In en rond de Waagnatie is vrijdag de elfde editie van Antwerpen Proeft van start gegaan. Het vierdaagse culinaire festival met zicht op de Schelde biedt opnieuw kleine gerechtjes van toprestaurants uit België en Nederland aan voor 5 of 7,5 euro. Op de affiche staan onder meer Würst (Jeroen Meus), Graanmarkt 13 (Seppe Nobels), Vrijmoed (Michaël Vrijmoed) en La Paix (David Martin). Je kan er ook workshops en demonstraties volgen en culinaire boeken laten signeren door auteurs als Sepideh Sedaghatnia en Luc De Raedemaeker. [naar artikel]
Het culinair festival Antwerpen Proeft zal dit jaar omwille van de coronacrisis niet plaatsvinden van 13 tot en met 16 mei zoals oorspronkelijk gepland, maar (hopelijk) wel van 11 tot en met 14 november. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De editie van november krijgt de naam Proeft Boutique mee, omdat het gaat om een “op-en-top gezellige en uitgepuurde eindejaarsversie van het gekende Antwerpen Proeft”. [naar artikel]
In en rond de Antwerpse Waagnatie heeft afgelopen weekend de elfde editie van het culinaire festival ‘Antwerpen Proeft’ plaatsgevonden. Heel wat standjes raakten uitverkocht. De recordeditie van vorig jaar werd geëvenaard, klinkt het. [naar artikel]
In Antwerpen is zondagavond het doek gevallen over het vierdaagse culinaire festival ‘Antwerpen Proeft’. Foodies en levensgenieters konden ook tijdens deze twaalfde editie weer smullen van de gerechten van veertig restaurants en culinaire speciaalzaken. De opkomst was volgens de organisatie in overeenstemming met voorbije edities. Grote publiekslieveling was de allereerste ‘Omelettenbattle’, die volgend jaar zeker een vervolg krijgt. [naar artikel]
Na een succesvolle editie in 2022 heeft Antwerpen Proeft de eerste namen voor het 15de culinaire festival aan de Waagnatie gelost. Opvallend: alle acht deelnemende restaurants en speciaalzaken hebben een vermelding in culinaire gids Gault&Millau en twee restaurants staan zelfs in de Michelingids. [naar artikel]
Als dessert, lekker tussendoortje of het ideale krachtvoer voor een fietstocht: rijstpap valt bij veel mensen in de smaak. Alleen is het soms makkelijker om in een potje te kopen dan het zelf helemaal te maken. Is dat dan even lekker als die eigen bereiding? Chef Luc Bellings proeft tien merken rijstpap uit de supermarkt én deelt een heerlijk recept van zijn oma. “Deze duurdere rijstpap lijkt meer op saus dan pudding, het is gewoon puur melk.” [naar artikel]
Op 11 november barst het carnavalsseizoen weer los, maar in As is dat zondagavond al het geval. Voor het eerst moet de Orde der Asserbakken vieren zonder hun voorzitter Dirk Berger, die dit jaar in volle carnavalsperiode overleed. [naar artikel]
Bijna 11 november, de feestmutsen liggen klaar en de carnavalsvlag is gestreken. “We zijn er klaar voor”, klinkt bij de Vlaamse carnavalsvereniging FEN. Ook Liveke, dat de Limburgse carnavalisten verenigt, ziet na twee jaar corona heel veel knaldrang. Maar de crisis dan? En de oorlog in Oekraïne? “We hebben allemaal een booster aan levensvreugde nodig.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.