Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Premier De Croo (Open VLD) reageert op crisis binnen zijn partij: "Onze rug rechten met een nieuwe ploeg"

27/10/2023 - 10:01
"Ja, het zijn moeilijke dagen voor Open VLD, geeft ook premier Alexander De Croo toe na de interne discussies over de opvolging van minister van Justitie Van Quickenborne en over de lijstvorming voor de verkiezingen. Povere peilingen helpen daar niet bij. "Maar de race is nog niet gelopen.""

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Premier De Croo (Open VLD) reageert op crisis binnen zijn partij: "Onze rug rechten met een nieuwe ploeg" (27/10/2023 - VRT NWS)

Ja, het zijn moeilijke dagen voor Open VLD, geeft ook premier Alexander De Croo toe na de interne discussies over de opvolging van minister van Justitie Van Quickenborne en over de lijstvorming voor de verkiezingen. Povere peilingen helpen daar niet bij. "Maar de race is nog niet gelopen." [naar artikel]


2. Europees Hof voor de Rechten van de Mens: Belgisch boerkaverbod niet in strijd met Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (11/07/2017 - Het Nieuwsblad)

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens vindt het boerkaverbod in België niet in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. [naar artikel]


3. Kevin McCarthy heeft een deal met zijn tegenstanders, maar hij is nog lang niet van ze af: ‘Dit is een recept voor crisis na crisis na crisis’ (07/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Premier De Croo reageert voor het eerst op crisis Afghanistan: “Eerste prioriteit is risico’s ter plaatse zo klein mogelijk houden” (19/08/2021 - Het Nieuwsblad)

Volgens premier Alexander De Croo is het de eerste prioriteit om de risico’s van de evacuatiemissie uit Afghanistan zo klein mogelijk te houden, ook voor de Belgische militairen en diplomaten ter plaatse. Dat zegt hij in een interview aan de VRT. Maar ons land wil er wel alles aan doen om Belgen en andere rechthebbenden in veiligheid te brengen, benadrukt de premier. [naar artikel]


5. Geen voetbalmatchen op BBC, en zelfs de premier reageert op crisis rond presentator Gary Lineker: wat is er aan de hand? (12/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Gary Lineker, een van de bekendste sportpersoonlijkheden in Groot-Brittannië, werd door de openbare omroep BBC van het scherm gehaald nadat hij op sociale media kritiek had geuit op een immigratie-voorstel van de Britse regering. Zijn schorsing veroorzaakte een crisis. Presentatoren leggen het werk neer, spelers en coaches uit de Premier League weigeren nog met de BBC te praten. Er wordt opgeroepen tot het ontslag van de voorzitter van de omroep en zelfs de Britse premier Rishi Sunak voelde zich zaterdagavond genoodzaakt te reageren op de heisa. [naar artikel]


6. Na dagen stilzwijgen reageert Erica Meiland eindelijk op rel: “Ik kom op voor rechten van vrouwen” (02/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Erica Meiland (58) heeft voor het eerst gereageerd op de commotie die is ontstaan vanwege islamofobe uitspraken in haar biografie. Diverse bedrijven gaven de afgelopen weken te kennen geen zaken meer met de familie te willen doen vanwege de quotes. [naar artikel]


7. Premier De Croo reageert nadat Theo Francken hem bekritiseert op Israëlische televisie: ‘Ik zie hier iemand die te veel als politicus reageert’ (26/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!