Slechts een op de vijf producten met een prominente afbeelding van fruit op de verpakking bevat minstens 50 procent fruit. Dat blijkt uit een studie door Freshfel, de Europese associatie voor verse groenten en fruit, waarbij 188 producten uit 33 Europese landen werden onderzocht. De resultaten staan in het gezondheidsmagazine Bodytalk. [naar artikel]
Er zit vaak minder in een voorverpakt product dan wat op de verpakking aangegeven staat. Dat blijkt uit controles van de Economische Inspectie waarover Het Laatste Nieuws schrijft. "Dat is misleiding van de consument. De verpakking moet juist zijn. Als je een product koopt, wil je waar voor je geld", zegt CD&V-Kamerlid Leen Dierick. [naar artikel]
Supermarktketen Delhaize gaat een nieuwe techniek toepassen om biogroenten en -fruit te labelen en spaart zo 13 ton verpakking per jaar uit. Het biolabel zal via “natural branding” -een lasertechniek- worden aangebracht. Het gaat om een Belgische primeur, de supermarktketen haalde de mosterd in Nederland. [naar artikel]
Frankrijk slaat plastic als verpakkingsmiddel voor groenten en fruit in de ban. Moet er ook in ons land zo’n verbod komen? Niet iedereen lijkt daarvan overtuigd. [naar artikel]
Ruben Peeters (25) volgt Peter Catteeuw op als physical coach van de A-kern van KRC Genk. De vervanger van Catteeuw, die naar Antwerp trekt, werd gevonden in de eigen jeugdacademie. Na tal van toptalenten en de technisch directeur (Dimitri de Condé) komt nu dus ook de nieuwe fysiektrainer uit wat Sef Vergoossen destijds de ‘eigen groentetuin’ pleegde te noemen. [naar artikel]
Wie vitamine C wil opnemen, grijpt in de fruitmand automatisch naar citrusvruchten zoals appelsien of pompelmoes. Waarom is die vitamine C zo belangrijk? En bevatten de citroenen en co effectief het meeste van de vitamine? Hoogleraar en plantenbiotechnicus Wannes Keulemans (KU Leuven) zet de voedingsmiddelen met het hoogste vitamine C-gehalte op een rijtje. [naar artikel]
Wie vitamine C wil opnemen, grijpt in de fruitmand automatisch naar citrusvruchten zoals appelsien of pompelmoes. Maar waarom is die vitamine C zo belangrijk? En bevatten citroenen en co effectief het meeste van de vitamine? Hoogleraar en plantenbiotechnicus Wannes Keulemans (KU Leuven) zet de voedingsmiddelen met het hoogste vitamine C-gehalte op een rijtje. [naar artikel]
Wanneer een nieuw product op de markt wordt gebracht zou de verpakking ervan recycleerbaar moeten zijn. Dat vindt Interafval, waarin de Vlaamse steden en gemeenten samenwerken met de afval-intercommunales. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.