Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Russisch leger verloor “al 4.000 soldaten” in Oost-Oekraïense stad Avdiivka: “Een van zwaarste verliezen van dit jaar”

28/10/2023 - 15:01
"Het Russische leger heeft al “4.000 soldaten” verloren bij de gevechten in Avdiivka, in het oosten van Oekraïne. Dat heeft de Oekraïense minister van Defensie Roestem Oemjerov gezegd tijdens een gesprek met zijn Amerikaanse collega Lloyd Austin. Ook het Britse defensieministerie stelt dat Rusland tot nu toe al “enkele van zijn zwaarste verliezen van dit jaar” heeft geleden in de strategisch belangrijke stad."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Russisch leger verloor “al 4.000 soldaten” in Oost-Oekraïense stad Avdiivka: “Een van zwaarste verliezen van dit jaar” (28/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Russische leger heeft al “4.000 soldaten” verloren bij de gevechten in Avdiivka, in het oosten van Oekraïne. Dat heeft de Oekraïense minister van Defensie Roestem Oemjerov gezegd tijdens een gesprek met zijn Amerikaanse collega Lloyd Austin. Ook het Britse defensieministerie stelt dat Rusland tot nu toe al “enkele van zijn zwaarste verliezen van dit jaar” heeft geleden in de strategisch belangrijke stad. [naar artikel]


2. ‘We drongen de Russen terug in Avdiivka, maar ’s nachts stuurden ze nieuwe soldaten. We doodden er zoveel dat onze voorraad drones op raakte’ (31/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. “Eerste straatgevechten met Russische soldaten”: situatie wordt kritiek op sommige plaatsen in Oost-Oekraïense stad Avdiivka (06/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

In de Oost-Oekraïense stad Avdiivka, waar al maandenlang strijd om wordt geleverd, wordt de situatie op sommige plaatsen kritiek, met de eerste geïsoleerde “straatgevechten” met groepjes Russische soldaten. Dat zegt de burgemeester van de stad, Vitali Barabach, op de Oekraïense tv. [naar artikel]


4. Live - ‘Honderden Oekraïense soldaten gevangengenomen of vermist na val Avdiivka’ (21/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Honderden Oekraïense soldaten vermist na terugtrekking uit Avdiivka (21/02/2024 - De Tijd)

18:46 De Oekraïense terugtrekking uit Avdiivka is niet rimpelloos verlopen. Tijdens de operatie raakten honderden soldaten vermist. Dat kan een impact hebben op het moreel en de slagvaardigheid van de troep... [naar artikel]


6. ‘Geef ons munitie’: bij Avdiivka wachten Oekraïense soldaten op bevelen die niet komen (26/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Russisch leger gaat vol in offensief en probeert Oekraïners te omsingelen bij Avdiivka: ‘Situatie is zwaar verslechterd’ (11/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Russisch offensief bij Avdiivka tot nu toe zonder grote terreinwinst • Russin die op tv tegen oorlog protesteerde mogelijk vergiftigd (13/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Russisch leger rukt op rond symbolische verzetsstad Avdiivka, maar Poetin tempert verwachtingen (16/10/2023 - VRT NWS)

Er wordt al dagenlang hevig gevochten in en rond Avdiivka, een symbolisch industriestadje in de Donbas. Volgens militaire bloggers zou het Russische leger daar terreinwinst boeken, maar de Russische president Vladimir Poetin tempert nu de verwachtingen. Nochtans zou de verovering van het stadje wel het moreel van de Russische troepen aan het front kunnen opkrikken. [naar artikel]


10. ‘Vleesmolen’ Avdiivka kostte Russisch leger al duizenden levens. Nu willen ze het mogelijk nóg eens proberen (16/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!