Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Geven we minder fooi op restaurant? “Met de kaart tipgeld geven, is bij veel mensen nog geen gewoonte”

16/09/2023 - 15:29
"Fooi geven op restaurant: er zijn mensen die het niet nodig vinden en er zijn mensen die het onbeleefd vinden om het niét te doen. Nu we steeds minder met cash betalen, geven we dan ook minder vaak fooi? Of houdt de prijs van een restaurantbezoek vandaag ons misschien tegen? We vroegen het aan culinair trendconsultant Saskia Neirinckx en horeca-onderneemster Camille Dubois. “Veel mensen gaan ervan uit dat je 10 procent van het totaalbedrag aan fooi moet geven, maar dat is zeker niet nodig.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. We geven nog amper fooien op restaurant (13/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Steeds minder mensen geven nog fooi op restaurant. Meer en meer consumenten betalen tegenwoordig met de kaart, waardoor het voor hen moeilijker [naar artikel]


2. Kan je met de kaart fooien geven? En hoeveel is wenselijk? (07/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Of het nu gaat om een takeaway-koffie van twee euro of een uitgebreide maaltijd op een horecaterras: de Vlaming betaalt zijn aankopen massaal met de kaart en daardoor rinkelt de kassa heel wat minder. Letterlijk zelfs, want heel wat horecazaken merken , in vergelijking met de periode voor de coronapandemie, dat hun klanten minder fooi geven. Maar kan je wel fooi geven met een bankkaart? En hoeveel geef je dan precies? [naar artikel]


3. Fooi geven op restaurant: zo werkt het in de rest van de wereld (23/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

In het buitenland is het soms moeilijk om in te schatten wanneer een fooi verwacht op restaurant en hoeveel je dan net moet geven. Is het [naar artikel]


4. Fooi geven op restaurant: hoeveel geef je best en wat gebeurt er met het bedrag? (24/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Over het geven van een fooi en hoeveel die dan wel moet bedragen, lopen de meningen uiteen. In België geldt de fooi als een erkenning van de vlotte... [naar artikel]


5. Vaarwel fooi? Drinkgeld is niet meer wat het geweest is: “Twintig cent op een avond is al veel” (21/04/2022 - Het Nieuwsblad)

We geven amper nog fooi op café en restaurant, en áls we het doen, dan is dat vaak erg beperkt. “Er zijn dagen dat we helemaal geen drinkgeld krijgen”, klinkt het bij Veronika (24) van restaurantketen Wasbar in Hasselt. “Het zijn bij ons met voorsprong de Nederlanders die het gulst zijn”, voegt collega Dave (29) toe. [naar artikel]


6. Is een fooi geven verplicht? En zeven andere weetjes (26/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Fooien moeten sociaal en fiscaal vrijgesteld worden, vindt Horeca Vlaanderen. Maar hoeveel fooi geven wij nu eigenlijk in een restaurant of café?... [naar artikel]


7. Horeca Vlaanderen wil vrijstelling fooi (25/07/2019 - Metro)

Horeca Vlaanderen vraagt de volgende regering om fooien sociaal en fiscaal vrij te stellen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. “Krijgt een ober nu 2 euro, dan blijft daar in principe maar de helft meer van over”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. “Als het al zoveel is. Terwijl een fooi […] Het bericht Horeca Vlaanderen wil vrijstelling fooi verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


8. Fooi geven binnenkort achterhaald in de VS (09/04/2019 - De Morgen)

Fooien geven is in de Verenigde Staten de normaalste zaak van de wereld, maar het minimumloon knaagt aan deze gewoonte. [naar artikel]


9. Zoveel fooi geef je best op restaurant in het buitenland (28/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

De kunst van het fooi geven is zelfs in eigen land al niet erg makkelijk. Wat doe je dan als je op vakantie een hapje bent gaan eten? Om [naar artikel]


10. Horeca weer open, maar naar fooi kunnen ze fluiten: hoe corona ook het broodnodige zakcentje afpakte (07/06/2021 - Gazet van Antwerpen)

Deze week zwaait eindelijk élke horecadeur weer open, of die nu leidt naar een zonneterras of naar tafels binnen. Blije eigenaars, blije klanten. En dus ook: vette fooien. Of niet? “We merken een enorm verschil met voor corona, nu iedereen overal met de kaart betaalt”, klinkt het in veel horecazaken, die het in elektronische tijden met een stuk minder gerinkel moeten doen. We hebben geen verdwaalde muntjes meer in onze portemonnee, en dat voelt de garçon. “Maar schrijf gerust dat mensen bij ons ook met de kaart fooi kunnen geven, als ze dat willen.” [naar artikel]


11. Geef ik nog een fooi? (21/10/2023 - De Standaard)

Nu we op restaurant vooral elektronisch betalen, is een fooi geven niet meer zo charmant. Maar voor het personeel blijft een extraatje belangrijk. Laat ik nog iets achter? [naar artikel]


