Lily Joan Roberts zet graag groenten, kruiden en wilde planten centraal op het menu. En dat doet ze zowel in tapasrestaurant Bar d’Henri als met Relish, de verzamelnaam voor haar projecten rond voeding. De Antwerpse met Britse roots deed ervaring op bij verscheidene chef-koks in de hele wereld. Ze nam ons mee naar het Noordkasteel op zoek naar een schotel vol lekkers uit de wilde natuur en bereidde er een heerlijke lunch mee. [naar artikel]
Ian Thomas is een fervente vegan-aanhanger. Vandaag neemt hij ons mee naar de shop waar hij al zijn inkopen gaat doen om voor zijn huisgenoten te... [naar artikel]
In onze bossen valt heel wat eetbaars te rapen. Maar volgens het Bosdecreet mag je niets meenemen uit een openbaar bos. “Klopt”, zegt Jeroen Denaeghel, woordvoerder van het Agentschap Natuur en Bos. “Uiteraard doen we niet moeilijk over een kind dat enkele kastanjes meeneemt, maar op grote schaal paddenstoelen verzamelen of wilde orchideeën plukken kan niet. Plukkers snappen niet dat ze in een bos een ecologische verstoring veroorzaken.” [naar artikel]
Talrijke tools om de liefde te vinden, maar slechts weinig voor mensen die er een plantaardige levensstijl op na houden. Na Veganific vervoegt... [naar artikel]
Vandaag vieren we World Vegan Day en meteen ook het startschot van Try Vegan, want de hele maand november staat in het teken van de veganistische keuken. Ben je wel nieuwsgierig maar heb je vandaag even geen zin om zelf in de supermarkt de etiketten af te speuren? Laat je dan verrassen door alles wat de plantenwereld te bieden heeft zonder je luie zetel te verlaten dankzij deze heerlijke vegan takeout adresjes. Van pizza tot frietjes, want op zondag mag dat comfortfood zijn. [naar artikel]
Hasselt is uitgegroeid tot een hotspot voor veganisten. Het beste bewijs? De vijf Belgian Vegan Awards die vorig jaar richting Stad van de Smaak gingen. Ook dit jaar haalden verschillende veganzaken de finale. Stemmen kan nog tot woensdagavond. [naar artikel]
Op de Oude Koornmarkt in Antwerpen opende dinsdagavond het vegan restaurant Lento. Na vier succesvolle jaren in Hasselt achtten eigenaars Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamp de tijd rijp voor de sprong naar de koekenstad. Ze willen Antwerpenaren laten genieten van hun unieke concept: in een stijlvolle omgeving genieten van het beste wat de vegan keuken te bieden heeft. [naar artikel]
Op 1 november is het World Vegan day en met die dag start meteen de Try Vegan-challenge die nog loopt tot en met 30 november. Een maand waarin we aangemoedigd worden om een keertje in de week plantaardig te eten. Volgens onderzoek eet bijna 1 op de 4 Belgen wekelijks één vegan maaltijd. Maar hoe begin je daaraan? En loop je dan geen vitaminetekort op? We delen tips en scheiden vijf feiten van fabels. “Het is veel minder ingewikkeld dan je denkt.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.