dat één ongezondere snack het verpest heeft? Op dag 7 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt de chef 5 tips om verstandig te leren zondigen. [naar artikel]
Fast food, daar is Sandra Bekkari een expert in. Van de gezonde soort wel, want ze brengt al voor de derde keer een boek uit vol supersnelle receptjes die ook nog eens goed voor ons zijn. [naar artikel]
Heb jij een airfryer in huis? Dan is de kans groot dat je er vooral ‘gezondere’ frietjes of kroketjes in klaarmaakt. “Toch kan je er volledige maaltijden in bereiden”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. “Van ontbijt, tot tussendoortjes en een diner: alles kan.” Ze geeft tips om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen én deelt 3 exclusieve recepten om klaar te maken in de airfryer. “Zo krijg je een perfecte korst en een sappige garing.” [naar artikel]
Nu we écht niet meer om het herfstweer kunnen, halen onze HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman de kookpotten boven om ons nieuwe inspiratie te serveren. Een salade om op voorhand klaar te maken, een soep om je aan op te warmen of een Griekse schotel om van te blijven eten: het zit allemaal in het HLN-weekmenu voor maar 16 euro. [naar artikel]
Pureren, frituren, of in de oven: met een goed recept wordt een simpele aardappel dé ster van de feesttafel. De drie HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman geven tips voor onweerstaanbare aardappelgerechten: van een klassieker zoals puree tot kroketten met een krokante twist. “De combinatie van deze kruiden tilt élk aardappelgerecht een niveau hoger.” [naar artikel]
Vind je het ook altijd moeilijk om ieders eetvoorkeuren in de week op tafel te krijgen? HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman zorgen voor een mooie mix van allerlei soorten keukens waar je iédereen mee tevereden stemt. Van een gezonde groentelasagne tot klassiek witloof met witte pens en originele taco’s met steak en burrata. Smakelijk! [naar artikel]
Pasen in het vooruitzicht, maar nog geen inspiratie voor de paasbrunch? Dankzij deze vijf recepten van Sandra Bekkari uit haar boek ‘Fast Food 3' tover je probleemloos een smakelijke én gezonde brunch op tafel. In de plaats van de typische wortelcake of asperges met een gekookt eitje kiest ze onder andere voor gevulde appels, bodemloze quiche en vooral: voor eindeloos eetgenot. Smakelijk! [naar artikel]
Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet. Voor hoeveel snacks gaan zij, hoe moeten hun frieten gebakken zijn en welke saus kan niet ontbreken? We passeerden bij 17 chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Sofie Dumont en Tim Boury, om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “In deze frituur zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, zoals het hoort.” [naar artikel]
De zomer is dan wel voorbij, maar heel wat heerlijke seizoensproducten zijn nog op hun best. Courgetten, zongerijpte tomaten, blauwe bessen... ze barsten van vitamines én van smaak. Dankzij deze 5 recepten van onze 3 gloednieuwe HLN-chefs tover je de komende week makkelijke en betaalbare gerechten op tafel die je helpen om het zomergevoel nog even vast te houden. [naar artikel]
Sandra Bekkari (43) krijgt een eigen kookprogramma op VTM. Ze neemt in de vooravond de plek in van Sofie Dumont en wordt met haar gezonde kost de [naar artikel]
Gourmet, raclette of een klassiek vijfgangenmenu: elk jaar opnieuw sta je voor hetzelfde dilemma tijdens de feestdagen. Daar brengen HLN-chefs Jelle Beeckman, Sandra Bekkari en Piet Huysentruyt verandering in dit jaar. Ze stelden elks een volledig feestmenu samen ter inspiratie. Huissommeliers Sofie Vanrafelghem en Sepideh Sedaghatnia voorzien aangepaste bier- en wijnpairings. Welk menu maak jij klaar dit eindejaar? [naar artikel]
Staat er aankomend weekend een paasbrunch op de planning, maar heb je geen idee wat te serveren? “Het moeten niet altijd alleen maar koffiekoeken, een traditionele omelet of pistolets met kaas zijn”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. Ze deelt 5 tips én 5 exclusieve recepten om er een gezondere brunch van te maken, waarmee je iedereen tevreden stelt aan tafel. “Niet alles moet volledig zelfgemaakt zijn.” [naar artikel]
Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.” [naar artikel]
Etentjes met Kerstmis en oudjaar, recepties hier en daar: tijdens het eindejaar wordt er volop gegeten en gedronken. Zijn er kleine, stiekeme foodswaps waarmee je jouw feestmenu een tikkeltje gezonder kan maken, zonder dat je gasten of jijzelf moeten inboeten aan smaak? HLN-chef Sandra Bekkari en foodblogger Karolien Olaerts delen tips per gang. “Vermeng de mascarpone in dit dessert eens met wat plattekaas.” [naar artikel]
Soms zitten er olijfjes en mozzarellabolletjes in, soms een boterkoek, soms niets. Een brooddoos is een afdruk van het leven, symbool van een onbezorgde jeugd, of omgekeerd: één van tristesse. Vier vrouwen vertellen hun verhaal, over hun eigen lege brooddoos vroeger, of die van hun kroost vandaag. Want in elke klas zit naar schatting één kind met honger. “Ik schaam me rot als ik bij de buurman brood moet schooien.” [naar artikel]
Is een brooddoos met boterhammen als lunch een gezonde keuze? Maakt het uit van welk soort brood je een sneetje kiest en of dat brood van de supermarkt of de bakker komt? Diëtist Sanne Mouha legt uit wat de meest voedzame keuze is van tien soorten broden en legt uit waarom dat zo is. “Qua smaak is dit brood vrij droog, als toast of croque lijkt het mij beter.” [naar artikel]
Ze is nog maar 57 jaar oud, maar toch gaat Sandra Bullock al met ‘pensioen’. De actrice, die op zo’n 30 jaar tijd in bijna 50 films meespeelde, is opgebrand. “Ik ben zo moe dat ik geen gezonde, slimme beslissingen meer kan maken”, kondigde Bullock aan in ‘The Hollywood Reporter’. En ook op privévlak heeft Bullock al heel wat watertjes doorzwommen. Van een vliegtuigcrash tot maar liefst drie stalkers. Duik mee in het leven van één van de best betaalde actrices die Hollywood ooit gekend heeft. “Ik had het gevoel alsof ik ging breken.” [naar artikel]
“Ik ben opgebrand en moe.” Zo start Sandra Bullock (57) haar verrassende aankondiging. De ster zegt dat ze afscheid neemt van haar leven als actrice. “Ik ben niet meer in staat om gezonde, slimme beslissingen te nemen en ik wéét het.” Een ingrijpende beslissing, maar Bullock is niet de eerste die dit doet. Er zijn nog actrices die hun Hollywoodcarrière ‘vaarwel’ zieden op een moment dat ze nog hot waren. “Er is meer in het leven dan acteren. Ik heb Hollywood nog geen seconde gemist.” [naar artikel]
Granola is ongetwijfeld een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? “Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt”, vertelt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. “Je moet opletten dat je niet té veel suiker binnenkrijgt.” Hoe maak je die granola dan zelf op een gezonde manier? De chef deelt haar ultieme gezondheidstips en haar eigen basisrecept. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.