Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Hoe hoog kan het dodental in Marokko oplopen? Is de ravage even groot als in Turkije en Syrië? En wat met naschokken? Vijf vragen en antwoorden

09/09/2023 - 21:06
"Bijna 24 uur na de zware aardbeving in Marokko sijpelen steeds meer berichten binnen over slachtoffers en de getroffen gebieden, maar het ziet ernaar uit dat het nog een tijd zal duren vooraleer de totale schade in kaart kan worden gebracht. Hoe hoog kan het dodental oplopen? Is de ravage even groot als in Turkije en Syrië? En wat met naschokken? We vragen het aan geoloog Manuel Sintubin (KU Leuven)."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe hoog kan het dodental in Marokko oplopen? Is de ravage even groot als in Turkije en Syrië? En wat met naschokken? Vijf vragen en antwoorden (09/09/2023 - VRT NWS)

Bijna 24 uur na de zware aardbeving in Marokko sijpelen steeds meer berichten binnen over slachtoffers en de getroffen gebieden, maar het ziet ernaar uit dat het nog een tijd zal duren vooraleer de totale schade in kaart kan worden gebracht. Hoe hoog kan het dodental oplopen? Is de ravage even groot als in Turkije en Syrië? En wat met naschokken? We vragen het aan geoloog Manuel Sintubin (KU Leuven). [naar artikel]


2. Live. Opnieuw naschokken voelbaar in Turkije en Syrië • Dodental loopt op tot ruim 11.000 (08/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Live - Nog steeds naschokken, reddingsacties komen maar moeilijk op gang • Dodental loopt op tot meer dan 2.000 (10/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Live - Dodentol Marokko loopt op tot 820 • ‘Er zullen nog naschokken volgen, tot magnitude 6’ (09/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Live - Dodentol Marokko loopt snel op: al zeker 1.037 doden • ‘Er zullen nog naschokken volgen, tot magnitude 6’ (09/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Vlaamse Veronique (55) woont in Marokko: “We slapen nog altijd buiten. De schrik voor naschokken is gewoon te groot” (12/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Plots begonnen de muren van ons huis te schudden. We zijn direct naar buiten gelopen. Overal was paniek. Mensen schreeuwden, kinderen huilden”, vertelt de Vlaamse Veronique Henckaerts (55). Ze woont al acht jaar in Marokko en maakte nooit eerder zo’n grote aardbeving mee. “Een van de beste vrienden van mijn man heeft zijn hele familie verloren.” [naar artikel]


7. Live - Aardbeving Marokko: Dodental loopt op: ruim 600 doden • De Croo: ‘België staat schouder aan schouder met Marokko’ (09/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Aardbeving bij Griekse eiland Samos: dodentol loopt op tot 24, naschokken in Turkije (31/10/2020 - Het Belang van Limburg)

De dodentol van de aardbeving die vrijdagmiddag het Griekse eiland Samos en de Turkse Westkust trof, blijft oplopen. Er zijn nu 24 dodelijke slachtoffers geteld en meer dan 800 mensen raakten gewond bij het natuurgeweld. Dat heeft het Turkse rampenbestrijdingsbureau Afad gemeld. Zaterdagochtend was er in de regio van het Turkse district Seferihisar een naschok met een kracht van 5,0. [naar artikel]


9. Aardbeving treft Izmir en Samos: dodentol loopt op tot 24, naschokken in Turkije (31/10/2020 - Knack)

West-Turkije en delen van Griekenland zijn vrijdagmiddag door een zware aardbeving getroffen. Eerst was er sprake van alleen materiële schade door ingestorte gebouwen en een mini-tsunami, maar naarmate de tijd verstrijkt komen er berichten over dodelijke slachtoffers en gewonden. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!