In de Franse stad Bordeaux zijn een twaalftal mensen vergiftigd door het eten van sardines in een restaurant. Voor één 32-jarige vrouw waren de besmette sardines zelfs fataal. Hoe kan dat gebeuren? [naar artikel]
In de Franse stad Bordeaux zijn verschillende restaurantklanten opgenomen in het ziekenhuis na een "botulisme-voedselvergiftiging". Eén ding hadden ze gemeen: ze bezochten de afgelopen dagen allemaal hetzelfde restaurant waar ze huisbereide geconserveerde sardines aten. Eén gast overleed zelfs aan de gevolgen van de vergiftiging. Wat is botulisme precies en hoe gevaarlijk is het inmaken van voedsel? [naar artikel]
In Bordeaux zijn verschillende mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege botulisme nadat ze afgelopen week allemaal geconserveerde sardines aten in hetzelfde restaurant. Eén van hen, een vrouw van 32, overleed dinsdagavond. Dat hebben de Franse autoriteiten bevestigd. [naar artikel]
Voedsel uit conserven blikken eten of water uit plastic flessen drinken kan de concentratie bisphenol-A (BPA) in de urine sterk verhogen. Dat is... [naar artikel]
Een dief die in een Brugse supermarkt plots naar het toilet moest, deed niet bepaald veel moeite. De man plaste doodleuk in de winkelrekken en duwde de winkelbediende weg toen ze hem daarop aansprak. [naar artikel]
Om onszelf en ouderen te beschermen tegen het coronavirus raadt de overheid iedereen aan om thuis te blijven. Maar hoe blijf je gezond en... [naar artikel]
De eerste wolvenroedel in Vlaanderen sinds mensenheugenis begint uit te zwermen: Noëlla, August en hun drie welpen. Knack mocht mee met de boswachters van het Agentschap voor Natuur en Bos die de wolven beschermen. [naar artikel]
Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) geeft tips voor een voedselveilige barbecue en waarschuwt om geopende conserven niet in de koelkast te bewaren omdat dat voor een chemische reactie kan zorgen. Maar loste de conservenindustrie dat probleem intussen al niet lang op waardoor het toch mag? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.