Voedsel uit conserven blikken eten of water uit plastic flessen drinken kan de concentratie bisphenol-A (BPA) in de urine sterk verhogen. Dat is... [naar artikel]
Professor agroecologie Marjolein Visser (ULB) ziet een link tussen een hele reeks slecht nieuws over Vlaamse leerlingen, en een cocktail van forever chemicals in ons leefmilieu. The post ‘Als kopvoeters niet meer evolueren: wanneer treden we op tegen de schadelijke schadelijke stoffen in ons leefmileu?’ appeared first on Knack. [naar artikel]
Een dief die in een Brugse supermarkt plots naar het toilet moest, deed niet bepaald veel moeite. De man plaste doodleuk in de winkelrekken en duwde de winkelbediende weg toen ze hem daarop aansprak. [naar artikel]
Om onszelf en ouderen te beschermen tegen het coronavirus raadt de overheid iedereen aan om thuis te blijven. Maar hoe blijf je gezond en... [naar artikel]
De eerste wolvenroedel in Vlaanderen sinds mensenheugenis begint uit te zwermen: Noëlla, August en hun drie welpen. Knack mocht mee met de boswachters van het Agentschap voor Natuur en Bos die de wolven beschermen. [naar artikel]
Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) geeft tips voor een voedselveilige barbecue en waarschuwt om geopende conserven niet in de koelkast te bewaren omdat dat voor een chemische reactie kan zorgen. Maar loste de conservenindustrie dat probleem intussen al niet lang op waardoor het toch mag? [naar artikel]
In de Franse stad Bordeaux zijn een twaalftal mensen vergiftigd door het eten van sardines in een restaurant. Voor één 32-jarige vrouw waren de besmette sardines zelfs fataal. Hoe kan dat gebeuren? [naar artikel]
Onderzoekers van de KU Leuven hebben een elektronische 'neus' gemaakt. Via elektronische sensoren kan die schadelijke gassen detecteren. De onderzoekers concentreren zich op CO2 en chemische wapens. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.