12. Vanaf nu kan je op Twitter met Bitcoin een fooi geven (23/09/2021 - Express)

Lees dit artikel: Vanaf nu kan je op Twitter met Bitcoin een fooi geven Een gloednieuwe functie van Twitter laat gebruikers toe om bliksemsnel een fooi te geven met cryptomunt Bitcoin. Vanaf donderdag kunnen Twitter-gebruikers op iOS via een externe software hun profiel linken met een Bitcoinwallet en een adres op het Lightning Network. Dat laatste is een systeem bovenop de blockchain van Bitcoin die bliksemsnelle overschrijvingen toelaat. Twitter […] Lees dit artikel: Vanaf nu kan je op Twitter met Bitcoin een fooi geven [naar artikel]


13. Twitter biedt mogelijkheid om fooi te geven (13/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Twitter biedt mogelijkheid om fooi te geven Twitter maakt het sinds kort mogelijk voor gebruikers dat die een virtuele fooi kunnen geven om bepaalde accounts te ondersteunen. Een beperkt aantal gebruikers die in het Engels tweeten kunnen een ‘fooienpot’ toevoegen aan hun profielen, heeft een woordvoerder van Twitter bekendgemaakt. Onder de uitverkoren gebruikers vallen kunstenaars, journalisten, deskundigen en een aantal non-profitinstellingen. ‘Jullie […] Lees dit artikel: Twitter biedt mogelijkheid om fooi te geven [naar artikel]


14. “Het is goed zo” wordt “rond maar af naar boven”: opmars elektronisch betalen zorgt voor andere manier van fooi geven (01/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

Corona zorgde er al voor dat we meer cash- en contactloos gingen betalen en sinds 1 juli moeten alle ondernemingen minstens één elektronisch betaalmiddel aanbieden. Dat lijkt alweer een streep door de rekening van de horeca, waar cash fooien al tijden schering en inslag zijn. Maar de cafés en restaurants blijken goed mee met hun tijd. “Mensen vragen mij dagelijks om fooi te geven via bancontact”, horen we op de Groenplaats in Antwerpen. [naar artikel]


15. Uber-gebruikers in België kunnen voortaan in app fooi geven (22/03/2018 - Metro)

Gebruikers van taxidienst Uber in België kunnen vanaf donderdag hun chauffeur een fooi geven zonder cash geld op zak te hebben. Aan het einde van iedere rit krijgt de gebruiker deze mogelijkheid in de app, zo meldt Uber. Het bedrag gaat integraal naar de chauffeur. De functie zal ook beschikbaar zijn in de Uber Eats […] Het bericht Uber-gebruikers in België kunnen voortaan in app fooi geven verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


16. Gents restaurant kaart fake reviews aan: “We weten honderd procent zeker dat ze nooit zijn langs geweest” (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mensen die een restaurantbeoordeling achterlaten op internet zonder ooit langs te komen, het is een ding. Ook restaurant Peper in Gent heeft er last van. Uitbaters Stefanie Billiet en Philip Henderickx luchtten er onlangs hun hart over: “Wij geven heel veel om feedback, maar dan wel om echte en oprechte feedback. Gebaseerd op een echte ervaring.” [naar artikel]


17. Gents restaurant kaart fake reviews aan: “We weten honderd procent zeker dat ze nooit langs zijn geweest” (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mensen die een restaurantbeoordeling achterlaten op internet zonder ooit langs te komen, het is een ding. Ook restaurant Peper in Gent heeft er last van. Uitbaters Stefanie Billiet en Philip Henderickx luchtten er onlangs hun hart over: “Wij geven heel veel om feedback, maar dan wel om echte en oprechte feedback. Gebaseerd op een echte ervaring.” [naar artikel]


18. Gents restaurant Peper kaart fake reviews aan: “We weten honderd procent zeker dat ze nooit zijn langs geweest” (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mensen die een restaurantbeoordeling achterlaten op internet zonder ooit langs te komen, het is een ding. Ook restaurant Peper in Gent heeft er last van. Uitbaters Stefanie Billiet en Philip Henderickx luchtten er onlangs hun hart over: “Wij geven heel veel om feedback, maar dan wel om echte en oprechte feedback. Gebaseerd op een echte ervaring.” [naar artikel]


19. Uber-gebruikers kunnen hun chauffeur voortaan in de app een fooi geven (22/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Gebruikers van taxidienst Uber in België kunnen vanaf vandaag hun chauffeur een fooi geven zonder cash geld op zak te hebben. Aan het einde van... [naar artikel]


20. Door dit soort muziek geven klanten meer fooi aan obers (24/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Tip voor restaurants: zorg ervoor dat er opbeurende muziek wordt gedraaid, want dan geven de klanten meer fooi aan de obers. Onderzoek van de... [naar artikel]


21. ANALYSE. Serge Gumienny: “Rood voor tackle van Verstraete is verdedigbaar” (16/10/2022 - Het Belang van Limburg)

OH Leuven kreeg tegen KRC Genk al vroeg in de wedstrijd een strafschop. “Het was een duidelijke handsbal van Carlos Cuesta. Zijn arm was veel te ver, te breed van het lichaam. Geen discussie. De gele kaart is ook correct. Het was een schot naar het doel en dan is het de instructie om een gele kaart te geven.” [naar artikel]


22. Vrouw geeft per ongeluk gigantische fooi in restaurant (30/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een vrouw heeft op 16 maart per abuis een restaurant een gigantische fooi van duizenden Zwitserse francs gegeven. Olesya Shemyakova die met haar... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!