Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Er zijn makkelijke alternatieven voor boterhammen”: zo maken tv-chefs Sandra en Sofie een originele én gezonde brooddoos

31/08/2023 - 12:31
"Eentje met hesp en eentje met kaas? Of mag het dit schooljaar net iets meer zijn in die brooddoos? Een groene Shrek-omeletwrap met spinazie, bijvoorbeeld. Of waarom geen veggie préparé met mozzarella? Chefs Sandra Bekkari en Sofie Dumont delen hun beste tips voor een gezonde brooddoos én recepten om van elke (school)lunch een feest te maken: “Soms kijken de andere kinderen raar naar Graces brooddoos, maar zo inspireert ze en maakt ze nieuwsgierig.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Er zijn makkelijke alternatieven voor boterhammen”: zo stellen chefs Sandra en Sofie een originele en gezonde brooddoos samen (03/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Eentje met hesp en eentje met kaas? Of mag het dit schooljaar net iets meer zijn in die brooddoos? Een groene Shrek-omeletwrap met spinazie, bijvoorbeeld. Of waarom geen veggie préparé met mozzarella? Chefs Sandra Bekkari en Sofie Dumont delen hun beste tips voor een gezonde brooddoos én recepten om van elke (school)lunch een feest te maken: “Soms kijken de andere kinderen raar naar Graces brooddoos, maar zo inspireert ze en maakt ze nieuwsgierig.” [naar artikel]


2. Wat steken tv-chefs in de brooddoos van hun kinderen? “Ik maak makkelijk en snel zélf het beleg” (31/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Eentje met hesp en eentje met kaas? Of mag het dit schooljaar net iets meer zijn in die brooddoos? Een groene Shrek-omeletwrap met spinazie, bijvoorbeeld. Of waarom geen veggie préparé met mozzarella? Chefs Sandra Bekkari en Sofie Dumont delen hun beste tips voor een gezonde brooddoos én recepten om van elke (school)lunch een feest te maken: “Soms kijken de andere kinderen raar naar Graces brooddoos, maar zo inspireert ze en maakt ze nieuwsgierig.” [naar artikel]


3. Frietjes van koolrabi of sushi van boterhammen: tv-kok Sofie Dumont brengt fun in de brooddoos (19/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Smeer geitenkaas en rauwe paprika over een reep brood zonder korst en rol die op. Het is net sushi. Tv-chef Sofie Dumont toonde gisteren ouders en kinderen van basisschool Het Kompas in Hoboken hoe ze een originele en gezonde brooddoos kunnen samenstellen. Het is de aankondiging van de Vlaamse campagne ‘Oog voor Lekkers’, die gezonde voeding op school promoot met stukken fruit en groenten. [naar artikel]


4. Wat eten we vanmiddag? Sandra Bekkari tipt hoe je die brooddoos gezond en makkelijk vult voor jong en oud: “Zorg dat er zéker koolhydraten bij je lunch zitten” (13/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een nieuw schooljaar gaat voor jong en oud vaak gepaard met een nieuw lijstje vol goede voornemens. En om die vol te houden, is een gezonde ‘brooddoos’ belangrijk. Past brood in dat gezonde plaatje? En wat zijn alternatieven voor een boterham met kaas of een smoske onderweg? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft tips, helpt misverstanden de wereld uit en deelt 3 exclusieve recepten. “De overschotjes van je avondeten kunnen een mooie basis vormen.” [naar artikel]


5. "Brood labelen als ongezond is kort door de bocht": Sandra Bekkari tipt hoe je een gezonde lunch bereidt voor jong en oud (13/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een nieuw schooljaar gaat voor jong en oud vaak gepaard met een nieuw lijstje vol goede voornemens. En om die vol te houden, is een gezonde ‘brooddoos’ belangrijk. Past brood in dat gezonde plaatje? En wat zijn alternatieven voor een boterham met kaas of een smoske onderweg? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft tips, helpt misverstanden de wereld uit en deelt 3 exclusieve recepten. “De overschotjes van je avondeten kunnen een mooie basis vormen.” [naar artikel]


6. Wat schaft de pot? Wij keken mee in de brooddoos van onze ‘Generatie 2020’ (30/09/2023 - Het Nieuwsblad)

Hun korstjes eten ze niet allemaal op, maar de meeste kinderen van Generatie 2020 trekken wel elke dag met een brooddoos in de boekentas naar de kleuterklas. Voor één keer mag je meekijken wat daarin zit. “Als ze kon, zou ze áltijd boterhammen eten.” [naar artikel]


7. “Nee, na één ongezondere snack is je gezonde levensstijl niet om zeep”: Sandra Bekkari deelt 5 simpele tips om te leren zondigen (15/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Frietjes met mayonaise om de week mee af te sluiten of een stuk taart als traktatie voor een verjaardag? Niets mis mee. “Als je van je gezonde eetpatroon een levensstijl wil maken, moet er ruimte zijn om te genieten van extraatjes”, vertelt Sandra Bekkari. Hoe zorg je ervoor dat je niet voortdurend het gevoel hebt dat één ongezondere snack het verpest heeft? Op dag 7 van de ‘Start Gezond’-challenge deelt de chef 5 tips om verstandig te leren zondigen. [naar artikel]


