Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

▶ Dirk De Wachter in ‘Het inzicht’: ‘Ik ben zeer kritisch over het ikkige van deze wereld’

03/10/2023 - 07:31
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ▶ Dirk De Wachter in ‘Het inzicht’: ‘Ik ben zeer kritisch over het ikkige van deze wereld’ (03/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Waarom de Belgisch-Amerikaanse therapeute Esther Perel zo hot is: ‘Het was inzicht na inzicht na inzicht’ (21/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Dirk De Wachter in gesprek met Fleur van Groningen: ‘Die ontdekking bracht mij veel inzicht in waarom ik bepaalde dingen denk of voel’ (05/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. ‘Die ontdekking bracht mij veel inzicht in waarom ik bepaalde dingen denk’: lees de gesprekken die Dirk De Wachter deze zomer voerde (26/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. ▶ Dirk De Wachter in ‘Het inzicht’: ‘Als we nooit ongelukkig waren, dan zou de liefde niet bestaan’ (03/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. De 16 vragen van De Wachter aan De Wachter: "Ik erger me aan mensen die alles fantastisch vinden” (29/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Dat we hem op een dag z'n eigen vragen zouden voorleggen: nee, dat had Dirk De Wachter niet zien aankomen. Bij deze. Vier keer zal hij het in z’n antwoorden over ‘chance’ hebben: het ongelooflijk grote geluk dat hij had om bij z'n geboorte een goed lotje te trekken. “Er zijn in het leven maar twee dingen waar ik echt voor gekózen heb. Mijn job als psychiater. En mijn vrouw. Ik ben zwaar voor haar gegaan.” [naar artikel]


7. Psychiater Dirk De Wachter kritisch over zelfzorg-trend: "Verbinding is net essentieel" (28/11/2023 - VRT NWS)

"Zorg maar lekker voor jezelf en laat alles los." Het is een advies dat je tegenwoordig wel vaker hoort. Psychiater Dirk De Wachter is er geen voorstander van. "Onze maatschappij is erg gericht op ikkig-heid, maar verbinding is net essentieel om jezelf goed te voelen", zegt hij in "De wereld van Sofie" op Radio 1. [naar artikel]


8. Wat we moeten lezen om een beter inzicht te krijgen in de wereld van morgen (11/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Nieuw inzicht over hoe we plots een koude, grijze wereld kregen na meteorietinslag 66 miljoen jaar geleden: "Fijnstof luidde einde dinosauriërs in" (30/10/2023 - VRT NWS)

Fijnstof van verpulverd gesteente heeft wellicht een dominante rol gespeeld bij de afkoeling van het klimaat, de verstoring van de fotosynthese en het massaal uitsterven van leven op onze planeet 66 miljoen jaar geleden. Dat blijkt een nieuwe Belgische studie over de meteorietinslag van toen. Die bracht een massaal uitsterven op gang, onder meer van dinosauriërs op het land. "De wereld werd binnen enkele dagen na de inslag omringd door een wolk van fijnstof." [naar artikel]


10. Dirk De Wachter over hoogsensiviteit: "Ongevoeligheid van de wereld is een groter probleem" (13/09/2017 - De Morgen)

Fleur van Groeningen schrijft in Leven zonder filter over haar leven met hoogsensitiviteit. Het boek vindt massaal weerklank bij het grote publiek. Psychiater Dirk De Wachter is niet verbaasd over dat succes.  In 'De Wereld vandaag' op Radio 1 neemt hij het op voor hooggevoeligheid: "Het zijn geen slechte eigenschappen als men erg inzit met de mens." [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!