Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Antwerpen Proeft kent succesvolle editie: “Even goed als recordjaar”

01/05/2017 - 20:05
"In en rond de Antwerpse Waagnatie heeft afgelopen weekend de elfde editie van het culinaire festival ‘Antwerpen Proeft’ plaatsgevonden. Heel wat standjes raakten uitverkocht. De recordeditie van vorig jaar werd geëvenaard, klinkt het."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Antwerpen Proeft kent succesvolle editie: “Even goed als recordjaar” (01/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

In en rond de Antwerpse Waagnatie heeft afgelopen weekend de elfde editie van het culinaire festival ‘Antwerpen Proeft’ plaatsgevonden. Heel wat standjes raakten uitverkocht. De recordeditie van vorig jaar werd geëvenaard, klinkt het. [naar artikel]


2. Geen Antwerpen Proeft in de lente, wel Proeft Boutique in het najaar (11/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

Het culinair festival Antwerpen Proeft zal dit jaar omwille van de coronacrisis niet plaatsvinden van 13 tot en met 16 mei zoals oorspronkelijk gepland, maar (hopelijk) wel van 11 tot en met 14 november. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De editie van november krijgt de naam Proeft Boutique mee, omdat het gaat om een “op-en-top gezellige en uitgepuurde eindejaarsversie van het gekende Antwerpen Proeft”. [naar artikel]


3. Belgische wijnboeren hadden recordjaar: onze huissommelier proeft 9 wijnen van eigen bodem en velt haar oordeel. “Zoveel diepgang in het glas” (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Belgische wijnboeren hadden een recordjaar: vorig jaar produceerden ze maar liefst 3 miljoen liter wijn op eigen bodem. De wijn zelf is steeds vaker te verkrijgen in horecazaken over ons hele land en het aantal wijnbouwers zelf groeit ook. Welke wijn uit eigen land is dan je geld waard? Huissommelier Sepideh proeft wijn van 9 verschillende domeinen en velt haar oordeel. “Wauw, zoveel diepgang in dit glas!” [naar artikel]


4. Elfde editie van Antwerpen Proeft van start op Eilandje (28/04/2017 - Gazet van Antwerpen)

In en rond de Waagnatie is vrijdag de elfde editie van Antwerpen Proeft van start gegaan. Het vierdaagse culinaire festival met zicht op de Schelde biedt opnieuw kleine gerechtjes van toprestaurants uit België en Nederland aan voor 5 of 7,5 euro. Op de affiche staan onder meer Würst (Jeroen Meus), Graanmarkt 13 (Seppe Nobels), Vrijmoed (Michaël Vrijmoed) en La Paix (David Martin). Je kan er ook workshops en demonstraties volgen en culinaire boeken laten signeren door auteurs als Sepideh Sedaghatnia en Luc De Raedemaeker. [naar artikel]


5. Mooie opkomst voor twaalfde editie van Antwerpen Proeft (13/05/2018 - Gazet van Antwerpen)

In Antwerpen is zondagavond het doek gevallen over het vierdaagse culinaire festival ‘Antwerpen Proeft’. Foodies en levensgenieters konden ook tijdens deze twaalfde editie weer smullen van de gerechten van veertig restaurants en culinaire speciaalzaken. De opkomst was volgens de organisatie in overeenstemming met voorbije edities. Grote publiekslieveling was de allereerste ‘Omelettenbattle’, die volgend jaar zeker een vervolg krijgt. [naar artikel]


6. Antwerpen Proeft serveert eerste van 30 namen voor zijn vijftiende editie (20/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

Na een succesvolle editie in 2022 heeft Antwerpen Proeft de eerste namen voor het 15de culinaire festival aan de Waagnatie gelost. Opvallend: alle acht deelnemende restaurants en speciaalzaken hebben een vermelding in culinaire gids Gault&Millau en twee restaurants staan zelfs in de Michelingids. [naar artikel]


7. Luc Bellings proeft 10 potjes rijstpap en buist de helft, maar geeft een verrassende 9/10: “Dit proeft duidelijk naar vanille!” (09/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Als dessert, lekker tussendoortje of het ideale krachtvoer voor een fietstocht: rijstpap valt bij veel mensen in de smaak. Alleen is het soms makkelijker om in een potje te kopen dan het zelf helemaal te maken. Is dat dan even lekker als die eigen bereiding? Chef Luc Bellings proeft tien merken rijstpap uit de supermarkt én deelt een heerlijk recept van zijn oma. “Deze duurdere rijstpap lijkt meer op saus dan pudding, het is gewoon puur melk.” [naar artikel]


8. Ish Ait Hamou schreef een essay over ‘de theorie van de 1 of 2’: ‘Er is veel onbegrip tussen succesvolle en minder succesvolle mensen’ (05/11/2023 - Trends)

Zelfs een succesvolle cultureel ondernemer als Ish Ait Hamou kampt met twijfels en demonen. In een boek probeert hij te achterhalen waar die angsten vandaan komen en waarom zijn Vlaams-Marokkaanse generatiegenoten zo vaak angst en afgunst voelen. “De basis is helder en eerlijk communiceren. Alleen zo kunnen we stappen vooruitzetten.” The post Ish Ait Hamou schreef een essay over ‘de theorie van de 1 of 2’: ‘Er is veel onbegrip tussen succesvolle en minder succesvolle mensen’ appeared first on Trends. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!