Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Elens restaurant bant even alle vlees: “Mannen zijn eerder terughoudend”

26/10/2023 - 12:01
"Restaurant De Poorterij in Elen (Dilsen-Stokkem) gaat in ‘De Week Zonder Vlees’ de komende dagen volledig veggie. “De reacties zijn gemengd. Vrouwen zijn sneller geneigd om een vegetarisch menu te bestellen, mannen zijn eerder terughoudend”, merkt uitbater Rudi Peters op."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Sergio Herman bant vlees op de kaart, wat vinden andere chefs daarvan? “Het vlezeke, dat krijg je er niet zomaar uit” (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)

“We serveren geen vlees meer in Pure C, tenzij iemand er expliciet naar vraagt.” Sergio Herman maakte in ‘Mijn keuken mijn restaurant’ duidelijk dat er een trend aan de gang is naar minder vlees bij topzaken. Andere chefs gaan akkoord, al bant niemand zijn kippen-, rund- of varkensvlees volledig van de kaart. “Het vlezeke als hoofdschotel, dat krijg je er zomaar niet uit.” [naar artikel]


2. Hades begint seizoen met stuntoverwinning op Lyra-Lierse (04/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Hades heeft het seizoen ingezet met een stunt van formaat! Op het veld van titelkandidaat Lyra-Lierse ging het met 0-1 winnen na een doelpunt van Jordy Elens in het ultieme slot. “Een sterk blok, héél véél lopen en mikken op onze sterke counter. Dat was het recept en het heeft honderd procent geloond”, aldus matchwinnaar Elens. “We hadden absoluut niets te verliezen in Lyra en dan smaakt zo’n zege extra zoet. Mijn doelpunt? Ik kon de bal opdrijven vanuit het middenveld, dribbelde een speler en trapte de bal binnen. Een mooie goal. Al zeg ik het zelf”, knipoogde Elens. [naar artikel]


3. In dit restaurant met erotisch getinte acts en seksspeeltjes zijn alleen volwassenen welkom: “Het kan er pikant aan toe gaan” (18/01/2023 - Gazet van Antwerpen)

De Facebookpagina van restaurant La Chapelle in Genk meldt het expliciet: “adults only”. Niet omdat het vlees, maar wel de acts en de inrichting van het interieur best pittig zijn. [naar artikel]


4. KIJK. In dit restaurant slacht je zelf de kip die op je bord komt: "We willen dat mensen bewuster vlees eten” (14/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

In het Nederlandse restaurant Upstick in Arnhem kunnen vleeseters de kip slachten die ze later gaan opeten. Ze helpen de kip ook te plukken, waarna ze op hun bord terechtkomt. Het doel van Upstick is om mensen meer bewust maken van het vlees dat ze eten: “Het is wel anders als je hem net een half uur geleden met veren hebt gezien”, zegt één van de klanten. [naar artikel]


5. GEPROEFD. Must-go adresje voor vleesliefhebbers: “Botermals en bijzonder sappig” (30/11/2023 - Het Belang van Limburg)

“Botermals vlees dat zich snijdt als een biscuitgebakje”. Dat mag je op je bord verwachten bij Carnis in Zutendaal. ’s Middags een brasserie met croque, salade en pannenkoek op de kaart, ’s avonds een restaurant voor de echte vlees- en visliefhebber. [naar artikel]


6. Bekende chef bant veganisten uit zijn restaurant in Australië: “Ga ergens anders je rommel eten” (23/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

John Mountain, een bekende Britse chef, heeft het gehad met veganisten en hun kritiek. Hij neemt een opvallende beslissing: veganisten komen zijn restaurant niet meer in. [naar artikel]


7. Mechels restaurant ViaVia bant sigaret van terras: “Iedereen reageert positief, ook rokers” (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een sigaret opsteken op het terras van ViaVia in Mechelen, mag niet meer. Het restaurant in stadspark De Kruidtuin besliste twee maanden geleden om het roken aan banden te leggen. Daar hadden ze goede redenen voor. “Zelfs rokers reageren positief op onze beslissing”, zegt uitbater David Van Damme. [naar artikel]


8. China bant reality-tv-programma's en verbiedt mannen om zich “te vrouwelijk” te kleden (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Chinese overheid draait de duimschroeven voor de entertainmentindustrie strakker aan. Zo worden bepaalde reality-tv-programma’s verboden en mogen mannen zich niet “te vrouwelijk” meer uitdossen. [naar artikel]


