Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Delhaize schakelt levende larven in om voedseloverschotten te verwerken

07/11/2023 - 14:01
"Delhaize wil levende larven inzetten om voedseloverschotten te verwerken. Het supermarktbedrijf stelde met technische partner Wastech dinsdag een proefproject voor bij Bakker Belgium in Boom, onderdeel van groenten- en fruitleverancier Greenyard."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Delhaize schakelt levende larven in om voedseloverschotten te verwerken (07/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Delhaize wil levende larven inzetten om voedseloverschotten te verwerken. Het supermarktbedrijf stelde met technische partner Wastech dinsdag een proefproject voor bij Bakker Belgium in Boom, onderdeel van groenten- en fruitleverancier Greenyard. [naar artikel]


2. Delhaize test project met larven bij groente- en fruitleverancier uit Boom om voedseloverschotten weg te werken (07/11/2023 - VRT NWS)

Bakker Belgium in Boom, een groente-en fruitleverancier voor supermarktketens, start een proefproject met larven om voedseloverschotten weg te werken. De larven eten fruit en groenten die niet verkocht worden, en worden dan zelf verwerkt tot dierenvoeding. Het project is een samenwerking met Delhaize en Wastech, een start-upbedrijf dat het systeem met de larven heeft bedacht. [naar artikel]


3. Startups krijgen voedseloverschotten toch nog verkocht (16/11/2017 - Express)

In de Verenigde Staten proberen een aantal startups rond voedseloverschotten nieuwe zakelijke modellen uit te bouwen. Dat zegt Heather Haddon, redacteur van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Aan verkopers van voeding en restaurants bieden deze activiteiten de mogelijkheid een gedeelte van hun investeringen in voorraden te recupereren. Op die manier krijgt de sector […] The post Startups krijgen voedseloverschotten toch nog verkocht appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


4. Wintermaaltijd met voedseloverschotten (08/02/2018 - Gazet van Antwerpen)

Voedseloverschotten, leerlingen van het Sint-Jozefcollege in Turnhout en bezoekers van T’ANtWOORD: ziedaar de ingrediënten voor een succesvolle wintermaaltijd. [naar artikel]


5. Nederlandse supermarkt maakt kant-en-klaarmaaltijden met voedseloverschotten (04/03/2018 - Metro)

Koken met restjes, het is een erg effectieve manier om voedseloverschotten weg te werken. In Nederland gebeurt het nu ook met succes in de supermarkt.  De Plus-supermarkt in het Nederlandse Winterswijk heeft een erg doeltreffende en populaire manier gevonden om de berg voedseloverschotten te verkleinen. Kok Sander-Jan Bats bereidt elke dag ongeveer 100 verse maaltijden […] [naar artikel]


6. Mag je niet gemist hebben deze week: actuele kunst palmt Kortrijk in & voedseloverschotten-app nu ook actief in Brussel (29/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Elke week openen hotspots in ons land, lanceren merken nieuwe collecties, vinden er exclusieve events plaats en meer. NINA is er altijd bij vanop... [naar artikel]


7. Veertien West-Vlaamse gemeenten zamelen samen voedseloverschotten in (28/08/2018 - VRT NWS)

In Zuid-West-Vlaanderen richten veertien gemeenten samen een distributieplatform op voor voedseloverschotten. Vers voedsel dat supermarkten anders zouden weggooien, kan op die manier verdeeld worden via sociale organisaties. Het is tegelijk ook een activeringsproject dat enkele mensen naar de reguliere arbeidsmarkt moet leiden. [naar artikel]


8. “Na amper 5 minuten snij ik al in mijn vinger”: redactrice Liesbeth kookt met voedseloverschotten (26/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Deze week is het week van de vrijwilliger. Elke dag maakt één van onze redacteurs zich nuttig door een vorm van vrijwilligerswerk uit te voeren.... [naar artikel]


9. Foodsavers Gent herverdeelt 1.000 ton voedseloverschotten in twee jaar tijd (05/03/2019 - Metro)

Duizend ton voedseloverschotten in de vorm van 530.821 maaltijden of voedselpakketten. Dat kon het project Foodsavers Gent op twee jaar tijd schenken aan mensen in armoede. Dat maakten de Gentse schepenen Rudy Coddens en Tine Heyse deze namiddag bekend in het dagactiviteitencentrum De Moester, één van de 106 sociale organisaties waarover de voedselrestjes werden herverdeeld. […] Het bericht Foodsavers Gent herverdeelt 1.000 ton voedseloverschotten in twee jaar tijd verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


10. Foodsavers Gent redt 1.000 ton voedseloverschotten van de vuilnisbak in twee jaar tijd (05/03/2019 - Het Nieuwsblad)

Duizend ton voedseloverschotten in de vorm van 530.821 maaltijden of voedselpakketten. Dat kon het project Foodsavers Gent op twee jaar tijd schenken aan mensen in armoede. Dat maakten de Gentse schepenen Rudy Coddens en Tine Heyse dinsdagnamiddag bekend in het dagactiviteitencentrum De Moester, één van de 106 sociale organisaties waarover de voedselrestjes werden herverdeeld. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!