Steeds minder mensen geven nog fooi op restaurant. Meer en meer consumenten betalen tegenwoordig met de kaart, waardoor het voor hen moeilijker [naar artikel]
Of het nu gaat om een takeaway-koffie van twee euro of een uitgebreide maaltijd op een horecaterras: de Vlaming betaalt zijn aankopen massaal met de kaart en daardoor rinkelt de kassa heel wat minder. Letterlijk zelfs, want heel wat horecazaken merken , in vergelijking met de periode voor de coronapandemie, dat hun klanten minder fooi geven. Maar kan je wel fooi geven met een bankkaart? En hoeveel geef je dan precies? [naar artikel]
In het buitenland is het soms moeilijk om in te schatten wanneer een fooi verwacht op restaurant en hoeveel je dan net moet geven. Is het [naar artikel]
Over het geven van een fooi en hoeveel die dan wel moet bedragen, lopen de meningen uiteen. In België geldt de fooi als een erkenning van de vlotte... [naar artikel]
We geven amper nog fooi op café en restaurant, en áls we het doen, dan is dat vaak erg beperkt. “Er zijn dagen dat we helemaal geen drinkgeld krijgen”, klinkt het bij Veronika (24) van restaurantketen Wasbar in Hasselt. “Het zijn bij ons met voorsprong de Nederlanders die het gulst zijn”, voegt collega Dave (29) toe. [naar artikel]
Fooien moeten sociaal en fiscaal vrijgesteld worden, vindt Horeca Vlaanderen. Maar hoeveel fooi geven wij nu eigenlijk in een restaurant of café?... [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vraagt de volgende regering om fooien sociaal en fiscaal vrij te stellen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. “Krijgt een ober nu 2 euro, dan blijft daar in principe maar de helft meer van over”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. “Als het al zoveel is. Terwijl een fooi […] Het bericht Horeca Vlaanderen wil vrijstelling fooi verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Fooien geven is in de Verenigde Staten de normaalste zaak van de wereld, maar het minimumloon knaagt aan deze gewoonte. [naar artikel]
De kunst van het fooi geven is zelfs in eigen land al niet erg makkelijk. Wat doe je dan als je op vakantie een hapje bent gaan eten? Om [naar artikel]
Deze week zwaait eindelijk élke horecadeur weer open, of die nu leidt naar een zonneterras of naar tafels binnen. Blije eigenaars, blije klanten. En dus ook: vette fooien. Of niet? “We merken een enorm verschil met voor corona, nu iedereen overal met de kaart betaalt”, klinkt het in veel horecazaken, die het in elektronische tijden met een stuk minder gerinkel moeten doen. We hebben geen verdwaalde muntjes meer in onze portemonnee, en dat voelt de garçon. “Maar schrijf gerust dat mensen bij ons ook met de kaart fooi kunnen geven, als ze dat willen.” [naar artikel]
Nu we op restaurant vooral elektronisch betalen, is een fooi geven niet meer zo charmant. Maar voor het personeel blijft een extraatje belangrijk. Laat ik nog iets achter? [naar artikel]
Lees dit artikel: Vanaf nu kan je op Twitter met Bitcoin een fooi geven Een gloednieuwe functie van Twitter laat gebruikers toe om bliksemsnel een fooi te geven met cryptomunt Bitcoin. Vanaf donderdag kunnen Twitter-gebruikers op iOS via een externe software hun profiel linken met een Bitcoinwallet en een adres op het Lightning Network. Dat laatste is een systeem bovenop de blockchain van Bitcoin die bliksemsnelle overschrijvingen toelaat. Twitter […] Lees dit artikel: Vanaf nu kan je op Twitter met Bitcoin een fooi geven [naar artikel]
Lees dit artikel: Twitter biedt mogelijkheid om fooi te geven Twitter maakt het sinds kort mogelijk voor gebruikers dat die een virtuele fooi kunnen geven om bepaalde accounts te ondersteunen. Een beperkt aantal gebruikers die in het Engels tweeten kunnen een ‘fooienpot’ toevoegen aan hun profielen, heeft een woordvoerder van Twitter bekendgemaakt. Onder de uitverkoren gebruikers vallen kunstenaars, journalisten, deskundigen en een aantal non-profitinstellingen. ‘Jullie […] Lees dit artikel: Twitter biedt mogelijkheid om fooi te geven [naar artikel]
Corona zorgde er al voor dat we meer cash- en contactloos gingen betalen en sinds 1 juli moeten alle ondernemingen minstens één elektronisch betaalmiddel aanbieden. Dat lijkt alweer een streep door de rekening van de horeca, waar cash fooien al tijden schering en inslag zijn. Maar de cafés en restaurants blijken goed mee met hun tijd. “Mensen vragen mij dagelijks om fooi te geven via bancontact”, horen we op de Groenplaats in Antwerpen. [naar artikel]
Gebruikers van taxidienst Uber in België kunnen vanaf donderdag hun chauffeur een fooi geven zonder cash geld op zak te hebben. Aan het einde van iedere rit krijgt de gebruiker deze mogelijkheid in de app, zo meldt Uber. Het bedrag gaat integraal naar de chauffeur. De functie zal ook beschikbaar zijn in de Uber Eats […] Het bericht Uber-gebruikers in België kunnen voortaan in app fooi geven verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Mensen die een restaurantbeoordeling achterlaten op internet zonder ooit langs te komen, het is een ding. Ook restaurant Peper in Gent heeft er last van. Uitbaters Stefanie Billiet en Philip Henderickx luchtten er onlangs hun hart over: “Wij geven heel veel om feedback, maar dan wel om echte en oprechte feedback. Gebaseerd op een echte ervaring.” [naar artikel]
Mensen die een restaurantbeoordeling achterlaten op internet zonder ooit langs te komen, het is een ding. Ook restaurant Peper in Gent heeft er last van. Uitbaters Stefanie Billiet en Philip Henderickx luchtten er onlangs hun hart over: “Wij geven heel veel om feedback, maar dan wel om echte en oprechte feedback. Gebaseerd op een echte ervaring.” [naar artikel]
Mensen die een restaurantbeoordeling achterlaten op internet zonder ooit langs te komen, het is een ding. Ook restaurant Peper in Gent heeft er last van. Uitbaters Stefanie Billiet en Philip Henderickx luchtten er onlangs hun hart over: “Wij geven heel veel om feedback, maar dan wel om echte en oprechte feedback. Gebaseerd op een echte ervaring.” [naar artikel]
Gebruikers van taxidienst Uber in België kunnen vanaf vandaag hun chauffeur een fooi geven zonder cash geld op zak te hebben. Aan het einde van... [naar artikel]
Tip voor restaurants: zorg ervoor dat er opbeurende muziek wordt gedraaid, want dan geven de klanten meer fooi aan de obers. Onderzoek van de... [naar artikel]
OH Leuven kreeg tegen KRC Genk al vroeg in de wedstrijd een strafschop. “Het was een duidelijke handsbal van Carlos Cuesta. Zijn arm was veel te ver, te breed van het lichaam. Geen discussie. De gele kaart is ook correct. Het was een schot naar het doel en dan is het de instructie om een gele kaart te geven.” [naar artikel]
Een vrouw heeft op 16 maart per abuis een restaurant een gigantische fooi van duizenden Zwitserse francs gegeven. Olesya Shemyakova die met haar... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.