Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

99 % van de Belgen koopt elke week charcuterie: maar welke soort is het (on)gezondst? Diëtiste is duidelijk. “Dit vlees is rood maar relatief weinig bewerkt”

10/10/2023 - 08:40
"De Belg kan niet zonder charcuterie op de boterham: 99 procent van alle gezinnen kocht in 2022 vleesbeleg, van salami tot serranoham, volgens VLAM. Maar van welke charcuterie blijf je beter weg wil je geen overdaad aan zout en vet op je brood? En hoeveel mag je er eten zonder zorgen? Onze diëtiste vergelijkt alle populaire opties. “Dit vlees is verrassend genoeg niet zo slecht en zelfs vrij puur.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 99 % van de Belgen koopt elke week charcuterie: maar welke soort is het (on)gezondst? Diëtiste is duidelijk. “Dit vlees is rood maar relatief weinig bewerkt” (10/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Belg kan niet zonder charcuterie op de boterham: 99 procent van alle gezinnen kocht in 2022 vleesbeleg, van salami tot serranoham, volgens VLAM. Maar van welke charcuterie blijf je beter weg wil je geen overdaad aan zout en vet op je brood? En hoeveel mag je er eten zonder zorgen? Onze diëtiste vergelijkt alle populaire opties. “Dit vlees is verrassend genoeg niet zo slecht en zelfs vrij puur.” [naar artikel]


2. Salami, ham of paté: welke charcuterie is het meest (on)gezond? En welke eet je best met mate? Diëtiste legt uit: “Dit rood vlees is relatief weinig bewerkt” (10/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Belg kan niet zonder charcuterie op de boterham: 99 procent van alle gezinnen kocht volgens VLAM in 2022 vleesbeleg, van salami tot serranoham. “Nochtans zou je volgens de richtlijnen maar 30 gram charcuterie per week mogen eten”, duidt diëtiste Sanne Mouha. Welke charcuterie is dan (on)gezond? En wat als je toch méér eet? Onze diëtiste vergelijkt alle populaire opties. “Dit vlees is verrassend genoeg niet zo slecht en zelfs vrij puur.” [naar artikel]


3. Welke ontbijtgranen zijn het ongezondst? Deze krijgen de slechtste score (03/10/2017 - Het Belang van Limburg)

78 procent van de Vlamingen ontbijt, alleen zijn de ontbijtgranen die ’s ochtends aan tafel komen niet altijd zo gezond als de verpakking claimt. Consumentenorganisatie Test-Aankoop vergeleek 320 soorten ontbijtgranen en gaf ze een score op basis van hun voedingswaarde. [naar artikel]


4. 'Belgisch koekje is het ongezondst' (10/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Waarom werd de beslissing om de GP van Imola te annuleren zo (relatief) snel genomen? “De F1-bonzen hebben duidelijk geleerd na Melbourne 2020" (17/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Monaco wordt dus de zesde grand prix van het jaar. En niet Imola. Het noodweer in Noord-Italië sloot iedere andere optie uit: de grand prix van Emilia Romagna werd vandaag geannuleerd. Geen unicum, maar wel pas de vierde keer in de geschiedenis. “We hebben brandweer en politie nu wel voor iets anders nodig.” [naar artikel]


6. Limburgse slagers reageren boos op nieuwe voedingsdriehoek die rood vlees en charcuterie veroordeelt (20/09/2017 - Het Belang van Limburg)

De Limburgse slagers zijn boos. Want volgens de vernieuwde voedingsdriehoek van de Vlaamse overheid moeten we veel minder rood vlees eten en liefst zelfs stoppen met het eten van charcuterie. De voedingsdriehoek is een richtlijn voor mensen die gezond en evenwichtig willen eten. Maar de slagers zijn het totaal niet eens met de vooropgestelde criteria. [naar artikel]


7. Heeft u al eens gekeken hoe lang charcuterie goed blijft na het openen van de verpakking? (19/02/2018 - Het Nieuwsblad)

Wie een pakje voorverpakte hesp koopt in het warenhuis, kijkt meestal naar de houdbaarheidsdatum. Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat die enkel geldt zolang de verpakking gesloten blijft. Eens er lucht aan het vlees is gekomen, blijft het hoogstens nog maar een paar dagen goed voor consumptie. Omdat het dan begint te bederven. [naar artikel]


8. In het spoor van levende koeien in Kieldrecht naar charcuterie in Edegem: “Wij houden de ketting tussen boer en beenhouwer kort” (25/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

Hoe reageert de consument op het recente vleesschandaal? En wat doet de slager om de hoek? “Wij houden de ketting tussen boer en beenhouwer al jaren zo kort mogelijk”, reageert slagersfamilie Van Gijsel uit Edegem. “We halen onze runderen bij onze nonkel Mon.” Uw krant volgde het spoor van levende koeien in Kieldrecht naar charcuterie in Edegem. [naar artikel]


9. Greenpeace: “Haal Plop en co. van verpakking bij ongezonde charcuterie” (02/05/2018 - Gazet van Antwerpen)

Haal K3, Plop en Maya de Bij van de verpakking van ongezonde charcuterie. Dat vraagt Greenpeace aan Studio 100. De milieuorganisatie liet de samenstelling onderzoeken van populaire producten zoals de Plopworst. Niet geschikt als dagelijkse kost voor kinderen, luidt de conclusie. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!