Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Door Oekraïne doodverklaarde Russische commandant van Zwarte Zeevloot lijkt op te duiken tijdens videoconferentie

26/09/2023 - 16:29
"Het Russische ministerie van Defensie heeft een video verspreid waarin Viktor Sokolov, de commandant van de Zwarte Zeevloot, zou te zien zijn. Opvallend, want Oekraïne heeft gisteren nog beweerd dat Sokolov bij een aanval op het hoofdkwartier van de Zwarte Zeevloot in Sevastopol op het schiereiland De Krim door een Oekraïense raket is omgekomen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Door Oekraïne doodverklaarde Russische commandant van Zwarte Zeevloot lijkt op te duiken tijdens videoconferentie (26/09/2023 - VRT NWS)

Het Russische ministerie van Defensie heeft een video verspreid waarin Viktor Sokolov, de commandant van de Zwarte Zeevloot, zou te zien zijn. Opvallend, want Oekraïne heeft gisteren nog beweerd dat Sokolov bij een aanval op het hoofdkwartier van de Zwarte Zeevloot in Sevastopol op het schiereiland De Krim door een Oekraïense raket is omgekomen. [naar artikel]


2. Live - Raketresten in pro-Russische regio Transnistrië • Oekraïne zegt commandant Russische Zwarte Zeevloot te hebben gedood (25/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Doodverklaarde commandant van Russische vloot duikt plots op in online meeting met minister van Defensie (26/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Er zijn beelden opgedoken van Viktor Sokolov, terwijl hij in een online meeting zit met onder meer de Russische minister van Defensie. Oekraïne beweerde eerder dat de commandant van de vloot bij een aanval op het hoofdkwartier om het leven gekomen was. Nu lijkt het er dus op dat hij toch nog in leven is. [naar artikel]


4. Verrassende beelden tonen hoe doodverklaarde commandant van Russische vloot plots opduikt in online meeting (26/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Er zijn beelden opgedoken van Viktor Sokolov, terwijl hij in een online meeting zit met onder meer de Russische minister van Defensie. Oekraïne beweerde eerder dat de commandant van de vloot bij een aanval op het hoofdkwartier om het leven gekomen was. Nu lijkt het er dus op dat hij toch nog in leven is. [naar artikel]


5. “9 doden bij raketaanval op Russische Zwarte Zeevloot: commandant overleden, kolonel-generaal kritiek” (23/09/2023 - Gazet van Antwerpen)

Volgens onbevestigde berichten in Oekraïense media zou Admiraal Viktor Sokolov, commandant van de Russische Zwarte Zeevloot, vrijdag zijn gedood tijdens de aanval op het hoofdkwartier in het bezette Sebastopol op de Krim. [naar artikel]


6. Rusland toont nu ook interview met doodverklaarde commandant, toch blijven de twijfels overeind (27/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Viktor Sokolov is nu ook opgedoken in een filmpje. Kiev beweerde eerder dat de commandant van de Russische vloot omgekomen was bij een raketaanval op het hoofdkwartier aan de Zwarte Zee. Het Russische ministerie van Defensie heeft hem nu voor de tweede keer laten zien, maar het blijft onduidelijk hoe recent die beelden zijn. Aan de speculaties over zijn dood komt voorlopig dus nog geen einde. [naar artikel]


7. Hoogste militaire ontslag bij Rusland sinds begin invasie: commandant Zwarte Zeevloot moet opstappen na aanvallen op de Krim (20/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim heeft zaterdag opnieuw een explosie plaatsgevonden. Een drone werd er afgevuurd richting het hoofdkwartier van de Russische Zwarte Zeevloot, in Sebastopol. Dat meldt de lokale gouverneur. Eerder deze week werd de commandant van die Russische vloot vervangen, melden Russische staatsmedia. Het gaat het om het hoogste militaire ontslag sinds de Russische invasie in Oekraïne, bijna zes maanden geleden. [naar artikel]


8. Live - ‘Niet zeker of commandant Zwarte Zeevloot nog leeft’ • Autoverkeer op de Krimbrug tijdelijk stilgelegd (27/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Rusland benoemt nieuwe commandant marine en Zwarte Zeevloot (02/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!