Alle leerlingen in de basisscholen van Zonhoven krijgen vanaf dit jaar gratis fruit op school. “Voor sommige leerlingen is dit ook belangrijk om honger te bestrijden.” [naar artikel]
Het Zonhovens bedrijf Fruit At Work heeft een driejarige cyclus - waarbij het de zogenaamde Sustainable Development Goals of doelstellingen in verband met duurzaam ondernemen - met succes afgerond en mag zich nu SDG-pioneer noemen. [naar artikel]
De Europese Commissie gaat het budget voor fruit en groenten op school met een vijfde verhogen. Dat heeft Europees parlementslid Hilde Vautmans (Open VLD) bekendgemaakt. [naar artikel]
Gentenaars kunnen op een nieuwe digitale kaart 30 ‘plukplekken’ opzoeken waar ze gratis fruit mogen plukken. Het gaat om 300 fruitbomen in totaal, opgelijst door de ecologische vereniging Velt. Op de kaart ziet u per locatie welk fruit u er vindt. [naar artikel]
Het Zonhovense bedrijf Fruit At Work heeft als eerste bedrijf het label ‘Boervriendelijk’ behaald van de organisatie Boervriendelijk.be. Dat label wordt gezien als een Fairtrade-label, maar dan voor de Belgische boer. [naar artikel]
De verkoop van fruit aan bedrijven en particulieren is het eerste deel van de zomer met minstens 20 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar. Dat is veel, maar logisch aangezien meer mensen fruit eten met het warme weer. Maar wie fruit eet, wacht daar best niet te lang mee. Net door de extreem warme temperaturen wordt fruit sneller rot. [naar artikel]
De omvang van de schade door de zonneverbranding van het fruit wordt steeds meer zichtbaar. Wat gebeurt er met het verbrande fruit? [naar artikel]
Ondanks alle goede raadgevingen eten we steeds minder fruit. Dat is deels te wijten aan de kostprijs: zo wordt fruit alsmaar duurder en kost het soms ook meer dan bijvoorbeeld koeken. Appels staan nog steeds bovenaan het lijstje van het favoriete fruit. [naar artikel]
De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook écht waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe: “een valkuil met fruit kan zijn dat je het gebruikt als gezonde vervanger terwijl je zin hebt in iets anders.” [naar artikel]
Een drone levert dinsdag in de school BuSO Levensvreugde in Aalst een eerste tussendoortje in het kader van ‘Oog voor Lekkers’, een Vlaams-Europese actie die kleuters en jongeren wil aansporen om te kiezen voor fruit, groenten en melk. Deelnemende scholen bezorgen de leerlingen minstens 10 weken lang een stuk fruit, groente en melk en geven uitleg rond gezonde voeding. [naar artikel]
Slechts een op de vijf producten met een prominente afbeelding van fruit op de verpakking bevat minstens 50 procent fruit. Dat blijkt uit een studie door Freshfel, de Europese associatie voor verse groenten en fruit, waarbij 188 producten uit 33 Europese landen werden onderzocht. De resultaten staan in het gezondheidsmagazine Bodytalk. [naar artikel]
De voorbije week werkten de leerlingen van Het Blavierke rond fruit. [naar artikel]
De mensapen in de Antwerpse Zoo en Planckendael staan sinds kort op groentedieet. In plaats van 2 kilogram fruit per dag krijgt elk dier nog maar twee stukken fruit. ‘Het fruit dat we hier kopen, verschilt erg van de vruchten die de dieren in de natuur vinden en eten’, legt dierennutritioniste Roxanne Van Riemsdijk uit. ‘Gecultiveerd fruit bevat veel meer suikers en veel minder vezels dan natuurlijk fruit.’ [naar artikel]
Een verfrissend stukje watermeloen of frisse frambozen: in de zomer eten we al eens graag een stuk fruit als dessert. De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts legt het voor eens en altijd uit. [naar artikel]
Vier partners: De Vakgroep Fruit van Boerenbond, Pcfruit, de Studiekring Guvelingen en de Pomologische Vereniging Oost-Vlaanderen (BFO) hebben de krachten gebundeld en hun nieuwe overkoepelend vakblad ‘Fruit’ voorgesteld tijdens de jaarvergadering All 4 Fruit in de Academiezaal in Sint-Truiden. Iedereen is het erover eens dat één Belgisch vakblad een meerwaarde is voor de fruitteelt en de hele sector. [naar artikel]
Gezonde tussendoortjes op een ‘chille’ plek aanbieden aan leerlingen van het secundair onderwijs, dat is het doel van ‘Snack & Chill’. Negentien scholen testten het project uit, en zagen dat het in de smaak viel bij leerlingen. Dat meldt het Vlaams Instituut Gezond Leven vandaag. Het project van het Vlaams Instituut Gezond Leven en partners […] Het bericht Nieuw schoolproject doet leerlingen fruit en groenten eten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De onderwijskoepels en de voedingsindustrie sluiten vandaag een ongeziene deal om suikerrijke dranken en ongezonde tussendoortjes voorgoed te bannen uit onze scholen. Leerlingen zullen er straks alleen nog melk, water, fruit en groenten krijgen. “De geesten zijn eindelijk rijp”, zegt het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (Vigez). [naar artikel]
Zakjes gepureerd fruit voor onderweg. Hoe zinvol, duurzaam of gezond is dat? [naar artikel]
“Als elke Belg elke dag drie à vier stukken Haspengouws fruit eet, zijn de gevolgen van de Ruslandboycot opgelost”, zegt Hilde Vautmans (Open Vld), schepen in Sint-Truiden en Europarlementslid. Ze probeert de problemen van de fruitboeren op de Europese agenda te zetten, maar intussen gaan die al het vierde crisisjaar in. “En het wordt erger, want na de boycot en de vorst komt er een nieuwe ramp aan: de Brexit.” Daarom bundelde Vautmans de favoriete fruit-recepten van BV’s in een kookboekje, dat u gratis kan bestellen. [naar artikel]
Dominique Janssens en zijn echtgenote verdelen al bijna vier jaar bijna dagelijks gratis groenten en fruit aan mensen uit het dorp die het moeilijk hebben. Maar zowel het gemeentebestuur als het Federaal Voedselagentschap willen dat zij hun activiteiten stoppen. [naar artikel]
In het Proefcentrum voor Fruitteelt (PC Fruit) werd vrijdag gestart met de pluk van de wijndruiven van het ras Solaris. Dit is al de vierde oogst van het Kennis- en Onderzoekscentrum Wijnbouw bij PC Fruit, dat zich vanaf nu ook meer op mousserende wijnen gaat richten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.