Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
Schrikt u tegenwoordig ook zo vaak van de drankrekening op restaurant? Waar je zelfs in de betere brasserie voor een gin-tonic of glas champagne intussen al makkelijk 15 euro betaalt, wordt voor wijn bij de maaltijd pas echt doorgerekend. Al jaren geldt dat de prijs van een fles maal drie wordt gedaan. Maar blijft het daar tegenwoordig nog wel bij? En klopt het dat je voor de prijs van een glas van de goedkoopste wijn op restaurant in de handel een hele fles zou kunnen kopen? Experts maken de rekening. [naar artikel]
Schrikt u tegenwoordig ook zo vaak van de drankrekening op restaurant? Waar je zelfs in de betere brasserie voor een gin-tonic of glas champagne intussen al makkelijk 15 euro betaalt, wordt voor wijn bij de maaltijd pas echt doorgerekend. Al jaren geldt dat de prijs van een fles maal drie wordt gedaan. Maar blijft het daar tegenwoordig nog wel bij? En klopt het dat je voor de prijs van een glas van de goedkoopste wijn op restaurant in de handel een hele fles zou kunnen kopen? Experts maken de rekening. [naar artikel]
Restaurantgids Gault&Millau roept chef-kok Nick Bril (38) van het Antwerpse restaurant The Jane uit tot chef van het jaar. Net zoals Viki Geunes ziet hij zijn score stijgen van 18 naar 18,50. De chef-kok, die sinds het vertrek van Sergio Herman alleen aan het roer van The Jane staat, is vereerd met alle aandacht en prijzen. “Maar er is maar één wedstrijd echt van belang, en die wordt hier gespeeld, in The Jane.” [naar artikel]
De Nederlandse chef Nick Bril van restaurant The Jane (**) in Antwerpen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2023. Samen met de titel krijgt hij een score van 18,5/20. Eerder dit jaar dook hij ook al hoger dan Hof van Cleve (***) op in de lijst van The World’s 50 Best Restaurants. Heeft de breuk met Sergio Herman in 2021 iets te maken met het nog grotere succes? We spraken de chef over de overwinning. “Hiervoor kom ik met plezier vroeger terug van vakantie.” [naar artikel]
15:41 De Nederlandse chef-kok Nick Bril van het Antwerpse restaurant The Jane is door de restaurantgids Gault&Millau verkozen tot Chef van het Jaar. Davy Devlieghere van Bistro Julien uit Lovendegem is de J... [naar artikel]
Topchef Nick Bril zal zijn culinaire geluk in de toekomst ook buiten Antwerpen beproeven. In 2025 opent hij een restaurant in Brussel, zo heeft hij vanavond in ‘De tafel van Gert’ aangekondigd. [naar artikel]
De Nederlandse chef Nick Bril van restaurant The Jane (**) in Antwerpen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2023. Samen met de titel krijgt hij een score van 18,5/20. Eerder dit jaar dook hij ook al hoger dan Hof van Cleve (***) op in de lijst van ‘The World’s 50 Best Restaurants’. Heeft de breuk met Sergio Herman in 2021 iets te maken met het nog grotere succes? We spraken de chef over de overwinning. “Hiervoor kom ik met plezier vroeger terug van vakantie.” [naar artikel]
De Nederlandse chef Nick Bril van restaurant The Jane (**) in Antwerpen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2023. Samen met de titel krijgt hij een score van 18,5/20. Eerder dit jaar dook hij ook al hoger dan Hof van Cleve (***) op in de lijst van ‘The World’s 50 Best Restaurants’. Heeft de breuk met Sergio Herman in 2021 iets te maken met het nog grotere succes? We spraken de chef over de overwinning. “Hiervoor kom ik met plezier vroeger terug van vakantie.” [naar artikel]
“Hij wil niet naar de kroning van koning Charles, maar wel naar jou”, stelde Jan Jaap van der Wal (43) in ‘Jan Jaap op Zondag’. Dan heeft hij het natuurlijk over het bezoek van Ed Sheeran (32) aan The Jane vorige zomer. De superster bezocht het Antwerpse sterrenrestaurant en zette het - na enkele glazen wijn - serieus op stelten. Al viel zo’n live concert van de zanger toch tegen, vertelt Nick Bril (39), de chef-kok die het gebeuren vanop de eerste rij beleefde. [naar artikel]
Chef Nick Bril (38) van The Jane (**) is door Gault&Millau bekroond tot Chef van het Jaar 2023. Dat gebeurde op de bekendmaking van de twintigste editie van de culinaire gids. “Dit is belevingsgastronomie van het allerhoogste niveau, en een eetervaring die we gerust tot de wereldtop mogen rekenen”, vertelt CEO Marc Declerck over de keuze voor Bril. [naar artikel]
