Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Sterrenchef Maurice de Jaeger test lasagne bolognese: “Amper 1,49 euro én toch een 8,5 op 10 waard”

10/10/2023 - 12:06
"Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum stak elf lasagnes in de oven: tien van huismerken en één van hét A-merk Come a Casa. Met mes en vork ging hij op zoek naar het antwoord op de vraag of dat A-merk het extra geld waard is. “Ik vond er best wel wat die beter zijn. Zeker die ene.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Sterrenchef Maurice de Jaeger test lasagne bolognese: “Amper 1,49 euro én toch een 8,5 op 10 waard” (10/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum stak elf lasagnes in de oven: tien van huismerken en één van hét A-merk Come a Casa. Met mes en vork ging hij op zoek naar het antwoord op de vraag of dat A-merk het extra geld waard is. “Ik vond er best wel wat die beter zijn. Zeker die ene.” [naar artikel]


2. Sterrenchef test lasagne bolognese van huismerken: “Amper 1,49 euro en toch veel beter dan Come a Casa” (10/10/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum stak elf lasagnes in de oven: tien van huismerken en één van hét A-merk Come a Casa. Met mes en vork ging hij op zoek naar het antwoord op de vraag of dat A-merk het extra geld waard is. “Ik vond er best wel wat die beter zijn. Zeker die ene.” [naar artikel]


3. Sterrenchef Maurice de Jaeger test spaghetti: “Dit huismerk scoort 8/10 en kost niet de helft” (16/05/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum gooide negen keer spaghettistokjes van een huismerk in een pruttelende pot water. Daarna deed hij hetzelfde met de A-merken Soubry en Barilla. Dé vraag na de uitgebreide spaghettiproeverij: zijn die A-merken dat extra geld waard of vind je al even lekkere spaghetti bij de huismerken? “Dezelfde kwaliteit voor veel minder geld, dan weet je het wel.” [naar artikel]


4. Sterrenchef Maurice de Jaeger test tonijn uit blik: “Dit is de enige die me écht blij maakt en veel minder kost dan A-merk” (30/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum opende tien blikjes tonijn van de huismerken. Daarna ging hij met zijn vork ook nog eens door die van de A-merken Rio Mare en Saupiquet. Doel van de proeverij? Testen of die A-merken écht dat extra geld waard zijn. Of vind je net zo lekkere - of zelfs betere - tonijn bij de goedkopere huismerken? “Er is er een die me écht gelukkig maakt én fors minder kost.” [naar artikel]


5. DE GROTE TEST. Sterrenchef Maurice de Jaeger test 11 bitterballen: op één na goedkoopste krijgt de hoogste score (03/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Wij Belgen mogen dan de cracks zijn in het bakken van frieten, de Nederlanders bezorgden ons wel een van de absolute toppers onder de frituursnacks: de bitterbal. De Nederlandse sterrenchef Maurice de Jaeger van restaurant Sensum in Gent proefde er voor ons 11 stuks, vond een “absolute topper voor weinig geld”, maar was bij momenten wel ontgoocheld. Ook over dé A-merken: “Dit is niets meer dan een gefrituurd bouillonblokje.” [naar artikel]


6. Sterrenchef Maurice de Jaeger test tomatenblokjes uit blik: “Dit huismerk is perfect om saus mee te maken” (04/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum opende acht blikken met tomatenblokjes. Zeven van de huismerken, één van het A-merk Elvea. De vraag? Is dat A-merk het extra geld waard of zitten er bij de huismerken net zo lekkere én veel goedkopere alternatieven. Het antwoord? “Ik kan blijven proeven, dit blijft altijd de beste.” [naar artikel]


7. Sterrenchef Maurice de Jaeger test verse kaasjes met fruit: “De goedkoopste is ook nog eens de beste” (05/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum liet het kind in zich naar boven komen en proefde van elf potjes verse kaas met fruit: tien van een huismerk en nog eentje van hét A-merk Danonino. Telkens proefde hij van een kaasje met aardbeismaak en ging hij op zoek naar de vraag of dat A-merk wel het extra geld waard is. “Deze krijgt van mij een 8,5 op tien. Is het ook de goedkoopste? Straf.” [naar artikel]


8. DE GROTE TEST. Sterrenchef Maurice de Jaeger proeft 17 keer instantnoedels met kip: “Aziatisch? Eerder saaie vermicellisoep” (13/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Het is de guilty pleasure van jong en ook wel oud: noedels uit een cup of zakje. Sterrenchef én noedelfan Maurice de Jaeger van Sensum in Gent proefde er zeventien, gaf twee keer een negen, maar was ook vaak ontgoocheld: “Ik snap de intentie niet.” [naar artikel]


9. Chef Broes Tavernier en kroost testen lasagne bolognese en willen meer dan gewoon hun honger stillen (23/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Chef Broes Tavernier van ’t Vijfde Seizoen in Aalter test samen met zoontje Casper (12) en dochtertje Liv (6) twaalf lasagnes bolognese uit de supermarkt. Casper heeft zich voorgenomen om de laagjes lasagne te tellen, Liv wil vooral lekker gehakt proeven en papa Broes gaat op zoek naar een mooi gelaagde lasagne met beet en een lekkere, complexe smaak. Wat geen van de drie wil, is een papperige boeltje dat alleen goed is om de honger te stillen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!