Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

INTERVIEW. De advocaten van Sven Pichal: “We kunnen hem nu niet naar huis laten gaan. Da’s te gevaarlijk”

23/09/2023 - 07:11
"Opvallend bericht deze week. De advocaten van Sven Pichal (44) vragen niet langer z’n vrijlating. De ex-radiomaker blijft in de cel. Walter Damen (52) en Davina Simons (28) leggen die keuze uit in dit uitgebreide interview, maar niet zonder de maatschappij ook een spiegel voor te houden. “De hulpverlening voor mensen met seksuele gevoelens voor kinderen is veel te schaars.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. INTERVIEW. De advocaten van Sven Pichal: “We kunnen hem nu niet naar huis laten gaan. Da’s te gevaarlijk” (23/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Opvallend bericht deze week. De advocaten van Sven Pichal (44) vragen niet langer z’n vrijlating. De ex-radiomaker blijft in de cel. Walter Damen (52) en Davina Simons (28) leggen die keuze uit in dit uitgebreide interview, maar niet zonder de maatschappij ook een spiegel voor te houden. “De hulpverlening voor mensen met seksuele gevoelens voor kinderen is veel te schaars.” [naar artikel]


2. Sven Pichal en zijn advocaten leken op een discrete afhandeling te hopen. Tot een gedetineerde hem herkende in de gevangenis (30/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Advocaten van Pichal dienen klacht in tegen De Morgen bij Raad voor de Journalistiek: "De artikels bevatten foutieve informatie en verzinsels" (01/09/2023 - VRT NWS)

De advocaten van radiopresentator Sven Pichal (44) gaan klacht indienen bij de Raad voor de Journalistiek tegen de krant De Morgen, journalist Douglas De Coninck en nog eventuele anderen. Dat melden ze via een persmededeling. [naar artikel]


4. Advocaten van Sven Pichal vragen uitstel voor beslissing over aanhouding: ‘Onvoorzienbare omstandigheid’ (12/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Advocaten van Sven Pichal vragen uitstel voor beslissing over verdere aanhouding: ‘Onvoorziene omstandigheid’ (12/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Medeverdachte blijft in de cel, advocaten van Pichal vragen uitstel voor beslissing over verdere aanhouding (12/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. DE INSIDER. Waarom de advocaten van Sven Pichal hem zélf langer in de cel willen (20/09/2023 - Het Nieuwsblad)

Sven Pichal blijft nog zeker een maand langer in de cel, in het onderzoek naar beelden van kindermisbruik. Waarom kan hij niet naar huis met een enkelband, zoals eerst beslist was? En waarom protesteren zijn advocaten niet? “Zij sturen aan op dadertherapie”, legt misdaadreporter Marc Klifman uit in onze actuapodcast De Insider. “Dat kan uiteindelijk leiden tot een minder zware straf.” [naar artikel]


8. Advocaten van Sven Pichal opgelucht: "Eerste stap in goede richting, maar gekoppeld aan intensieve begeleiding" (20/11/2023 - VRT NWS)

"We vonden dat de tijd rijp was om hem naar huis te laten gaan." De advocaten van Sven Pichal reageren opgelucht op de beslissing van de raadkamer om hem met een enkelband naar huis te sturen. Maar, zo benadrukken ze, het betekent niet dat het nu stopt. "Dit wordt gekoppeld aan een intensieve begeleiding." [naar artikel]


9. DE INSIDER. Waarom Sven Pichal na 90 dagen wél de gevangenis mag verlaten: “Volgens zijn advocaten is er geen gevaar meer. Niet voor zichzelf, niet voor recidive” (21/11/2023 - Het Nieuwsblad)

Voormalig radiopresentator Sven Pichal (44) mag de gevangenis verlaten met een enkelband. Maar is hij dan ook vrij? Is het onderzoek afgelopen? En waar gaat hij nu naartoe? “Zijn advocaten hadden liever gehad dat hij werd opgenomen in een instelling”, legt gerechtsjournalist Marc Klifman uit. “Maar die wachtlijsten zijn zo lang dat hij daar pas volgend jaar een plek zou kunnen krijgen.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!