Topchef Nick Bril stopt na vijf jaar als culinair verantwoordelijke bij August, het restaurant van het gelijknamige designhotel in Antwerpen. Dat laat hij zelf weten op sociale media. “Ik heb er alle vertrouwen in dat het hotel onder leiding van het getalenteerde team alleen maar sterker zal worden en nieuwe hoogten zal bereiken”, aldus Bril. [naar artikel]
Nick Bril zet zijn job na vijf jaar als culinair verantwoordelijke bij het Antwerpse restaurant August stop. Dat deelt hij zelf mee via sociale media. [naar artikel]
Roger Van Damme, chef van restaurants ‘Het Gebaar’ in Antwerpen en ‘Toque Tok’ in Schelle, is woensdagavond tijdens The Best Chef Awards 2017 in het Poolse Warschau uitgeroepen ‘Best Pastry Chef’ van de wereld. Met zijn restaurant ‘Het Gebaar’ behaalde hij samen met Nick Bril een verdienstelijke plek in de lijst van de top-300 chefs in de wereld. [naar artikel]
Vorige week bestelde een groep mensen in een restaurant in Manchester een fles Pauillac van £260 (bijna 300 euro), maar niemand merkte dat men ze in werkelijkheid een andere fles bracht. De gasten genoten net zo goed van hun wijn, en de vergissing kwam pas later aan het licht. Niets bijzonders aan de hand – ware het niet dat de fles die de eters kregen een Pomerol van 5.000 euro was (de duurste wijn op de kaart). [naar artikel]
Wat een topweek voor The Jane, het sterrenrestaurant van Nick Bril. Eerst werd de zaak opgenomen in ‘The World’s 50 Best Restaurants’, een lijst samengesteld door meer dan duizend culinaire experts. En dan kwam Ed Sheeran eten én de boel op stelten zetten, met een privéconcert voor alle gasten. Chef-kok Nick Bril geniet nog na: “Ik had tranen in mijn ogen.” [naar artikel]
Nick Bril van restaurant The Jane in Antwerpen is door Gault&Millau verkozen tot Chef van het Jaar. [naar artikel]
Ben u fris uitgeslapen? Hebt u genoeg koffie gedronken? Makkelijke schoenen aan? Dan mag u mee op pad met Nick Bril, de chef-kok van... [naar artikel]
Wijn per glas: het wordt in restaurants als een aanlokkelijke en goedkope optie aangeboden. Maar krijgt u wel de wijn die u beloofd werd? Hoelang staat hij al te verschralen in een geopende fles? En betaalt u er wel de correcte prijs voor? Een kritische doorlichting van een goed draaiende business. [naar artikel]
Wijn per glas: het wordt in restaurants als een aanlokkelijke en goedkope optie aangeboden. Maar krijgt u wel de wijn die u beloofd werd? Hoelang staat hij al te verschralen in een geopende fles? En betaalt u er wel de correcte prijs voor? Een kritische doorlichting van een goed draaiende business. [naar artikel]
Antwerps restaurant The Jane staat voor het eerst in de top vijftig van ‘The World’s 50 Best Restaurants’, een lijst samengesteld door meer dan duizend culinaire experts. Sterker nog: met een 23ste plaats scoort chef Nick Bril beter dan Peter Goossens’ Hof Van Cleve (plaats 27). “We moeten de Benelux nog meer op de culinaire kaart zetten”, reageert een tevreden Nick Bril. [naar artikel]
Bij het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is maandagochtend een 37-jarige man aangereden. Het gaat om een stagiair uit het Verenigd Koninkrijk die nog maar enkele weken aan de slag was bij het restaurant. De chauffeur bleek niemand minder dan Nick Bril (39) zelf, de sterrenchef van het restaurant, die bovendien onder invloed van alcohol was. “De feiten deden zich voor na een nieuwjaarsfeestje van The Jane”, klinkt het bij Omar Souidi, advocaat van Bril. “Het slachtoffer lag effectief al op de grond.” [naar artikel]
Chef-kok Nick Bril heeft voor het eerst gereageerd op het ongeval waarbij hij stagiair Joe (37) aanreed na een nieuwjaarsfeestje in zijn restaurant ‘The Jane’ begin januari. “Ik denk voortdurend aan Joe en zijn gezin, en heb de grootste hoop dat hij zo goed als mogelijk kan herstellen”, schrijft Bril op Instagram. Het slachtoffer ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. [naar artikel]
Hij hield van zijn zoontje, zijn partner en koken. Joe Claridge (37), zelf chef in een hoogstaand gastronomisch restaurant, zou een maand stage lopen in de tweesterrenkeuken van Nick Bril, maar na een week liep het noodlottig mis. Het leven van de jonge vader hangt nu aan een zijden draadje. “Het was nog vroeg toen de telefoon rinkelde, het was de Antwerpse politie. Joe had een ongeval gehad. Het zag er echt niet goed uit.” We hebben een emotioneel en moeilijk gesprek met zijn familie over het ongeval, zijn huidige toestand en de liefdes van zijn leven. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.