9. KIJK. Activisten gaan bekende chef-kok, die veganisten bant, te lijf in zijn restaurant (02/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Activisten zijn gaan protesteren in het restaurant Fyre in het Australische Perth. Daar zijn veganisten sinds een paar weken niet meer welkom. De bekende Britse chef-kok John Mountain heeft het gehad met veganisten en hun kritiek. Onder leiding van activiste en veganiste Tash Peterson, stormden een tiental mensen het restaurant binnen. “Je hebt bloed aan je handen”, schreeuwde Peterson tegen de chef-kok. [naar artikel]


10. Sergio Herman weert vlees uit restaurant Pure C in Cadzand (12/03/2020 - Gazet van Antwerpen)

Topchef Sergio Herman zal geen vlees meer serveren in zijn restaurant op de Cadzandse zeedijk Pure C. “Chefs moeten het goede voorbeeld geven”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]


11. Topchef Pieter-Jan Lint (35) opent “eerste gastronomisch veganistisch restaurant van België”: “Wereld tonen dat het anders kan” (17/04/2022 - Het Nieuwsblad)

Merelbeke is een gastronomisch restaurant rijker. Maar gerechten op basis van vlees, vis en zelfs melk, kaas en eieren staan niet op de menukaart van ‘Amaranth’. Topchef Pieter-Jan Lint (35) kookt uitsluitend plantaardig. “Een dame blanche zonder melk of room? Waarom niet?” [naar artikel]


12. “Per 100 gram rood vlees dat je per dag eet, stijgt het risico op darmkanker met 1 procent”: expert licht impact van (rood) vlees toe (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


13. 3 op de 4 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


14. ‘Adults only’ in Genks restaurant La Chapelle: “Kan er pikant aan toe gaan” (17/01/2023 - Het Belang van Limburg)

De facebookpagina van restaurant La Chapelle in Genk meldt het expliciet: ‘adults only’. Niet omdat het vlees maar wel de acts en de inrichting van het interieur best pittig zijn. [naar artikel]


15. “Het moeilijkste onderdeel van het recept? Dat is de saus”: zo bereid je de perfecte vol-au-vent (08/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]


16. Meer dan 9 op de 10 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


17. Basketlegende Willy Steveniers na aanslag op zijn restaurant: “Pijnlijk en oneerlijk” (26/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Het Antwerpse restaurant De Nachtegaal, dat uitgebaat wordt door basketlegende Willy Steveniers, is op kerstnacht uitgebrand na een aanslag. De politie sluit drugsgeweld niet uit, en dat is niet verwonderlijk. Het restaurant werd al eerder genoemd in drugsdossiers. “Ik heb niets verkeerd gedaan, maar moet boeten voor wat dan ook”, reageert Steveniers. [naar artikel]


18. Vlaming blijft evenveel vlees eten als 10 jaar geleden ondanks groter veggie aanbod, maar welk vlees is nu het gezondst en goedkoopst? (14/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]


19. “Schroei het vlees dicht aan beide kanten en bestrooi met fleur de sel": vleesexpert tipt hoe je de beste steak bakt (14/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op de dag van de steak kan een lekkere biefstuk natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe bak je die zelf minstens even lekker als op restaurant? Maven-chef Jules Koninckx leert er ons alles over. “Je pan of barbecue moet zo heet mogelijk zijn, anders krijg je nooit een mooie korst.” Welk type rundvlees kies je dan het best? En gooi je het vlees meteen in de pan of op de grill wanneer je het uit de koelkast haalt? [naar artikel]


20. “Rood vlees eten brengt meer schade aan het milieu dan aan je gezondheid”: wat doet rood en bewerkt vlees écht met ons lichaam? (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


21. Zo maak je de lekkerste vol-au-vent volgens Piet Huysentruyt: “Voor de balletjes is dit soort gehakt de beste keuze” (24/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” [naar artikel]


22. Van beenharde middenvelder tot rustige cijferman: wie is Hades-middenvelder Jordy Elens? (16/02/2024 - Het Belang van Limburg)

In één van zijn eerste matchen voor Hades liep hij een gekneusde oogkas en neusbreuk op. Vorig weekend hield hij een gapende hoofdwonde over aan een elleboogstoot. Telkens speelde hij de match met de glimlach uit. Een close-up op de vier gedaantes van Hades-middenvelder Jordy Elens. [naar artikel]


23. ‘Bloed’ in uw vlees is helemaal geen bloed (17/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

“Hoe mag uw vlees gebakken zijn?” Het is een vraag die iedereen al eens heeft moeten beantwoorden op restaurant. Nogal wat mensen hebben hun biefstuk graag sappig en dus nog rood vanbinnen. Maar wanneer er bij het doorsnijden een rode vloeistof uit het vlees komt, is dat geen bloed. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!