Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Europese leiders bereiken akkoord over situatie in het Midden-Oosten: “Gijzelaars moeten vrijgelaten worden en nood aan humanitaire pauzes” 

26/10/2023 - 22:01
"De Europese leiders veroordelen de terroristische aanval van Hamas op Israël en vragen om de dramatische humanitaire situatie in de Gazastrook dringend aan te pakken. Ze roepen Israël op om humanitaire corridors en pauzes in te lassen, zodat er hulpgoederen naar de Gazastrook gebracht kunnen worden. Ze benadrukken dat Israël zichzelf mag verdedigen, maar enkel als dat proportioneel is en in lijn ligt met het humanitaire recht."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Europese leiders bereiken akkoord over situatie in het Midden-Oosten: “Gijzelaars moeten vrijgelaten worden en nood aan humanitaire pauzes”  (26/10/2023 - VRT NWS)

De Europese leiders veroordelen de terroristische aanval van Hamas op Israël en vragen om de dramatische humanitaire situatie in de Gazastrook dringend aan te pakken. Ze roepen Israël op om humanitaire corridors en pauzes in te lassen, zodat er hulpgoederen naar de Gazastrook gebracht kunnen worden. Ze benadrukken dat Israël zichzelf mag verdedigen, maar enkel als dat proportioneel is en in lijn ligt met het humanitaire recht. [naar artikel]


2. Live - Nog twee gijzelaars vrijgelaten • ‘Onderhandelingen over vrijlating vijftig gijzelaars in serieus stadium’ (23/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Vrijgelaten Israëlische gijzelaars "in goede gezondheid", vandaag komen opnieuw gijzelaars en Palestijnse gevangenen vrij (25/11/2023 - VRT NWS)

Op de tweede dag van de gevechtspauze tussen Israël en Hamas worden opnieuw Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen vrijgelaten. De Israëlische gijzelaars die gisteren vrijkwamen, verkeren in goede gezondheid, zegt de directrice van een ziekenhuis in Tel Aviv. Volg de belangrijkste ontwikkelingen in het conflict tussen Israël en Hamas in deze blog. [naar artikel]


4. Vrijgelaten gijzelaars aangekomen in Tel Aviv, Hamas laat twee oudere vrouwen vrij om "humanitaire en gezondheidsredenen" (24/10/2023 - VRT NWS)

Hamas heeft twee nieuwe gijzelaars vrijgelaten aan de grensovergang met Rafah. Het gaat om twee oudere Israëlische vrouwen, Nurit Cooper (79) en Yochved Lifshitz (85). Daarmee laat Hamas voor de tweede keer gijzelaars vrij. Ondertussen lopen onderhandelingen om nog eens vijftig andere gijzelaars vrij te krijgen. Volg hier de meest recente ontwikkelingen in het conflict tussen Israël en Hamas. [naar artikel]


5. Live - 61 vrachtwagens leverden humanitaire hulp in noorden Gazastrook • ‘Israël ontvangt lijst met gijzelaars die zondag worden vrijgelaten’ (26/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. LIVE ISRAËL. Vrijgelaten Maya (21) moet geopereerd worden - Israël ontvangt lijst van gijzelaars die vandaag worden vrijgelaten (26/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een van de Israëlische gijzelaars die gisteren vrijgelaten is, moet geopereerd worden. Dat schrijven Israëlische media. Het is niet bekend waarvoor de 21-jarige Maya Regev onder het mes moet, maar volgens het ziekenhuis is ze in “redelijke” toestand en is er geen sprake van levensgevaar. Vandaag - de derde dag van de vierdaagse gevechtspauze - zou terreurbeweging Hamas opnieuw gijzelaars vrijlaten, in ruil voor Palestijnse gevangenen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


7. Poetin: “IS heeft 700 gijzelaars in Syrië en terreurgroep wil elke dag 10 gijzelaars executeren” (18/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat militanten van Islamitische Staat (IS) bijna zevenhonderd gijzelaars hebben genomen in een deel van... [naar artikel]


8. LIVE ISRAËL. Hamas laat opnieuw twee gijzelaars vrij - Biden: “Pas staakt-het-vuren na vrijlating alle gijzelaars” (23/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Volgens een nieuwe balans zijn in de voorbije 24 uur nu al 436 doden gevallen bij Israëlische bombardementen op de Gazastrook. Dat meldt het lokale ministerie van Volksgezondheid, dat onder controle staat van Hamas, op maandag. Vooral een vluchtelingenkamp werd zwaar getroffen, maar ook een moskee behoorde tot de doelwitten. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


9. Rudi Vranckx over vrijlating gijzelaars: "Dit is pr van Hamas, maar gijzelaars houden grondoffensief wel schijnbaar tegen" (24/10/2023 - VRT NWS)

De Palestijnse terreurgroepering Hamas laat met mondjesmaat gijzelaars vrij. Gisteren hadden plots twee oudere dames "het geluk", zoals oorlogsverslaggever Rudi Vranckx dat omschrijft. Hij ziet Hamas de gijzelaars gebruiken als politiek-diplomatiek wapen én menselijk schild. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!