Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Russisch leger rukt op rond symbolische verzetsstad Avdiivka, maar Poetin tempert verwachtingen

16/10/2023 - 13:01
"Er wordt al dagenlang hevig gevochten in en rond Avdiivka, een symbolisch industriestadje in de Donbas. Volgens militaire bloggers zou het Russische leger daar terreinwinst boeken, maar de Russische president Vladimir Poetin tempert nu de verwachtingen. Nochtans zou de verovering van het stadje wel het moreel van de Russische troepen aan het front kunnen opkrikken."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Russisch leger rukt op rond symbolische verzetsstad Avdiivka, maar Poetin tempert verwachtingen (16/10/2023 - VRT NWS)

Er wordt al dagenlang hevig gevochten in en rond Avdiivka, een symbolisch industriestadje in de Donbas. Volgens militaire bloggers zou het Russische leger daar terreinwinst boeken, maar de Russische president Vladimir Poetin tempert nu de verwachtingen. Nochtans zou de verovering van het stadje wel het moreel van de Russische troepen aan het front kunnen opkrikken. [naar artikel]


2. Russisch leger gaat vol in offensief en probeert Oekraïners te omsingelen bij Avdiivka: ‘Situatie is zwaar verslechterd’ (11/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Live - Russisch offensief bij Avdiivka tot nu toe zonder grote terreinwinst • Russin die op tv tegen oorlog protesteerde mogelijk vergiftigd (13/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Russisch leger verloor “al 4.000 soldaten” in Oost-Oekraïense stad Avdiivka: “Een van zwaarste verliezen van dit jaar” (28/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Russische leger heeft al “4.000 soldaten” verloren bij de gevechten in Avdiivka, in het oosten van Oekraïne. Dat heeft de Oekraïense minister van Defensie Roestem Oemjerov gezegd tijdens een gesprek met zijn Amerikaanse collega Lloyd Austin. Ook het Britse defensieministerie stelt dat Rusland tot nu toe al “enkele van zijn zwaarste verliezen van dit jaar” heeft geleden in de strategisch belangrijke stad. [naar artikel]


5. ‘Vleesmolen’ Avdiivka kostte Russisch leger al duizenden levens. Nu willen ze het mogelijk nóg eens proberen (16/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Live - Orban bevestigt steun voor Zweedse NAVO-toetreding • ‘Russisch leger is Avdiivka binnengedrongen, maar meteen verdreven’ (24/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Vier maanden na start nieuw Russisch offensief: Oekraïense stad Avdiivka staat op vallen (06/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Russisch leger valt Avdiivka aan met “zeer grote troepenmacht”, zegt burgemeester (08/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Het Russisch leger valt de belegerde Oost-Oekraïense stad Avdiivka aan met een “zeer grote troepenmacht. Dat meldt burgemeester Vitali Barabasj, die het heeft over een situatie die op sommige plaatsen “gewoonweg onwerkelijk” is. Moskou probeert al maanden om de strategisch gelegen stad te omsingelen, maar maakt nu echt vooruitgang. Avdiivka staat op het punt te vallen. [naar artikel]


9. “Situatie is onwerkelijk”: Russisch leger valt Avdiivka aan “met zeer grote troepenmacht” (08/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Het Russisch leger heeft dinsdagochtend de aanval ingezet op de Oost-Oekraïense stad Avdiivka met een “zeer grote troepenmacht. Dat meldt burgemeester Vitali Barabasj. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!