Dan heb je het moestuinieren ontdekt of krijg je plots een bulk producten van familie en vrienden, zit je in deze oogsttijd met massa’s groenten en fruit. Wat te doen? En hoe het dan zit met de voedingswaarde? [naar artikel]
15:01 De Franse investeringsmaatschappij Eurazeo plant grote exits in 2021 en 2022. [naar artikel]
In Pulle bij Zandhoven is een zwaar ongeval gebeurd met een landbouwvoertuig. Een auto botste er in een bocht frontaal tegen een maïshakselaar. De bestuurster van de auto raakte zwaargewond. Het is oogstseizoen en dan zijn er meer landbouwvoertuigen op de weg. Waar kun je op letten om zo'n ongeval zoveel als mogelijk te vermijden? [naar artikel]
Nu we met z’n allen zo veel mogelijk in ons kot moeten blijven, proberen we bezoekjes aan de supermarkt te beperken. Daarom deelt BelOrta, de... [naar artikel]
Worden jouw groenten ook zo snel rot? Dat is normaal, want het zijn delicate producten. Je mag ze niet allemaal op dezelfde manier bewaren. Sla mag je bijvoorbeeld in je koelkast leggen, maar tomaten absoluut niet. Wij geven je enkele tips om je vitamientjes wat langer vers te houden. Beschimmelde courgettes, rotte tomaten en paprika’s […] Het bericht LIFEHACK. Zo kan je je groenten langer bewaren verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Je moestuin leeghalen? Doe het niet. Er zijn groenten die sterk zijn tegen winterkou en zelfs beter in de tuin dan in een koelkast bewaren. Sommige winnen zelfs aan smaak. Tekst en foto’s Marc Verachtert [naar artikel]
Ook in je diepvries kan eten bederven. Daarom is het belangrijk dat je het op de juiste manier invriest, bewaart en nadien ontdooit. "Er bestaan nog veel misverstanden over invriezen", zegt voedingswetenschapper Jennifer Cnops. "Een van de vuistregels is: het invries- en ontdooiproces moet zo snel mogelijk gebeuren." [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.