8. Snel én gezond: drie makkelijke recepten uit het nieuwe kookboek van Sandra Bekkari (29/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Fast food, daar is Sandra Bekkari een expert in. Van de gezonde soort wel, want ze brengt al voor de derde keer een boek uit vol supersnelle receptjes die ook nog eens goed voor ons zijn. [naar artikel]


9. “De airfryer is veel meer dan een gezonde friteuse”: HLN-chef Sandra Bekkari tipt hoe je méér uit het toestel haalt (12/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Heb jij een airfryer in huis? Dan is de kans groot dat je er vooral ‘gezondere’ frietjes of kroketjes in klaarmaakt. “Toch kan je er volledige maaltijden in bereiden”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. “Van ontbijt, tot tussendoortjes en een diner: alles kan.” Ze geeft tips om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen én deelt 3 exclusieve recepten om klaar te maken in de airfryer. “Zo krijg je een perfecte korst en een sappige garing.” [naar artikel]


10. Onze 3 HLN-chefs zorgen ervoor dat je voor 16 euro de hele week heerlijke gerechten hebt: “Eén van de makkelijkste gerechten ooit” (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu we écht niet meer om het herfstweer kunnen, halen onze HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman de kookpotten boven om ons nieuwe inspiratie te serveren. Een salade om op voorhand klaar te maken, een soep om je aan op te warmen of een Griekse schotel om van te blijven eten: het zit allemaal in het HLN-weekmenu voor maar 16 euro. [naar artikel]


11. Onze HLN-chefs zetten feestelijke aardappelen op het menu: “Wat meer werk, maar goddelijk resultaat!” (19/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pureren, frituren, of in de oven: met een goed recept wordt een simpele aardappel dé ster van de feesttafel. De drie HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman geven tips voor onweerstaanbare aardappelgerechten: van een klassieker zoals puree tot kroketten met een krokante twist. “De combinatie van deze kruiden tilt élk aardappelgerecht een niveau hoger.” [naar artikel]


12. Van klassieke tot vergeten groenten: deze 5 recepten tover je volgende week met veel plezier op tafel (21/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vind je het ook altijd moeilijk om ieders eetvoorkeuren in de week op tafel te krijgen? HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman zorgen voor een mooie mix van allerlei soorten keukens waar je iédereen mee tevereden stemt. Van een gezonde groentelasagne tot klassiek witloof met witte pens en originele taco’s met steak en burrata. Smakelijk! [naar artikel]


13. 5 originele recepten van Sandra Bekkari voor de paasbrunch: “Zo maak je een quiche zonder bladerdeeg” (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Pasen in het vooruitzicht, maar nog geen inspiratie voor de paasbrunch? Dankzij deze vijf recepten van Sandra Bekkari uit haar boek ‘Fast Food 3' tover je probleemloos een smakelijke én gezonde brunch op tafel. In de plaats van de typische wortelcake of asperges met een gekookt eitje kiest ze onder andere voor gevulde appels, bodemloze quiche en vooral: voor eindeloos eetgenot. Smakelijk! [naar artikel]


14. De favoriete frituren van 17 Vlaamse (sterren)chefs: “Hier serveren ze de échte Belgische frieten” (29/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet. Voor hoeveel snacks gaan zij, hoe moeten hun frieten gebakken zijn en welke saus kan niet ontbreken? We passeerden bij 17 chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Sofie Dumont en Tim Boury, om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “In deze frituur zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, zoals het hoort.” [naar artikel]


15. WEEKMENU. Deze 5 gerechten maken Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman klaar voor 19,40 euro (10/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

De zomer is dan wel voorbij, maar heel wat heerlijke seizoensproducten zijn nog op hun best. Courgetten, zongerijpte tomaten, blauwe bessen... ze barsten van vitamines én van smaak. Dankzij deze 5 recepten van onze 3 gloednieuwe HLN-chefs tover je de komende week makkelijke en betaalbare gerechten op tafel die je helpen om het zomergevoel nog even vast te houden. [naar artikel]


16. Sandra Bekkari wordt de nieuwe tv-kok van VTM (06/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

Sandra Bekkari (43) krijgt een eigen kookprogramma op VTM. Ze neemt in de vooravond de plek in van Sofie Dumont en wordt met haar gezonde kost de [naar artikel]


17. EXCLUSIEF. Ontdek hier 3 betaalbare feestmenu’s voor 4 personen van HLN-chefs Jelle Beeckman, Sandra Bekkari en Piet Huysentruyt (10/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Gourmet, raclette of een klassiek vijfgangenmenu: elk jaar opnieuw sta je voor hetzelfde dilemma tijdens de feestdagen. Daar brengen HLN-chefs Jelle Beeckman, Sandra Bekkari en Piet Huysentruyt verandering in dit jaar. Ze stelden elks een volledig feestmenu samen ter inspiratie. Huissommeliers Sofie Vanrafelghem en Sepideh Sedaghatnia voorzien aangepaste bier- en wijnpairings. Welk menu maak jij klaar dit eindejaar? [naar artikel]


