Moeten we binnenkort betalen voor het mandje brood met boter dat we vroeger in elk restaurant gratis en voor niks kregen? “Als het om vis gaat, wil iedereen dat die duurzaam is. Maar brood weggooien, daar hebben we blijkbaar geen probleem mee.” [naar artikel]
Moeten we binnenkort betalen voor het mandje brood met boter dat we vroeger in elk restaurant gratis kregen? ‘Als het om vis gaat, wil iedereen dat die duurzaam is. Maar brood weggooien, daar hebben we blijkbaar geen probleem mee.’ [naar artikel]
Betalen we binnenkort een handvol euro’s voor het mandje brood met boter dat we vroeger in elk restaurant gratis en voor niks kregen? “Hoewel het nog lang geen gangbare praktijk is, gaan stilaan meer en meer restaurants die weg op”, klinkt het in de horecawereld. [naar artikel]
Betalen we binnenkort een handvol euro’s voor het mandje brood met boter dat we vroeger in elk restaurant gratis en voor niks kregen? “Hoewel het nog lang geen gangbare praktijk is, gaan stilaan meer en meer restaurants die weg op”, klinkt het in de horecawereld. [naar artikel]
Opschudding maandagavond toen passanten in de Hasseltse Koning Albertstraat, bij de nieuwe Shop & Go van Delhaize maandagavond zakken vol brood en sandwiches voor de deur zagen liggen, nadat de winkel sloot. “Pure voedselverspilling. Hier kunnen nuttigere zaken mee gebeuren”, klinkt het. Delhaize betreurt het voorval. [naar artikel]
Dankzij ‘Restorestjes’, een initiatief van de gemeente Oudsbergen met de steun van Limburg.net, belanden voedselrestjes niet meer in de vuilbak. “Een 12-tal horecazaken nemen al deel aan de actie tegen voedselverspilling”, zegt schepen Sara Nies. [naar artikel]
Een gemiddeld huishouden verspilt zo'n 52 kg voedsel per jaar. We verspillen vooral brood, groenten, fruit, bereide gerechten en vlees of vis. Per jaar kost dat ons enkele honderden euro's. [naar artikel]
Het project 'In uwen frigo' van vzw FoodWIN krijgt geld van stad Gent om voedselverspilling tegen te gaan. De vzw doet dat door simpelweg eten slimmer te bewaren in de koelkast. De vzw zal lessen "koelkastsorteren" geven, onder meer aan huishoudhulpen. Praktische tips zijn goed voor minder voedselverspilling en dus ook voor de portemonnee. Gent geeft ook drie andere projecten rond duurzaam eten centen. [naar artikel]
Betalen we straks 3 euro voor een brood? “Al onze kosten rijzen uit de pan”, klinkt het in ’t Pistoleke in Schoten. Toch stelt deze bakker een nieuwe prijsstijging zo lang mogelijk uit. “Klanten leggen nu al gepast geld op de toog en zeggen: zovéél voor één brood”. Hoe fel zijn de facturen van de bakkers dan al gestegen? Moeten ook de supermarkten de broodprijs optrekken? En zullen de grondstofprijzen verder exploderen? “Er zijn nog apocalyptische prijsstijgingen op komst”. [naar artikel]
“Net weer geweldig nieuws ontvangen. Een mens zou nog hopen dat het 1 april is”, schrijft Elke Cailloux van patisserie De Ruyter in Mechelen met een ironische noot op haar Facebookpagina. De aanleiding voor haar post is een zoveelste prijsstijging van het meel. Andere bakkers ontsnappen evenmin aan de enorme prijsschommelingen op de internationale markt. “Het is niet ondenkbaar dat een groot wit brood binnenkort drie euro kost”, klinkt het bij Bakkers Vlaanderen. [naar artikel]
Groot-Brittannië heeft voor het eerst iemand benoemd om de strijd tegen voedselverspilling te leiden. Jaarlijks verdwijnen er miljoenen tonnen... [naar artikel]
Een mandje brood op tafel past perfect in het plaatje van een gezellige avond op restaurant of een goede start van de apéro. Maar wat doet het met je lichaam als je brood eet terwijl je wacht op de échte maaltijd? En kies je dan best voor brood met of zonder boter of olijfolie? Voedingswetenschapper Amandine De Paepe en leverarts Anja Geerts leggen uit. [naar artikel]
Het bekende restaurant Maritime op de Suikerrui heeft een nieuwe eigenaar. Horeca-ondernemer Serge Verboven runt voortaan het visrestaurant dat in 1958 geopend werd door de familie Weeda. 66 jaar en drie generaties later geeft Glen Weeda de fakkel door en daar heeft hij een goede reden voor. [naar artikel]
“Net weer geweldig nieuws ontvangen. Een mens zou nog hopen dat het 1 april is”, schrijft Elke Cailloux van patisserie De Ruyter in Mechelen met een ironische noot op haar Facebookpagina. De aanleiding voor haar post is een zoveelste prijsstijging van het meel. Andere bakkers ontsnappen evenmin aan de enorme prijsschommelingen op de internationale markt. “Het is niet ondenkbaar dat een groot wit brood binnenkort drie euro kost”, klinkt het bij Bakkers Vlaanderen. [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
De bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen meldt dat een brood binnenkort tot wel 3 euro kan kosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” [naar artikel]
In de derde aflevering van "Over Eten" op Eén gaat het vanavond over voedselverspilling, een probleem van onze tijd. Maar liefst een derde van al het voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt, gaat verloren. En dat terwijl miljoenen mensen nog altijd honger lijden. Wat weet u over voedselverspilling? Test hier uw kennis. [naar artikel]
Europa luidt de alarmklok over de berg voedsel die we met z'n allen weggooien. Het Europees Parlement wil de voedselverspilling tegen 2025 met 30 procent terugdringen. 'Er zijn liefst vijftig manieren waarop politieke organen betrokken zijn in de strijd tegen de voedselverspilling.' [naar artikel]
Lees dit artikel: “Te gebruiken tot” en “ten minste houdbaar tot”: kennis van die twee begrippen moet voedselverspilling tegengaan Uit een bevraging van de anti-verspillingsapp Too Good To Go blijkt dat 75 procent van de Belgen het verschil niet kent tussen “ten minste houdbaar tot” (THT) en “te gebruiken tot” (TGT). Het bedrijf achter de app pakt daarom uit met een nieuwe campagne waarbij zo’n 200 producten een nieuw label krijgen om duidelijk te […] Lees dit artikel: “Te gebruiken tot” en “ten minste houdbaar tot”: kennis van die twee begrippen moet voedselverspilling tegengaan [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Door de hoge energiekosten staat bij veel bedrijven het water aan de lippen. Zowel de maakindustrie als de zelfstandigen slaan alarm. “Als ik doorreken, zou een brood 3,5 euro kosten.” [naar artikel]
Ah, luxeproblemen. Er zijn er een heleboel en het zou ons te ver leiden als we ze allemaal zouden opnoemen – het lijstje is letterlijk eindeloos. Iedereen die houdt van een verse, knapperige boterham met een laagje boter en wat zout weet echter hoe moeilijk het soms kan zijn om die wens in te willigen. […] Het bericht BIZAR. Dit verwarmde mes smeert boter vliegensvlug uit verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Een mandje brood op tafel past perfect in het plaatje van een gezellige avond op restaurant of een goede start van de apéro. Maar wat doet het met je lichaam als je brood eet terwijl je wacht op de échte maaltijd? En kies je dan best voor brood met of zonder boter of olijfolie? Voedingswetenschapper Amandine De Paepe en leverarts Anja Geerts leggen uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.