In onze bossen valt heel wat eetbaars te rapen. Maar volgens het Bosdecreet mag je niets meenemen uit een openbaar bos. “Klopt”, zegt Jeroen Denaeghel, woordvoerder van het Agentschap Natuur en Bos. “Uiteraard doen we niet moeilijk over een kind dat enkele kastanjes meeneemt, maar op grote schaal paddenstoelen verzamelen of wilde orchideeën plukken kan niet. Plukkers snappen niet dat ze in een bos een ecologische verstoring veroorzaken.” [naar artikel]
In onze bossen valt heel wat eetbaars te rapen. Maar volgens het Bosdecreet mag je niets meenemen uit een openbaar bos. “Klopt”, zegt Jeroen Denaeghel, woordvoerder van het Agentschap Natuur en Bos. “Uiteraard doen we niet moeilijk over een kind dat enkele kastanjes meeneemt, maar op grote schaal paddenstoelen verzamelen of wilde orchideeën plukken kan niet. Plukkers snappen niet dat ze in een bos een ecologische verstoring veroorzaken.” [naar artikel]
Lily Joan Roberts zet graag groenten, kruiden en wilde planten centraal op het menu. En dat doet ze zowel in tapasrestaurant Bar d’Henri als met Relish, de verzamelnaam voor haar projecten rond voeding. De Antwerpse met Britse roots deed ervaring op bij verscheidene chef-koks in de hele wereld. Ze nam ons mee naar het Noordkasteel op zoek naar een schotel vol lekkers uit de wilde natuur en bereidde er een heerlijke lunch mee. [naar artikel]
In sprookjes zijn het kabouterhuisjes, in sterrenkeukens verwerken koks ze in hun meest exquise gerechten: paddenstoelen spreken tot onze verbeelding én tot onze smaakpapillen. Toch is het verboden ze te plukken en ze lukraak eten staat gelijk aan een spelletje Russische roulette. Dit zijn de tien paddenstoelen die je nu in het bos kan aantreffen. Kijken mag, aankomen niet. [naar artikel]
Het antigifcentrum kreeg dit jaar al meer dan 300 meldingen binnen na het eten van giftige paddenstoelen. Door de regenachtige zomer is het paddenstoelenseizoen dit jaar extra vroeg en dus gaan blijkbaar ook meer mensen zelf op paddenstoelenjacht. Maar toch weet blijkbaar niet iedereen welke exemplaren eetbaar zijn en welke niet. Wij trokken met paddenstoelenkenner André Vandesande de Hasseltse natuur in. [naar artikel]
Het mag dan wel steeds frisser en donkerder worden buiten, er zijn ook leuke kanten aan de herfst. Warme chocolademerk bijvoorbeeld, gezellig [naar artikel]
Net terug van een verkwikkende herfstwandeling met een zak vol tamme kastanjes? Die smaken nog lekkerder als je ze even poft in een pan of in de [naar artikel]
De speelplaats van het Spectrumcollege is bezaaid met kastanjes. [naar artikel]
De kastanjebomen die in 2015 gekapt zijn aan de kiosk van de Antwerpse Zoo komen weer tot leven als broodplankjes. De Mechelse firma die daarvoor zorgt, gaat ook de bomen van de Leien recycleren tot tafels. [naar artikel]
Opnieuw klimmen geblazen vandaag in de Vuelta. Het peloton trekt van Lorca naar Calar Alto, de plaats waar de grootste telescoop van het Europese [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.