18. Eens iets anders dan asperges en een gekookt eitje: 5 originele recepten van Sandra Bekkari voor de paasbrunch (05/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Staat er aankomend weekend een paasbrunch op de planning, maar heb je geen idee wat te serveren? “Het moeten niet altijd alleen maar koffiekoeken, een traditionele omelet of pistolets met kaas zijn”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. Ze deelt 5 tips én 5 exclusieve recepten om er een gezondere brunch van te maken, waarmee je iedereen tevreden stelt aan tafel. “Niet alles moet volledig zelfgemaakt zijn.” [naar artikel]


19. “Van het meest klassieke aardappelengerecht kan je een gezonde maaltijd maken”: hoe maak je Vlaamse klassiekers met een gezonde twist? (18/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.” [naar artikel]


20. Kan je jouw feestmenu gezonder maken zonder dat je dat proeft? Chefs Sandra en Karolien tippen: “Zo maak je lichtere gratin dauphinois” (12/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Etentjes met Kerstmis en oudjaar, recepties hier en daar: tijdens het eindejaar wordt er volop gegeten en gedronken. Zijn er kleine, stiekeme foodswaps waarmee je jouw feestmenu een tikkeltje gezonder kan maken, zonder dat je gasten of jijzelf moeten inboeten aan smaak? HLN-chef Sandra Bekkari en foodblogger Karolien Olaerts delen tips per gang. “Vermeng de mascarpone in dit dessert eens met wat plattekaas.” [naar artikel]


21. Vier verhalen over een lege brooddoos op school: “Mijn zonen vertellen me dat ze honger hebben, maar ik kan hen niet genoeg geven” (09/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Soms zitten er olijfjes en mozzarellabolletjes in, soms een boterkoek, soms niets. Een brooddoos is een afdruk van het leven, symbool van een onbezorgde jeugd, of omgekeerd: één van tristesse. Vier vrouwen vertellen hun verhaal, over hun eigen lege brooddoos vroeger, of die van hun kroost vandaag. Want in elke klas zit naar schatting één kind met honger. “Ik schaam me rot als ik bij de buurman brood moet schooien.” [naar artikel]


22. Welk brood is nu écht de meest voedzame keuze? En waarom is dat zo? Diëtiste legt uit (01/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Is een brooddoos met boterhammen als lunch een gezonde keuze? Maakt het uit van welk soort brood je een sneetje kiest en of dat brood van de supermarkt of de bakker komt? Diëtist Sanne Mouha legt uit wat de meest voedzame keuze is van tien soorten broden en legt uit waarom dat zo is. “Qua smaak is dit brood vrij droog, als toast of croque lijkt het mij beter.” [naar artikel]


23. Jarenlang schitterde ze op het witte doek, maar achter gesloten deuren ging Sandra Bullock door een diep dal: “Als ik niets doe dan ga ik sterven” (03/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ze is nog maar 57 jaar oud, maar toch gaat Sandra Bullock al met ‘pensioen’. De actrice, die op zo’n 30 jaar tijd in bijna 50 films meespeelde, is opgebrand. “Ik ben zo moe dat ik geen gezonde, slimme beslissingen meer kan maken”, kondigde Bullock aan in ‘The Hollywood Reporter’. En ook op privévlak heeft Bullock al heel wat watertjes doorzwommen. Van een vliegtuigcrash tot maar liefst drie stalkers. Duik mee in het leven van één van de best betaalde actrices die Hollywood ooit gekend heeft. “Ik had het gevoel alsof ik ging breken.” [naar artikel]


24. Sandra Bullock is niet de enige die vroegtijdig stopt in Hollywood: "Op een dag ben je het kotsbeu” (17/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Ik ben opgebrand en moe.” Zo start Sandra Bullock (57) haar verrassende aankondiging. De ster zegt dat ze afscheid neemt van haar leven als actrice. “Ik ben niet meer in staat om gezonde, slimme beslissingen te nemen en ik wéét het.” Een ingrijpende beslissing, maar Bullock is niet de eerste die dit doet. Er zijn nog actrices die hun Hollywoodcarrière ‘vaarwel’ zieden op een moment dat ze nog hot waren. “Er is meer in het leven dan acteren. Ik heb Hollywood nog geen seconde gemist.” [naar artikel]


25. Is granola een energie- of een suikerbom? Sandra Bekkari legt uit. “Ga niet én mango én banaan én appel toevoegen aan je mix” (03/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Granola is ongetwijfeld een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? “Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt”, vertelt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. “Je moet opletten dat je niet té veel suiker binnenkrijgt.” Hoe maak je die granola dan zelf op een gezonde manier? De chef deelt haar ultieme gezondheidstips en haar eigen basisrecept. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!